reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Nikuss- może mała była niespokojna przez to jabłko z bananem :confused: skoro wczoraj jej zapodałaś i akurat wczoraj miała taką jazdę... To Ty pisałaś o placuszkach kurczakowych że robiłaś na święta ? Jak je sie robi, bo brzmi fajnie :-)
Mła- to ciocia pewnie tym bardziej nie żałuje że odpuściła sobie tego osobnika
Dorotar- Fajny plac zabaw. My mamy, ale na działeczce
Milva- jak Ty sie czujesz ? Lepiej już ?

Niektórzy w podróż to jeszcze wanienke ciągają. :-) My w piątek mamy w planie 200km. Jedziemy do moich rodziców na 2 noclegi. Moja lista jest sporo okrojona z racji karmienia cycem. Jak zapomne nakładki na pierś to może być problem ! ale w razie co apteka poratuje, tylko obawiam sie że mała mogła sie przyzwyczaić do konkretnego kształtu, więc wole nie zapomieć kapturka. W komórce mam latarkę i ona służy mi za lampkę.

reklama
Kupinosia, ciężko stwierdzić. Jej mąż jest super, tylko... ma problem z alkoholem :/ A co ciekawe, to choć sama wyjechała na drugi koniec Polski, to tam spotkała kiedyś brata swojego niedoszłego narzeczonego i przez wszystkie te lata utrzymywali kontakt, więc wiedziała jak postępuje kariera Bronka. Pewnie czasem jej było szkoda ;)

My to wiejskie jedzonko będziemy mieć jak będziemy w PL bo M rodzice mieszkają na wsi, obok nich chrzestna Maciulka także coś na pewno będzie.

Maciulek dzisiaj nie dał mamusi pospać nocka średnia nie wiem czy czuje że tatusia nie ma czy co ale jęczał i przebudzał się o 1, 2, 3.20 no i musiałam go przewinąć i odstawił numer leżał na pleckach w świeżym pampku a tu nagle hyc i leży na brzuchu normalnie szoka zaliczyłam bo pierwszy raz zrobił to sam potem dałam mu mlesio i położyłam koło 4 no i pospał do 6,50 i od tej pory szaleje i nie zanosi się żeby prędko usnął.
Mój M dzisiaj szczęśliwy dostał kawę i płatki z mlekiem :-) O 13 idę zaprowadzę Maciusia do koleżanki a o 14 jadę do szpitala tylko zastanawiam się bo nie wiem co mogę coś M wziąć do jedzenia ....

No i kawka wypita teraz trzeba coś zjeść bo od poniedziałku wieczora zjadłam tylko zupkę chińską, placuszka ziemniaczanego i rogalika 7 days i moja Mama mnie opitoliła przez telefon że mam jeść bo mam dziecko tyle że mi się dla samej siebie nic nie chce szykować bo się nie opłaca.

Miłego dnia :-)
A i najlepszego dla dzisiejszych 4 miesięczniaków :-)

Wanienkę i kołyskę mają tam, gdzie jedziemy. Inna sprawa, czy moja kobita się w tej kołysce zmieści :) Najwyżej będziemy spać we trójkę :)

Hej kochane:-)
Moje wczoraj szybko padły (po spacerku, jednak się zdecydowałam;-)), więc mieliśmy wieczór z moim dla siebie..Marta jednak w nocy dała znać o sobie - miała dwie pobudki na mleko: o 24.00 i o 3.00..
Inka, pamiętam Waszą akcję z Olbasem..u mnie na szczęście nie ma żadnych rewelacji z używaniem tego olejku, sprawdzony przy obu dziewczynkach - ale fakt, że tylko kilka kropli na poduszkę..
Kota, gratki dla koleżanki;-) najlepszego dla Kubusia, no i miłej zabawy z niemowlaczkiem siostry:tak:
Z resztą najlepszego dla wszystkich dzisiejszych czteromiesięczniaczków!!!
Freiya, z tym uczuleniem coś jest na rzeczy..ja mam na złoto w uszach np..nie mogę nosić, bo od razu zbiera mi się ropa i uszy spuchnięte:szok::-(
U nas podstawa na wyjazdy to łóżeczko turystyczne:-) Choć teraz przy dwójce, to nie wiem, jak to będzie..bo Martusi w wózku głębokim już nie da się zostawić, bo za bardzo fika w kółko. Chyba, że pasami ją zepniemy:-D

Mła jakby mnie na drugi dzien wypisali to chyba tragedia dla mnie by to byla... Moze zalezy na jaki szpital sie trafi. W kazdym będz razie ciesze sie ze zostalam pare dni w szpitalu, bo co tu duzo gadac, po zabiegu bylo ciezko.

Kota gratulacje dla kolezanki.

U nas nocka niezla. Po wieczornym marudzeniu Alan usnął i obudzil sie tylko dwa razy na jedzenia a po posilku usnął bez problemów. Od paru dni obserwuje malego jak spi w dzien i powiem wam ze zauwazyłam, ze robi sobie drzemki o stalych porach... Jedna przed południem, ok godzinki i druga ok 16, tez godzinkę. no a poźniej to dopiero na noc, miedzy 21 a 22 i juz spi do rana z przerwami na jedzenie.

Kupinosia-dzięki! Czuję się lepiej, ale kaszel mi został jeszcze. Całe szczęście , że mały się nie zaraził!

Byliśmy na godzinnym spacerze, ale wieje jednak mocno. W mieście może tego tak nie czuć, ale na niezabudowanym terenie nie jest zbyt przyjemnie.
Dzisiaj przyszła reklamówka z Hipp i łyżeczka do karmienia.:tak:

reklama
Jestem mega szczęśliwa M wyszedł ze szpitala jest już w domu a radość jaką okazał Maciulek nie da się tego opisać. Nawet nie zdążyłam zaprowadzić Maciulka do koleżanki bo M wyszedł i zadzwonił że zaraz będzie jechał taksówką :-) Teraz sobie już siedzimy razem Maciulek z wielkiej radości padł i śpi.

Do góry