reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

dobry wieczór :tak:
ja to dziś miałam dzień...myślałam że ze świata zejdę....:-(
niby wszystkie zęby mam wyleczone-a tu kurka na wacie...po 4-ej w nocy ból jakich mało...
i co tu robić????
latałam po domu żeby tabletkę znaleść -bo miałam jeszcze apap ale gdzieś mi wybył...:wściekła/y:
męczyłam sie jak ...............
potem musiałam jechać do moich rodziców bo tam miałam umówioną wizytę u endokrynologa....
w trakcie jazdy tak mi sie słabo zrobiło że musiałam się zatrzymać -bo myslałam że zemdleję....
poszłam do tego endo....
od niej od razu do mamy do ośrodka...żeby mi ciśnienie zmierzyła....
i tętno u położnej
ciśnienie 150/80 -wysokie bo zawsze mam 120 najwięcej.....
tętno okazało się dzięki Bogu że dzidzia ma dobre-uffff
potem jeszcze musieął szybko wracać bo udało mi się wkręcić do dentystki
zęba rozwierciła i zobaczymy...
przy okazji zdjeła mi też kamień....jakie dziwne uczucie...teraz mnie dziąsła swędzą
kazała płukać szławią albo rumiankiem
poszłam do apteki..pytam o szałwię albo rumianek-babka poleca mi coś gotowego z ziół i mówi a...to nie będzie dla pani dobre bo pani w ciąży a tu jest alkohol ....mówiła że szałwia będzie ok!!!!
no to zakupiłam....przyjechałam do domu zaparzać sobie chcę-i co...???
czytam
CIĄŻA i KARMIENIE PIERSIĄ -spożycie zabronione!!!!- h......nie farmaceutka z tej baby....
lepiej jakbym sobie małego walnęła z tych ziółek ...a ta mi tu płukankę poleciła...:zawstydzona/y::wściekła/y:

Stefa-ma być córcia.
Pryzy-dzięki.
Paula-RETY :szok::-D-co Wy przy tej Julce wyprawiacie????że sie dziewczyna tak wyuczyła
Kata-wielkie dzięki,jak spacerek????
Aga-no strych dobra rzecz....
Baśka-witaj po przerwie.:tak:
wszystkie terminy pozajmowane

reklama
kasia maj no to imie masz gotowe i podane jak na talerzu. najpiekniejsze i idealnie pasujace STEFANIA !!!!!!!!!!!!!!

Kasia przecież pisałam skąd się tak wyedukowała...:-D:-D:-D:-D

poza tym to ona ma taką pamięć, że często jestem w szoku...

dobrze że ząb ogarnięty... ;-)

Idę na YCD...

I jeszcze herbatkę sobie zrobię ;-):tak:

paula kupilam te LG hehe no bo jak ci sie podoba to musze ja miec hehe:-D musze stara teraz na ebay wrzucic.

dzień dobry ;-)
dziś już mi lepiej...noc przynajmniej przespałam (chyba J wstawał do Kuby,albo Kuba nie wstawał wcale):-)-bo ja nic nie słyszałam...
zamówiłam sobie prześcieradło w sklepie dla K.z gumką i miało być na dziś-muszę odebrać.
i małe zakupy zrobić -bo chleb nam wyszedł.
co tam jeszcze...
pozdrawiam wszystkie mamuśki :tak:;-):-)

i życzę Wam miłego dnia :happy2:

p.s-u nas już nie pada ...(przynajmniej na razie) ale za to straszna duchota.

Stefanka-Stefania powiadasz.....:-D
Paula-na razie odpukac jest ok.

Hej!!!

Ale mam chorych sąsiadów! Tak mi ciśnienie podnieśli że jeszcze mi się ręcę trzęsą... !!!
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Byłam z psem na dworzu za jego potrzebami i jak wracam to on łapie smycz w zęby i go puszczam żeby sam biegł pod drzwi. Pech chciał że wychodził sąsiad wychodził ze swoim amstafem. A mój maksio odważny i słyszę bujkę... :wściekła/y:lecę po schodach, odciągam tego mojego głupka a ten dziad do mnie: co to kur.. za pies? Nosz w mordę... ja mu dam!!!

Nie dość że to paskudne psisko obszczywa podwórko na którym dzieci się bawią to chyba jako pies takiej rasy powinien chodzić w kagańcu, nie???:wściekła/y: Zwłaszcza że oni sami sprawiają wrażenie jak by się go bali... :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Najlepsze jest to że jak się dziadowi zwraca uwagę że pies szczy na podwórku to albo udaje że nie słyszy albo wypiera się że tak nie jest... Nawet jak stoimy i widzimy!!! co za menda!!!

