reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dorotar, jak na swojego czasu szukałam pracy to dość pomocny okazał się poniedziałkowe dodatek Praca do Gazety Wyborczej, tam ogłasza się wiele firm lokalnych, poza tym dużo ofert jest zwykle na pracuj.pl, a najlepsze efekty przyniosło po prostu wysyłanie aplikacji w ciemno, tzn. upatrywałam sobie firmy, w których chaiałabym pracować i wysyłałam do nich swoje CV i list motywacyjny, przyznam, że tym sposobem dostałam pracę w dużej i znanej w PL firmie. trzymam kciuki, powodzenia!

Ostatnia edycja:
reklama
FIRANKA s jakiej pracy szukasz??? Dobrze mają te mamuśki co mają gdzie do pracy wracać, niestety nie każdy ma takie szczęście. Ja to się zastanawiam jak zorganizować znalezienie pracy i odwożenie Meli do przedszkola, jak się dostanie na następny rok. No ale w tym roku jeszcze będzie chodzić też. Bo odbierać będzie ją moja siostra jak pani dyrektor przedszkola się zgodzi. Ach bo ciągle coś pod górkę.

A nie pisałam u nas dziś dużo pobudek w nocy. A starsze dziecię wczoraj zasneło z babcią, potem ją do łóżka przeniosłam a z rana się skapnełam jak ją doktnełam, że nie załozyliśmy pampersa i się nie zesikała, taka dumna z niej byłam.
Malutki prawie całe przed południe dziś spała, pogoda była nawet w miarę ale szkoda mi go było budzić na ubieranie. Ale pojechałam godzinę wcześniej do przedszkola po córkę, żeby na dworzu się wybawiła, bo cieplutko się zrobiło, wróciłyśmy, przebrałam ją, małego ubrałam i wysłałam z babcią na dwór dzieciaki. I co nawet 10 minut nie pobyli bo burza przyszła z nienacka, uciekli do domu spadł grad, deszcz i już burza odchodzi i widzę, że słonko z powrotem wychodzi więc może jeszcze uda się wyjść, starsza po kałużach polata będzie fraidę miała.
Ach na zakupy miała z K jechać, ale dzwonił, że na fuchę po pracy idzie, no trudno pojadę sobie jutro a on niech robi to może wyjazd wypali.

Dzięki dziewczyny. Będe na dobre pracy po majówce szukać.
W dodatkach np. Gazety Wyborczej to z tego co kojarzę to więszkość ogłoszeń z warszawy jak u mnie. Do PUPu uderzę, lokalne gazety zostaję i pojeździsz i popatrzeć bo często ogłoszenia na drzwiach salonów wisi.
SOSNOWICZANKA jako fryzjerka łatwo i nie łatwo znaleźć pracę zresztą chyba jak w każdym zawodzie, ważne żeby praca odpowiadała a przede wszystkim, no nie oszukujmy sie teraz przy dwójce dzieci to muszę patrzeć na zarobki by praca mi się opłacała.

Ostatnia edycja:
xasienka- wow :)
żabcia- Gratulacje dla koleżanki !
Milva- buziaczki dla Bartusia, 100 lat !!!
Phelania- szok z tym usg !
Agapa- można osiwieć, to straszne co z małym sie dzieje :(
Dorotar- w szpitalu tak właśnie do nocnika łapaliśmy a w domu nawet nie mamy bo ona nie lubiła, tylko od razu na nakładke siadała i do sedesu. Rano i tak siusiu z klocuszkiem robiła wiec czekam do poniedziałku. Potem napisze Ci reszte tak jak pytałaś

Robiłam dziś placuszki ryżowe wg przepisu Asko :) Wyszły dobre,tylko ta masa tak gęsta i kleista że załatwiłam silniczek (chyba) jednego wiertełka w mikserze :-p

kupinosia no nie żartuj, ja te ciastka ryżowe zawsze robie mikserem(ja mam z kenwooda taki duży więc mieszam tą końcówką grubą do ucierania) ale oczywiscie to jest kwestia tylko połączenia dobrego wszystkich składnikow więc moment, no i margaryna musi byc miękka żeby ładnie się wymieszało, nie ukrywam jednak że masa jest gęsta i klejąca ciut. Ale ciacha pyszne... oj dawno ich nie robiłam.

