reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Z pokorą odwołują moją dzisiejszą mądrość, że skurcze B-H to raczej w dole brzucha ;) Aktualnie od kilku godzin mam pod pępkiem ścisk jak w pociągu nad morze w środku lata (czy jedna osoba może robić taki tłok?) i na tym właśnie poziomie odczuwam też skurcze. Wolę ich nie liczyć, bo torba ciągle nie spakowana ;)

Jeśli pijecie napar z liści malin (od 37 tc wolno), to żeby poskutkowało trzeba pić nie mniej niż 4 szklanki dziennie! I działa u co drugiej.

Rojku, za późno się urodziłaś. Świetny z Ciebie materiał na hipiskę! XD

Ostatnia edycja:
reklama
Asienka, spokojnie sobie jutro zmierz ciśnienie i zobaczysz, jak wyjdzie. Dobrze, że z dzidizusiem wszystko ok, no ale lekarz mnie rozwalił, że masz rodzić hehe, fajnie powiedzieć :) trzymam kciuki, żeby jutro rozwiały się wszystkie Twoje wątpliwości.

Mirabelka, Milva, dobrze, że u Was też z maluchami wszystko ok.

dziewczyny jestescie niesamowite, od pol godziny staram sie nadrobic calyyyy dzien.. i ciagle śmieję się do rozpuchu... aż już mnie brzuch cały bolu, a mała jeszcze dowala od środa swoją porcję...
Ja mialam dzis dzien do dupy ale wy mi teraz skutecznie poprawilyscie humor:)_
moj synek oczywiscie zrobił sobie dziś dzien buntownika.. bylismy u fryzjera i trzymalam go ja taka babka i jeszcze fryzjerka, wiec teraz wyglada ciekawie.... ale z pewnoscia lepiej niz jak mial juz takie dlugie wloski. Idealnie niestety nei szlo juz go obciac bo nagle to male cialko 11 kg dostalo sily jakby wazyl conajmniej z 60 kg.
No i generalnei pol dnia odstawił cyrki, dopiero po spaniu zaczal sie normalnie bawic a ja zabrałam sie ta tam za prasowanie ubranek małej, wypralam tez juz posciel przepralam pieluszki po kamilku, nie zmienia to faktu ze zostala mi mega wiekszosc tego wszystkiego na jutro..

A jutro wizyta dodatkowa u innej lekarki bo chce zeby mi zlecial badania juz koncowe i sprawdzial co i jak bo mam ambicje jeszcze w weekend ponoc ostatni raz przed porodem do mojego meza i zeby zobaczyc nasz domek.
hm... czy sie uda:) normalne to to nie jest zeby w sumie wowczas juz w 35 tyg.pokonac w weekend ok. 600 km. no ale coz ja tez normalna nie jestem ale torbe jak cos wezme ze soba;p;p. zobaczymy co powie p. doktor jutro:)

wieczorem wam napisze co i jak:) poki co zmykam sie wykompsac i spac bo jutro dluuuugi dzien:)
buziaki kochane 3majcie sie cieplutko:)

Mła, mamoOskarka niestety nie da się monitować na bieżaco bo wyniki byłyby niewiarygodne. Nawwet reka lekarza moze przeciez zle policzyc odleglosc kosci udowej. dlatego podaaja leki i w czwartek USg po rownych 2 tygodniach.
Inka jak a Ci zazdroszczę .... no ale może w czwartek i mnie wypuszczą :)
Dziewczyny nie piszcie o alkoholu bo ja ummieram. już się nie mogę doczekać zimnego piwka mmmmmmmmmmmmm...
Bardzo często myślę o Salsik (zwaszcza że moja wspólokatorka szpitalna spodziewa sie blizniakow) i bardzo trzymam za dziewczynki kciuki.
poprosiłam o dostawienie kroplówki z magnezem bo sie po niej zle czuje i jutro mam miec decyzje. Mam nadzieje ze sie uda bo skurczy ne mam zadnych a po niej jest mi goraco i bardzo zle sie czuje (jakbym zaczynala byc chora - bol glowy, rozpalenie, drzenie rak).
Buziaki i słodkich snów kochane!

