reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2011

dorotar-ksiądz to tylko człowiek, ale faktycznie nie wszyscy oni są chyba z powołania
dagne- podziwiam Cię za tą walke o cycanie. Może Kalinka sie zwyczajnie przyzwyczaiła być przy cycu i dlatego takie jazdy macie:confused:
venus- JASNE ŻE BĘDZIE LEPIEJ !

O skokach rozwojowych słyszałam i chyba też teraz mamy, bo mała ma wielkiego śpika i jest spokojna że szok. Czasami to właśnie dzieci zamiast być bardziej pobudzone i marudne robią sie wręcz przeciwnie ....spokojne.

Dziewczyny polecam książke Tracy Hogg "Mowa niemowląt". Jak dla mnie to ta zaklinaczka dzieci jest rewelacyjna. Dzięki niej uniknęłam wielu błędów, złych nawyków swoich i Oli, które ciężko byłoby wykorzenić. Poza tym można lepiej poznać, zrozumieć swoje dziecko i jego temperament :tak: Niestety metoda może sie nie sprawdzić ( z obserwacji koleżanek wiem) przy dzieciach które mają kolki. Jakby co mam książke w wersji elektronicznej, ale można i kupić normalnie w sieci

Ostatnia edycja:
reklama
Venus Bedzie lepiej!!! Naprawde bedzie. Musisz sie tylko oswoić z nowa sytuacją. Ja prawie 3 tyg po porodzie bylam w szoku poporodowym i gdyby nie moja mama to chyba w depresje bym wpadla. Dziecko tak bardzo mi plakalo a ja nie wiedzialam czemu ze wyłam razem z nim:( Szczerze to i ja troche inaczej wyobrazałam sobie macierzyństwo... Raz jest lepiej, raz gorzej- zazwyczaj ciezko, ale pamietaj, ze po kazdej burzy wychodzi słonce:)
A gdy malenstwo zacznie sie do ciebie usmiechac to zapomnisz o kazdej trudnej chwili ktora razem przeszliscie:) Głowa do gory, bedzie dobrze:) Napewno będzie:tak:

Dagne-popieram Asienkę...karmienie na siłę piersią nie wyjdzie na dobre ani tobie, ani dziecku- przeciez twoje rozdrażnienie,nerwy udzielają się dzidzi, więc co tu zdrowego? Nigdy nie byłam nastawiona na karmienie piersią i nie rozumiem tej męczarni kosztem zdrowia psychicznego matki...
Dagne-mocno trzymam za was kciuki, ale pomyśl tez o sobie...

Kupinosia ja równiez polecam "Język niemowląt" kupiłam razem z językiem dwu latka na allegro za 30zł z wysyłką, ale da się tez taniej...

co do karmienia...
z 1 córka byłam kompletnie anty nastawiona za to moj mąż bardzo chciał bym karmiła skończyło sie na histerii dziecia przy cycu, i na butli :) mimo,że wzywalismy prywatna położna laktacyjną nie mialam w sobie chęci i tyle wytrwałosci
2 córie karmiłam 4,5 miesiąca oczywiscie były chwile zwatpienia, stres, praca (musialam wrócic po około miesiącu) odciagałam laktatorem, potem dwu dniowe szkolenie i pokarm normalnie "wyparował" mialam strasznie długo wyrzuty sumienia...
teraz nastawiłam sie na karmienie piersia , ale jak nie wyszło by to trudno.... póki co udaje sie chociaż tez mam chwile zwatpienia
jednak tak jak piszą dziewczyny nic na siłę bez sensu sie zamęczac i zadręczać

Ostatnia edycja:
Mła juz poprawiłam 30 zł miało być :sorry2:

dziekuję - Kubus rzeczywiście słodko wyszedł

aa z tego wszystkiego zapomniałam napisac wczoraj bylismy u lekarza
mały przybrał 700g na cycu przez tyg wiec na bank sie najada :)
kaszle, nie ma żadnych zmian osłuchowo, wiec lekarz nic nie zapisał
w razie nasilonych objawów kontrola, reszta wszystko bez zastrzeżeń, zdrowiutki synuś :)
aaa na kolki sab simplex 15 kropli 6 x na dobe inaczej nie ma sesnu stosowanie jakimis 4czy 5 kropelkami i Bio gaja 5 kropli 1 raz dziennie
za to mama do reperacji dostałam witaminy na receptę i B2 i DHA 500mg dziennie mam jesc, jestem wykonczona i słabo sie czuje lekarz powiedzial ze to nic dziwnego po 3 ciazach pod rzad...

Pyszczku teraz doczytałam, no serio mam w poradniku od położnej, że miesieczne dziecko nie ma odruchu kaszlu wiec cięzko wykryc choroby górnych dróg...

tak czy siak nasz Kuba rzeczywiście kaszle i to suchy kaszel zmienia się w mokry :( jakas wydzielina mu zalega

Chrostki na policzkach to zwyczajny trądzik niemowlęcy zazwyczaj..... szybko mija

a gdzie moge wstawic wiecej zdjec z sesji Kuby? bo ja tu nieobeznana:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Ja tylko na chwilę, myślę, że mogę już napisać o działaniu Sab simplex u nas:
-podaję po 15 kropli do butli przy kazdym jedzeniu-tak co 4 godziny, na pewno u nas pomagają, mały ładnie oddaje gazy i zaczeło mu się normalnie odbijać! do tego kupka, która na MM była bardzo zwarta , teraz jest konsystencji twarożku i duzo łatwiej mu robić, czasem troszkę go brzuszek zaboli, ale to chwilę -nie ma płaczów po godzinie itp.
Zamówiłam już sobie następne opakowania sab simplexu i polecam.

Ahoj dziewczyny..

Moje maleństwo pięknie spało do 4:00 później oczywiście nerwy przykarmieniu. Trochę sie martwię bo wydaje mi się że produkuję coraz mniej pokarmu, a nie chcę całkowicie przechodzić na MM. Muszę chyba jednak kupić jakieś mleczko i na wszelki wypadek mieć w domu, bo jak w nocy będzie ryk to nie będę miala wyjścia.

Wczoraj byliśmy na usg głowy i nie ma śladu po niedotlenieniu :-D uff co za ulga.

reklama
Witam!!!

Dziewczyny czy te krople na kolki Sab simplex można kupić w aptece???
U nas wczoraj wieczorem znowu była " jazda" z bólem brzucha..... Podaję Hani krople Esputicon i czopki Viburcol ale na razie bez jakiejkolwiek poprawy. Bardzo Was proszę o odpowiedź...
Miłego dnia!!!

Do góry