reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

tragedia z tymi rodzicami, to totalne bezmózgi :angry::szok::no:
jak napisała asko_ nie wiadomo czy za 15lat to dziecko nie zaszlachtuje rodziców albo kogoś innego!!

a tak poza tematem: mam pytanie do mam, które chorowały i stosowały różne metody, czy w czasie ciąży oprócz Prenalenu można coś brać??
chodzi mi o sposób na zbicie gorączki, bo mam już 38stopni :-(
(wiem, że temat był poruszany ale trudno mi znaleźć ten wątek w 1414stronach...)

reklama
Przyjdzie dzień, że to głowa tatusia stanie się celem, zamiast lalki.... I może byłoby to nawet sprawiedliwe. Skrzywienie, czy wręcz upośledzenie dziecka i to celowe, powinno być surowo karane! :/

Maleństwo: Trzymam mocno kciuki, żeby Skarb szybko wyszedl z inkubatorka, napewno wszystko będzie dobrze!

a co do uwagi- kurcze, nie mamy tvnu, ale takich filmów jest pełno ;/ ostatnio natknęliśmy sie z M. filmik na youtubie jak dumny tatus uczy 4-latka walić w worek treningowy i rozmawiać z nim w sosób "masz dalej jakiś problem? Twarz Ci przestawie" i temu podobne teksty. :szok: ja nie wiem co ci ludzie mają w głowach!

maleństwo głowa do góry!! dzidzia nabierze sił po porodzie i wszystko będzie dobrze :)

Ankubator, prawdo podobnie będziesz mogła ten odcinek zobaczyć w necie na stronie TVN

Panie moderatorki, przepraszam za brak użycia opcji edytuj.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
MamoOskarka chyba się boje oglądać takie rzeczy. Jak sobie pomyślę, że potem Mikołaj może trafić na tegiego koelge w szkole, aż strach... bo zaczyna się od lalek, potem to już tylko gorzej. Tak jak pisze Mła, w najlepszym razie odpokutują potem za to rodzice, oby nie nikt inny...

Dziewczyny, jak się dziś nalatałam.. Ledwo żyję. O 10:00 do szpitala na wymaz, później zawiozłam go do laboratorium - choć jak mi powiedzieli że wynik chyba w poniedziałek, to pomyślałam że mogę nawet nie dotrwać do tego czasu, no ale coż. Pózniej szybko po M. zjedliśmy obiad, pojechałam z nim na kontrole do lekarza, później jeszcze pozałatwialiśmy milion spraw, zrobiłam zakupy i odwiozłam go do domu. Teraz dopiero zasiadłam już w piżamce przed TV, ale naszło mnie na porządki w szafie.. Zastanawiam się czy wejdę w moje ciuchy po porodzie? Kurcze chyba muszę poł szafy wyprać, wisiało to nieużywane tyle miesięcy. :-D

Aaaa i dobrze że wczoraj nie zachciało mi się rodzić. Gin mi powiedział, że było 7 porodów.. :eek: kurcze chyba tam biegali jak nakręceni.

:szok: normalnie paranoja z tym co niektorzy rodzice robia ale TV naglasniajac to zacheca innych tego typu ulomow do tego samego :baffled:

Inka paracetamol mozesz smalo brac wiec wez 2 tabletki, jest dobry na goraczke i jezeli tez cos cie boli przy okazji ;-)

inka mozesz wziasc leki na bazie paracetamolu, typu apap lub spowinno zbić gorączke, lub sam paracetamol, powinno zbic goraczkę, jednak to rozwiazanie dorazne, lepiej skontaktuj sie z lekarzem

reklama
Inka, ja juz 2 tydzien walcze z przeziebieniem.... i nadal mam kaszel jak gruzlik i katar. co do goraczki, to nie mialam, ale bylam na wizycie u internisty i sugerowal, ze jesli pojawi sie goraczka to mam zjawic sie ponownie, tak wiec jesli sie utrzyma / bedzie rosla - koniecznie do lekarza.
Domowe sposoby to pić dużo płynów i robić sobie zimne okłady i chyba lipa ma tez dzialanie p/goraczkowe (herbatka lub sok z lipa).... Wiecej niestety nie moge pomoc:-(

Do góry