reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Cześć dziewczynki.
Mikołaj w nocy spał mi troszkę lepiej, dziś też już ciut lepiej, ale teraz mi marudzi, a jest najedzony, przebrany , wyspany i płacze:-(

Kota u nas w czwartek lekarz też stwierdził że tylnie ciemiaczko z lewej strony jest za miekkie i mamy przez 2 tyg brac podwojna porcje wit D a pozniej przez tydz co 2 dzien i zglosic sie z tym za 3 tyg do kontroli
A mam jeszcze pytanie do mam karmiacych piersia: Czy wszystkie już dostałyscie @???
Ja jeszcze nie dostałam:-)

reklama
czyli jednak.... a miałam taką nadzieję ze ludzie maja swoj honor i godnosc, zerowac na dziecku ii klamstwie. tez sie nacielam. Tylko szkoda ze jak ktos na prawdę bedzie potrzebowal pieniedzy to juz zza duzo osob nie pomoze.

Violett trzymajcie sie dzielnie!! Niech Fabianek wraca do zdrowia!!!

My wciąż walczymy z Rota,jutro kontrola!! Oby tylko nas nie chcieli do szpitala kłaść. Poki co Mały je i sporo tez pije a to b. ważne

Ja nie karmie juz 2mce a @ wciąż brak...

Dzis jakiś kiepski dzień mam, bo wciąż boje sie o Malutkiego. No i jutro zostaje z moja mama bo ja muszę pojechać na wizytę do angiologa, przełożyłabym ale prywatnie i tak czekałam miesiąc No i muszę dojechać do innego miasta jakieś 70km!!

Maxwell dobrze,ze sie tego dziadostwa pozbylas!!

Wszystkim chorowitkom zdrowia!!

Ale tu dzisiaj produkcja :)

Katarinka dzisiaj spróbuje uspic Alana, tak jak opisujesz, moze nam sie uda, bo póki co w swoim łóżeczku Alan spal moze z 10 razy i juz od paru dni obiecuję sobie ze od dzis bedziemy spac bez dziecka w łóżku

Firanka wierzyc sie nie chce z tym Zbyszkiem... Tyle ludzi oszukac... Dobrze ze ja im chociaz paczke zrobilam a nie kase przeslalam. Ale nieladnie, bardzo niełdnie. Dzieckiem sie do takiego celu posłużyć :(

Malenstwo
ja jeszcze nie dostalam a karmie caly czas.

Inka
trzymam kciuki za Aleksego!

Moj M na szczescie nalezy do osob co jak wypije to filozofuje, różne gadki mu sie wkrecaja a ostatecznie zasypia :) Ale i tak jak pije to mnie krew zalewa. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Na szczescie nie dzieje sie to za czesto. Wkurzam sie jedynie bo on zeby sie napic to musi miec przynajmniej 6-7 piw. Do mniejeszej ilosci nie zasiada.:wściekła/y: A po tym jak wrócil nietrzezwy do domu w piątek w nocy, to jeszcze w niedziele bolal go łeb, no i dobrze mu tak :)

Mój M to mega szczęściarz znalazł ten czip co zginął mu z kluczyka ufffff i zapłacił tylko mechanikowi za podpięcie do komputera auta.

My dzisiaj od 13-17.30 byliśmy na spacerku jeszcze byśmy chodzili bo aż się chciało spacerować przy takim cieple ale Maciulek miał strasznie napompowaną pieluszkę i wróciliśmy do domku zjadł i poszedł spać i smacznie śpi od 40 min w wózeczku.

Izi, firanka ja przed świętami nie dam rady się spotkać bo nie dość że rahbilitacja dwa razy w tyg. to jeszcze przygotowania do świąt do tego mały świruje bo go dziąsełka bolą więc chyba raczej nie ogarnę... ale jak co to się spotkajcie i później zapraszam do mnie z dzieciaczkami;p

maleństwo ja @ dostałam po 1,5 miesiaca od momentu jak przestałamkarmić piersią

Dziewczyny potrzebuję pomocy po kąpieli Maciulka na ciele dostał czerwonych plam na rękach są te plamy szorstkie i nie wiem co to jest wcześniej wnioskowałam że to wina oliwki Johsona ale nie smaruję od kilku dni nią małego a plamy się nasiliły po kąpieli. Czyżby uczulenie na żel do mycia ciała i włosków z Nivea bo dzisiaj nie umyłam nim główki małemu i akurat na główce plam nie ma a na reszcie ciałka ma.
IMG_4199.jpgIMG_4201.jpg

W temacie Zbyszka również mam coś do powiedzenia. Nie jest tak, że coś jest czarne, albo białe. Sądzę, że Ci ludzie naprawdę potrzebowali pomocy i byli zdesperowani. Chyba jednak nie podejrzewali, że mogą otrzymać tak wiele. A jak strumieć pomocy zaczął płynąć, doszły do głosu te mniej popularne cechy charakteru, które niektórzy zauważyli szybciej, inni później. Z. pewnie sądził, że kamuflując to, jak bardzo ludzie mu pomogli, sprawi, że strumień będzie płynął dalej. Przy okazji stał się bardziej arogancki i niemiły. Najsmutniejsze jest to, że przez swoje zachowanie zrobił z nas bandę naiwnych frajerek, choć każdy kierował się sercem... :( Mnie jest podwójnie przykro, bo zachęciłam do pomocy również inne osoby i czuję się odpowiedzialna za to, że i one zostały frajerkami.
Ale podkreślam, wierzę, że to dziecko nie miało co jeść. Frajerki zrobiła z nas rodząca się zachłanność tatusia :/

Ostatnia edycja:
reklama
Mła- niestety stało sie i nie da sie cofnac czasu:-(tez wierze w to ze Filipek nie miał co jesc ,i mam nadzieje ze z malenstwem jest wszystko ok. Rodziców sie nie wybiera-ale co poradzic dobrze ze prawda wyszła na jaw...

Żabcia- a moze Maciuś jest uczulony na jedzonko,dawałas mu zupke bodajze tak? to moze pomidorki? wiesz odrazu nie musi byc wysypka nie wiadomo jaka dlatego trzeba obserwowac przez 3 dni dziecko i podawac mu to samo:tak:

Do góry