Jeszcze jego niby synowa z którą się kiedyś kumplowałam a teraz jej nie cierpię krzyknęła z góry... dziadek puść go ***** to go zje! tylko jej odkrzyknęłam żeby Ciebie ku... nie zjadł! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mówię wam jak wszyscy potrafimy żyć w zgodnym sąsiedztwie tak te dwie rodziny z nikim nie gadają bo nikt ich nie lubi... ale co się dziwić... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ja mu dam! Już drugi raz mi psa zbeształ... chyba inaczej będziemy grać...

ehh sorry ale musiałam się wygadać :zawstydzona/y: aż mnie coś pod mostkiem kłuje z nerwów... :wściekła/y:

Poza tym Amela rządzi... ło matko ona jest szybsza od światła...:eek:

Ale dziś tylko do 15 a potem praca... trzeba trochę grosza dorobić... :tak:

Na dworku cieplutko, nie ma słoneczka ale i nie pada :tak:

Miłego dnia wam życzę!

witam z rana :-)

troszkę mgławo dzisiaj ale to znaczy, że idzie ciepełko i słoneczko

uporaliśmy się wczoraj z lodówką - uffff
trudno coś napisać po 1 dniu użytkowania ale póki co podoba mi się :tak:
na drzwiach ma tylko mikro wgniecenie, które widać po przyjrzeniu się ale reklamować chyba nie będę - magnes przywiesiłam :-)
pozostało jeszcze malowanie kuchni :sorry2:

jutrzenka do ciebie pytanie techniczne: na jaką temp. masz ustawioną chłodziarkę i zamrażalnik? póki co wyśrodkowałam bo nie znam się na zakresach a tu podają co do stopnia :szok:
stefa gratuluję podjęcia szybkiej decyzji! zanim kupiliśmy lodówkę siedziałam z miesiąc na forach, opiniach, modelach etc.
na początek określiłam wymogi, które miała spełniać a potem zaczęłam szukać :tak:
wybrałaś lg ale wizualnie podoba mi się bardziej bosch - lubię ten niemiecki minimalizm :tak: żałuję, że nie wybrałam pralki boscha jak kupowaliśmy: wahałam się między whirpoolem a boschem właśnie
teraz lodówka też była początkowo bosch ale miała słabą regulację półek w chłodziarce :-(
kasia bidulo :-( ja ci mówię, że najładniejsze imię to katarzyna! :-D ;-):-p
po spacerku ok. wstąpiliśmy na kawkę do kumpeli i czas przyspieszył ;-)
paula niestety, na idiotów nie ma lekarstwa :sorry2:

idę zaraz w szafkach układać bo nic nie mogę znaleźć...

miłego dzionka!

edit: u mnie w domu śnieg :-D mała rozrywa styropian ;-)

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Wczoraj nie mogłam się połączyć z netem:wściekła/y:,poza tym moja Pati oglądała świnke Peppe na youtube i ograniczyła mi transfer-tak,że narazie czekam na zwiększenie-strony za długo się otwierają.
U nas już nie pada ale dalej jest pochmurno:-(-włączyłam w końcu pralke,może co nieco mi wyschnie?
Zaraz zabieram się za gotowanko-tylko szukam pomysłu-dziewczynki narazie grzeczne-ale nie mówie głośno,żeby nie zapeszyć,hihi.

Miłego i bezdeszczowego dnia Wam życzę:tak:
Będę zaglądała od czasu do czasu:))

hejka kruszynki!!!:-):-):-)

ojej Kasia...biduloooo....;-)

nooo Paula niestety jak Katka pisze idioci!!!!jejku....

Katka u nas tez mgła-teraz juz malutka....a na termometrze +18....ale cieplutko:-)

a wczoraj przyszło do nas latoooooooooooo:-):-):-) spedzilismy całe popołudnie na placu zabaw...no piknie, ze hej!! :-):-):-)

A! musialam wstac rano i umyć u małego okno...nie!nie dlatego,ze lubie:no: mewa zapaskudziła całą szybe:wściekła/y::-D no mowie Wam, to było dopiero bleeeeeeee:-D ale juz jest git!;-)

Stefa,Katka to co zyczyć??? oby nowy sprzet sprawował sie na medal!!!:-):-):-)

Pryzy my tez mamy pralke ta tak zwaną "ładowaną od góry" (rany jak to zbreźnie brzmi:)) ale normalnie sie obraca beben...;-)chyba;-) i zdrówka dla Kajuni!!!:-)

kurde szybko pisze bo sie spiesze....maly je sniadanko (ale juz siedzi w butach-nie moze sie doczekac placu zabaw i dzieci:-D)....ide zaraz umyc włoski me...i szykujemy sie na plac zabaw...

ooo i sloneczko wychodzi....:-):-):-):-)

trzymajcie sie!!! i miłegoooooooo:-):-):-):-):-)paaaaaaaaa

reklama
dobry

ta pogoda mnie wykonczy :wściekła/y::no::no:. Pomijam to co mamy przed domem, jak wygalda samochód i podworko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: (wiem ze w porownaniu do poludnia Polski to nic ale i tak mnie to wkurza wszystko).
Do tego mam MEGA bol glowy, juz druga tabletke wzielam.

poczytalam troche ale nie mam weny, sorry nawet pracowac nie mam sily.

Tylko Katce odpisze bo potem zapomne.

Ja mam ustawienia minimalne. W zamrażalce ma -15 a w lodowce 6 :tak:. Kiedys czytalam na jakies stronce o tych ustawieniach. Im nizsza tempka w zamrazalce tym dluzszy czas przechowywania. Co do lodowki to 6 st jak dla mnie ok. Jak robie imprezke i mam pelna lodowke to obnizam ale na codzien mam 6 :tak:

i tyle na ten moment

Do góry