reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
witam!!!
najlepszego dla brzuszkowych dzidziosiow Grudnioweczek i tych na zewnatrz szkrabow:):):)

trzymam kciuki:):):)

przepraszam,ale dzis tylko wszystko przeczytalam i nie mam ochoty za bardzo smarowac bo zmeczona jestem...
kolorowych:)

dagne nie przejmuj się,ja też jeszcze nie miałam badań na przeziernośc,baaa ja nawet usg nie miałam żadnego :sorry:
Ale zapiszę się na 9 czerwca bo wtedy m weźmie sobie wolne by ze mną pojechac,niestety najbliższe prywatne usg mam 70km od swojego miasta :confused2:

piękne fotki z usg dziewczynki.

nio lecę spacku :-)

Dziewczyny miałyście tak, że codziennie od początku ciąży macie twarde podbrzusze, a nagle się zrobiło miekkie?? jestem przerażona, że coś nie tak, bo dziś wysprzątałam całe mieszkanie, łącznie z używaniem środków czyszczących i jak skończyłam, to padłam jak zabita... ;/ a teraz nie dają mi myśli "odpocząć", bo brzuch miękki, może coś się dzidzi stało przeze mnie, przez wysiłek...
Dagne, ja przez większość dnia mam "miękki" brzuszek, dopiero jak wstanę nagle albo pochodzę trochę to zaczyna "twardnieć" ;-) Też o tym myślałam, czy jest wszystko w porządku :zawstydzona/y: Ale w sumie każda kobieta ma inaczej, chociaż jak widać - bywają elementy wspólne ;-) Jedno wiem na pewno - póki piersi zachowują się "ciążowo" i nie przypominają tych sprzed ciąży (rozmiarem, sutkami etc.), to znaczy, że jest ok ;-)

Ja miałam/mam identycznie :-) Ale jak do tej pory jest ok. Jak leże to brzuch mam taki wklęsły że hej:-)

A jak u Was z hormonami?
Ja właśnie skończyłam płakać- a racze ryczeć i teraz głowa boli.
Dostało się i mężulowi i mamie i zaraz znowu się popłaczę bo mam taką ochotę na loda :zawstydzona/y:
Ja też mam wklęsły brzuchol jak leżę ;-) A z hormonami róźnie, ostatnio mniej się wściekam na zawołanie, bardziej podatna jestem na rozczulanie - reklamy w TV, małe dzieci w filmach i na żywo... ;-)

Dziewczyny, jutro o 10:20 idę na kolejną wizytę do ginka. Bardzo proszę o kciuki, bo wiem, że one działają cuda ;-)
Kochana trzymam kciuki! Ja jutro też mam wizytę :-) :tak:

No, już jutro na usg śmigamy z G. o 13:30 czasu angielskiego ;-) Już się nie mogę doczekać :zawstydzona/y:

Cześć dziewczynki:-)
Sergi i A_gala, trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!:-)
A ja dzisiaj z moją gwiazdą na szczepienie (ostatnia 5w1)..pewnie zaś będzie larmo, bo coś małej się odwidział biały kitel lekarski:zawstydzona/y:..

cześć dziewczyny, miałam wczoraj przezierność karkową i wynosi 1,66 czyli w normie :) no i kość nosowa też ok. Tylko okazało się ,że mam zapalenie nerek :( i biorę furagin i coś tam jeszcze :( ale mam nadzieję ,że będzie dobrze.
ps. komp mi siadł dlatego piszę z pracy :)

Maxwell dziękuję :-) Dam znać na pewno po wizycie co u Perełki słychać :tak: Trzymam kciuki za szczepienie, żeby Marysia nawet nie poczuła ;-)

Agunia
ważne, że lekarz dał coś na powstrzymanie zapalenia :-) Będzie dobrze :tak:

oglądałam program odnośnie badań prenatalnych z funduszu zdrowia ,wypowiadał sie tam lekarz ginekolog i wiecie co??
każdej mamie należą się badania z funduszu ,ale lekarze nie chcą wypisywać skierowań.
Ba mało tego jeśli lekarz odmówi wypisania skierowania to trzeba poprosi by to odnotował w naszej karcie.

Wszystko się zgadza, tylko żeby dostać skierowanie na USG w ramach NZF, trzeba pójść na "państwową" wizytę też na NFZ.
Standardowo w ciąży NFZ finansuje 3 badania USG (11-14 tydz. ciązy, koło 20 tyg, koło 30 tyg).
Osobiście zarówno w obecną jak poprzednią prowadzę "na NFZ" i nigdy nie miałam problemu z otrzymaniem skierowania. Problemy są za to z terminami... W obecnej ciąży pierwszy wolny termin na pierwsze USG przypadał mi 15 tyg ciąży... więc zmuszona byłam pójść gdzie indziej...

reklama
witam mamusie :) jak się dziś spało ??jak samopoczucie???

Dziewczyny, jutro o 10:20 idę na kolejną wizytę do ginka. Bardzo proszę o kciuki, bo wiem, że one działają cuda ;-)
potrzymam kciuki mocno zaciśnięte:-)

sergeevna
tez będę trzymała kciuki :-)

Agunia1985
super ,że z dzidzią wszystko w porządku
a nereczki wyleczysz i będzie ok :tak:

Do góry