reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Mła ja mam szpital na przeciwko domku.. więc gdzies w miedzy czasie torbe w rękę i wio:) nio no ale tak na poważnie to moja doba jest mega długa więc czas się na wszystko znajdzie.. tylko nie na to co powinnam zrobic hihi zostały mi do uporządkowania 3 mega wiklinowe kosze-szuflady na półkach i jakos nie mam weny:)

za to stwierdziłam że jak nie wysiadę do wieczora przy młodym.. to idę sobie poruszać tyłkiem na zumbie, bo waga mnie przerazziła.... grrr.
poki co zaliczylismy z Kamilem karmienie kaczek i łabędzi, a teraz chyba jak go poloze to zaliczę wyrko;p;p bo mnie drzemota bierze:)
lysa ale to nie jest tak że ja non stop tryskam energią, na szczęście mam mamę w domu ktra mi duzo pomaga, fakt napiekłam się i narobiłam do soboty ale caly weekend mały latał za tatusiem a moja mam zrobiła na 3 dni obiadek, wiec tym razem odpadlo mi duzo generalnie co tu duzo gadac moich obowiazkow. Takze jeszcze dziś mam luzy. Ale bywa i tak że Kamil do mnie podchodzi a ja normalnie w myślach blagam żeby się ode mnie odczepił bo palcem nie mam sily kiwnac. A ciasta piekę hurtowo jak już mam wlaczony piekarnik i wyciągnięte wszystkie szpargały:) haha ale teraz daje sobie spokoj az do świąt... o ile poród nie pokrzyżuje mi planów hehe

reklama
No właśnie ja też nie miałam pojęcia dopóki mnie położna nie uświadomiła. Przeważnie te części wymienne jak nakładki, uszczelki butelki i wężyki są do kupienia w zastawach tzw. bazach laktatora. Także odkupić można używany ten silniczek, uchwyt itp :)

A swoją drogą, widziałam Salsik na zamkniętym :) ciekawa jestem jak sobie radzi z córeczkami :) hop, hop kochana! :D

Ostatnia edycja:
Ja kupiłam nowy i własnie go dzisiaj wyparzyłam :tak: No i po raz trzeci spakowałam torbę do szpitala. Mam nadzieję, że tym razem trafię z nią wprost na porodówkę :tak:;-)

izi ja też poszukiwałam takich chusteczek z pudełkiem i nie udało mi się, znalazła je dopiero moja mama, ale niestety w Niemczech (właśnie te białe sensitive)

a ja właśnie walczę z kotem- tzn chyba jakaś choroba go bierze bo się biedny cały trzęsie i ma ciepły nos :-( a jak na złość popsuł mi się termometr elektryczny a tym zwykłym rtęciowym ciężko mi było zmierzyć mu temperaturę!!

i jutro jadąc do szpitala na badania będę musiała jeszcze weterynarza zahaczyć... oby to nic poważnego!!
a teraz zmykam na masaż w wykonaniu mojego M

dobranoc
Kurde szkoda ze nie wiedzialam wszesaniej to bys mi wyslala:):))):)

Tak szczerze ... czy opakowanie ważne?! dokup zwykłe z nivei i ok. Ciekawe czy mi się sprawdzi nivea wszystko mam z nivei ?

Mnie nic nie ruszyło? i zapewne nie ruszy ...

Lecę przelecieć się po sklepach może akurat ?!

udanego południa !

Ps. dzisiejsze wieści super !

akurat chodzi o pudelko bo mialam nivea przy Patryczku i sie non stop psulo otwieranie,przez co wysychaly chusteczki!:)

Lysa mam takie same obawy jak ty, że nie wytrzymam i będę na nią krzyczeć. Teraz coraz częściej mi się to niestety zdarza, siedzę pół dnia sama z nią, nie mam siły się ruszyć a ona czasem jest do nie wytrzymania, nic do niej nie dociera. Potem mam wyrzuty sumienia, przecież to tylko dziecko...:-( a co dopiero jak trzeba będzie dwójkę ogarnąć.
Napisz jak u położnej, mi powiedziała, że tydzień po terminie ewentualny masaż szyjki.

asienka wspaniale, że już do domku Was puszczają.

