reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ehhh, weszlam pierw na wątek na sygnale :( Agapa trzymam mocno kciuki Kochana, oby to noe była sepsa :(

Venus właśnie mialam kiedys spieniacz i mi sie popsul i od tamtej pory ciegle kupuje i kupic nie moge, aze dzis mi sie zachcialo kawy mrozonej to stwierdzilam ze sprobuje blenderem i koncowka do trzepania jajek i sie tez ladnie spienilo :)

Asienka zmien przychodnie a moze dzisiaj pojedz na IP do szpitala, tam napewno lepieju sie zajma malym , zrobia jakies badania i bedziesz spokojniejsza.

Sosnowiczka niestety tak to jest, ja jak lezalam to lezal z nami chlopiec wczesniak majacy juz miesiac a byl tak malenki jak moju Fabianek po urodzeniu i teoretycznie mial rodziców (mama 17 letnie a tata 22 letni) a przychodzili go doslownie odiwedzac posiedzieli, godzinke kawke wypili zjedli zupke( autentycznie) i szli, w nocy ten chlopiec tez byl ciagle sam i tez nie jeden raz plakalam bo tak mi go bylo szkoda :(

A cd wesele to jedziemy bez dzieci wiec chce sie odpicow3ac :p A co :) ALe myslalam wlasnie o jakiejs takie skromnej malej czarnej plus np różowe dodatki :D

Cd truskawek to moj Fabianek ogolnie to jakd tylko marchewke, ziemniaka, jablko, ii ostatnio jadlam truskawki i mu troche dalam od siebie, nic mu nie bylo :)

Edit: Czyli to nie podejzenie sepsy u Agapy synka?? uff cale szczescie

Ostatnia edycja:
reklama
agapa trzymam kciuki oby szybko zeszlo :-( Biedny Mikus :-(

Co do wyparzania, to ja tylko wrzatkiem przelewam i to od dluzszego czasu, chodzilo mi o teraz jak maly ma te plesniawki a pije herbatke i jej np nie skonczy to nie wiem czy tych bakterii z butelki znow do buzi nie przeniesie jak mu ja podam do dopicia? Tak czy siak, wiadomo z mlekiem nie mam problemu bo myje kazda butelke ale wode czy herbatke mam w jednej butelce kilka godzin, no nic bede kombinowac. Dzieki tak czy siak :*

No ja właśnie dlatego wyparzałam podczas pleśniawek żeby na nowo nie wkładać bakterii do buźki.

Maciuś na szczęście śpi po 30 minutach darcia i wściekania się i niczym mu nie można było dogodzić, ale jakoś na rękach udało się go uśpić bo myślałam że zwariuje od tego krzyku.
Właśnie rozmrażam sobie pierś z kurczaczka i zrobię tortille na kolację o 23 jak M wróci.
Zmieniłam Maciusiowi smoczek na taki od 6 mscy i teraz się od 2 dni z nim nie rozstaję a z tamtymi od 0-6 nie było tak był tylko do usypiania a z tym w buzi cały dzień siedzi na szczęście w nocy jak uśnie to wypada i nie domaga się go.
Od piątku przechodzimy na mleko 3 ciekawa jestem jak Maciuś na nie zareaguję czy będzie je chciał pić.

No i się nacieszyłam że mój synuś śpi po 20 minutach drzemki wstał ale jak na razie grzecznie leży.

agapa zdrówka dla Mikusia !!!!

Łysa, dokładnie o to podpytywała mnie lekarka - czy czasem nie przemywam smoczka jeśli butelka stoi dłużej i podaję tę samą ponownie. Powiedziałam, że "aż tak, to nie", na co ona, że dobrze, i żeby nie popadać w paranoję ;)

Żabcia, to w UK jakoś inaczej jest oznakowane mleko? My właśnie zaczynamy z 2...

Agapa ojjejjj trzymamy kciuki za was oby nie!!!!!!!!!
Asieńka za was też trzymam kciuki obyś już przestała się martwić że nie wiesz co to!!!! i wszystko dobrze było
Mła ja wczoraj właśnie w donicy na tarasie wsadziłam miętę przywiozłam od teściowej bo uwielbiam wodę z cytryną i miętą polecam, i mam jeszcze kilka krzaczków pomidorków koktajlowych,koperek,mój mąż musi mieć namiastkę ogrodu więc zamierzam właśnie jeszcze pietruszkę, , bazylię i szczypiorek wsadzić co prawda też się chwalę ale mamy na tarasie 46 donic z tujami i jeszcze kwitnące kwiatki oj fajnie uwielbiam lato właśnie bo wtedy zielono i jak robę sałatkę to myk na balkonik i satysfakcje że moje :)))

Ostatnia edycja:
Mła jest 1 i 2 dla niemowlaczków do 6 mscy ta 2 jest dla głodniejszych dzieci :-) a 3 jest 6-12 mscy :-)

No i był histerii ciąg dalszy chyba coś bolało Maciulka dałam mu paracetamol i siedzi spokojnie.

Freiya dziękuję za przekazanie info. Uwierzcie że to była najdłuższa godzina w moim życiu. Mikołajowi na dłoni te krosty strasznie ropieją i zadzwoniłam do swojej prywatnej lekarki i kazała przyjechać, bo ropa oznacza bakterie, a te jak się dostaną do krwi to może być sepsa.Ja wpadłam w panikę. Nie wiedziałyśmy czy te bakterie już się nie przedostały do krwi.
Na szczęście ta ropa jest biała a to znaczy że to jest z półpaśca. Kazała mi to przekłuć, ale ja pow. że nie zrobię tego. Przemyła mu spirytusem tak mocno naciskają i pow. że jutro to mu pęknie. Mam mu przemywać i nie pozwolić żeby brał rączkę do buzi, bo te bakterie są prawdopodobnie z buziaka. Muszę mu jakoś tą rękę wiązać albo nie wiem co. No i leki jeszcze 2 dni dłużej.
Dziękuję wam za wsparcie

reklama
Do góry