Pisałyscie o zasypianiu dzieciaczków...mi udaje się córcię uspić w jej łóżeczku, nawet jesli popłakuje troszkę bo się buntuje, to głaszczę jej delikatnie głowke i czule przemawiam i to pomaga(o 21szej jest juz ululana), ale budzi mi sie w nocy , że niby na cycka, pociumka z minutę i zapada w błogi sen leżąc na moim brzuchu, cudem (czyli bez większego protestu)udaje mi sie ja zsunąć na bok obok siebie i tak spi juz do rana...Moglabym z tym powalczyć, ale szczerze przyznam że coraz trudniej mi ją odseparować ze względu na moje uczucia - zaczyna mi się podobac , że śpi z nami(chociaz mężowi się do tego nie przyznaję:-)...)chyba będę jedna z tych ześwirowanych matek mających problem z odcinaniem pępowiny...

KUPINOSIA ok napisz później.
Tak zachwalacie te ciasteczka to któregoś dnia spróbuje, są na wątku kulinarnym???
TOFFIKA wszystko z Tobą ok,że chcesz spać z dzieckiem ja tez nie potrafiłam Amelki do łóżeczka "wyrzucić", dopiero po 22 miesiącach ją oduczałam z żalem. Mały teraz też śpi z nami a Amelka ma łóżko obok naszego z mojej strony więc praktycznie jakby spała z nami, możemy się przytulić poczytać bajki,ale ja jestem na swoim a ona na swoim wyrku

Dziewczynki z Mikołajem jest wszsytko w porządku. Muszę tylko iść do neurologa żeby zerknął na te usg główki i mam mu powiedzieć o tym bezdechu.

Dzięki dziewczyny.

Agapa my mamy flixotide i ventolin no i z leków wspomagających aerius i singular4. JAk po wizycie.

Dorotar,a ja myślałam,że Ty na macierzyńskim jesteś...

Kota ja myślałam,że to od razu po szczepieniu miałaś.

Phelania przykro mi z powodu Tofika.
Kochana ventolin jest b. dobry, bo działa praktycznie od razu po urzyciu, flixotide też moja Natalka miała i singular też jest niezły tylko czasem boli po nim brzuszek.

Dorotar na pewno dobrze płatnej,ja w tej chwili mam macierzyńskiego ponad 2800...nie mam jakiś wygórowanych ambicji jeśli chodzi o stanowisko.

Agapa no ja te leki podawałam Nicole z powodu astmy,ale z racji,że nie miała dawno ataków odstawiłam wziewy. Zostawiłam tylko aerius i singular. Po singularze nigdy problemów nie mieliśmy. A co się dzieje z Mikim,że macie iść do tego neurologa?

Podobno dzisiaj w całej PL mają być burze...

reklama
Dorotar na pewno dobrze płatnej,ja w tej chwili mam macierzyńskiego ponad 2800...nie mam jakiś wygórowanych ambicji jeśli chodzi o stanowisko.

Agapa no ja te leki podawałam Nicole z powodu astmy,ale z racji,że nie miała dawno ataków odstawiłam wziewy. Zostawiłam tylko aerius i singular. Po singularze nigdy problemów nie mieliśmy. A co się dzieje z Mikim,że macie iść do tego neurologa?

Podobno dzisiaj w całej PL mają być burze...
Mikołaj ma nieprawidłowości w główce - torbiel i komory.
U nas właśnie się burza zaczyna. Fajnie się błyska, wrr, brr

Do góry