Ja miałam laktator ręczny Tommee Tippee, u nas się sprawdził, jeśli miałabym coś zmienić to kupiłam bym elektryczny bo nieco ręka wysiadała pompując...:-)

no wlasnie...co do laktatorkow to tez mialam TT i ogolnie super,tylko to zalezy od Mamusiek:)
bo jedne bardzo duzo wuchodza i duzo pompuja mleczka na zapas,a inne wiekszosc czasu spedzaja z dzidzia lub zostawiaja je tak zeby na nastepne karmienie bylo....
ja teraz mam zamiar kupic avent iQ ponoc jest bardzo dobry...akurat mi sie tak udalo ze kolezanka kupila nowy i zanim do niej przyszedl z allegro to zlapala grype zoladkowa i niestety byl jej nie potzrebny bo przestala karmic...(takze niby uzywany,ale nowy)

Ja robie rosolek,makaronik sie gotuje,Mlody spi....
Pozniej jedziemy na shopping z Malym bo w poniedzialek mniej ludzi...

Dziewczyny a jakie macie foteliki dla swoich "duzych" dzieci od 9-18??15-36kg??

Kurde szkoda ze nie wiedzialam wszesaniej to bys mi wyslala:):))):)

akurat chodzi o pudelko bo mialam nivea przy Patryczku i sie non stop psulo otwieranie,przez co wysychaly chusteczki!:)

no wlasnie...co do laktatorkow to tez mialam TT i ogolnie super,tylko to zalezy od Mamusiek:)
bo jedne bardzo duzo wuchodza i duzo pompuja mleczka na zapas,a inne wiekszosc czasu spedzaja z dzidzia lub zostawiaja je tak zeby na nastepne karmienie bylo....
ja teraz mam zamiar kupic avent iQ ponoc jest bardzo dobry...akurat mi sie tak udalo ze kolezanka kupila nowy i zanim do niej przyszedl z allegro to zlapala grype zoladkowa i niestety byl jej nie potzrebny bo przestala karmic...(takze niby uzywany,ale nowy)

Ja robie rosolek,makaronik sie gotuje,Mlody spi....
Pozniej jedziemy na shopping z Malym bo w poniedzialek mniej ludzi...

Dziewczyny a jakie macie foteliki dla swoich "duzych" dzieci od 9-18??15-36kg??

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to o to chodzi właśnie też nad tym rozkminiałam ,że może się zepsuć zobaczymy hm.hm..

Rozmawiały dziewczyny o masażu szyjki niby ,że robią przy drugim porodzie. Powiem wam ,że w środę bratowej robiła położna w trakcie porodu . To jej 1 poród.

A co do laktatorów hmm... wypażałam bratowej ostatnio bo dostała od cioci tyle ,że ciocia go nie używała. Zobaczymy ja nowy pewnie kupię.
Narazie rozglądam się za kamera nianią . POLECAM TYM CO MAJĄ DOMKI.

Dziewczyny, co do pudełka to wydaje mi się to być bez znaczenia jakiej firmy. Wczoraj kupiłam w Kauflandzie chusteczki z pudełkiem za 5 zł z małym haczkiem, trochę nim "poklikałam", zamyka się dobrze i wydaje mi się,że za szybko się nie popsuje.
Najważniejsze, że koszt niewielki.

Hejka!:-)
u mnie dzis rano brak pradu i netu....
zagladam, a tu wysyp rozpakowanych.... gratulacje dziewczyny!;-)
a ja tymczasem coraz bardziej zaczynam sie bac, ze to juz niedlugo.... :zawstydzona/y: i tak bardzo chcialabym zostac w dwupaku do przyjazdu meza....:-( Czy ktoras tez nie chce sie rozpakowac???:-p
Milego dnia wszystkim!

mamaoskarka... ja mam nivea juz 2 lata i ten haczyk juz sie wyrobil i co chwile odpada:(
zajrzę moze w rossmanie beda babydream..

papayka ja bym nie chciala,jak juz to wole po swietach:):))::)
a Ty ktory masz tydzien??na kiedy termin?

reklama
dorator, łysa moja Zu też zafascynowana Oskarem ale jest dość ostrożna narazie ja jestem sama z maluchami odprawiłam mamę do domu to nie na moje nerwy :wściekła/y:moja Zu cały czas nie może wydobrzeć i kaszle i ja z tym mam problem bo niby nie zaraża ale kaszle i zapomina zasłaniać buzie i proszę ale mało co trafia

mój M ma od 15 urlop a ja muszę jeszcze przetrwać te kilka dni sama z dziećmi tak się ułożyło bo Zu miała być w przedszkolu ale no jakoś mam nadzieje dać radę jutro i pojutrze będzie ciężko bo na 12-22 pracuje a ja muszę sama pomyć i położyć dzieci ale chciało ciało cierp ciało:zawstydzona/y::-(

mały na szczęście ładnie cyca ssie i śpi w miarę co 3 godz się budzi nie narzekam zawsze może być gorzej

dagne wiem co czujesz dla mnie końcówka ciąży też koszmarna ale już niedługo:tak:

Do góry