hej dziewczyny, mialam badania i coz... tak sobie, z malym wszystko w porzadku, ma juz 45 cm, 2100 g, caly czas jest obrocony glowka w dol, wiec tutaj nic sie nie zmienilo, dzisiaj bawil sie pepowina, prezentowal wszystko co najcenniejsze, ssal kciuk, jest sliczny :)))))... natomiast reszta troszke gorzej, jeszcze w zeszlym tygodniu szyjka miala gdzies 1 cm, a teraz po weekndzie tylko 0,5 cm :(, a rozwarcie jest juz na 2 cm, coz lekarz oczywiscie, ze bedziemy walczyc dalej i probowac malego w srodeczku troszke przytrzymac, mowi, ze sie da... ostatnio za duzo nerwow mialam chyba... badania krwi mi robia czesto przez moja anemie, wiec tutaj to jest jak jest... oczywiscie zaczela mi leciec krew z nosa, ja od dawna tak mam,a w poprzedniej ciazy i teraz w obecnej to standard od czasu do czasu, serduszko mojego dzieciecia monitoruja codziennie, wiec bije jak dzwon, ale malemu sie starsznie spieszy... starsznie mi smutno, bo juz rec zalamuje, nawet nie wiecie jak Wam zazdroszcze, jestescie w domkach, macie mezow na wyciagniecie reki, te ktore maja dzieci moga byc z nimi... ja po moich przezyciach i wszystkich moich problemach zdrowotnych nauczylam sie byc niepoprawna optymistka, cieszyc sie kazdym dniem i chwytac kazda chwila, byc zwariowana dziewczyna bez wzgledu na wszystko i taka jestem, moj maz mowi, z ejestem jak tajfun i niczym tajfun wtargnelam w jego zycie... super, ale czasami brak mi sil, bo chcialabym chociaz jedna z moich ciaz normalnie przezyc, a tu sie nie da.... ale ok dosc smutkow, niedlugo ma przyjsc moj lekarz i obgadamy pare spraw... trzmam za Was kciuki i brzuszki, trzymajcie za Nas... sciskam wszystkie

Mla- tak pisze ze swojego laptopa, bez telefonu i lapka chyba bym w tym szpitalu calkiem zeswirowala i nie mialabym kontaktu ze swiatem; mieszkamy w malibu w Californii :)

O matko! Twój Marc jest strasznie... wysoki!!! (tak to się chyba określa ;)) Masz jakąś fotkę z USG? Pewnie wygląda przesłodko, ale jak widać daje też popalić ;) (Ja mam chyba hopla na punkcie zdjęć XD)

prawie_podwojna_mamuska dbajcie o siebie! To trochę za szybko jeszcze na poród... :-( Nawet jeśli maluszek taki duży jest, lepiej by bylo dla niego, żeby w brzusiu jeszcze posiedział...

A Twój Małż skąd jest z UK? :-) Może jak kiedyś przylecicie to byśmy sie spotkali jakoś? :-) Juz jakiś czas temu mamuśki "wyspiarki" się zgadałyśmy na spotkanie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mla piwko u nas w lodówce stoi juz długo a nawet bardzo długo ale mój kochany nie ma ochoty:) Ale przekonałam go żeby poszedł do sklepu ale jak na złość nie było czekolady no szok. Ale kupił mi lody więc jakoś przeżyje do jutra:)

Prawie podwójna mama wstaw jakieś swoje zdjęcie i swojego synka:) Jak Twój lekarz mierzy długośc malucha w brzuchu? myślałam że na tym etapie się juz nie da.

Rojku a u mnie od 31 tygodnia szyjka skracająca się i 2 cm rozwarcia:( Dlatego tak nie lubie tych kluc bo to właśnie oznaka skracającej się szyjki.

Idę juz spać. A rano jak wejdę to pewnie będę miała niezłą lekturę do przeczytania:)
Dobranoc

Do góry