reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Hej!
Ja znowu tylko na chwilke bo slonko swieci i ide z malym na chwile na spacerek;-)
No a juz myslalam ,ze sie rozdwoilas Belciu;-) ale juz widac ,ze niebawem to chyba nastapi i chyba nie tylko u Ciebie wiec tylko zostaje nam cierpliwie czekac:tak:
Co do czopa to mi w pierwszej ciazy odszedl jak mialam juz bolesne skurcze i to bylo chyba jakos hmm.. prawie dwa dni przed urodzeniem Wicia.To byla u mnie taka galaretka, podbarwiona lekko krwia ale ponoc czasem wcale tego sie nie zauwaza bo np. wyleci do kibelka przy siusiu albo odchodzi po troszeczke nie podbarwiony.
O.K. zmykam narazie.Wpadne kolo12tej jak Misiek spac pojdzie;-)

reklama
gratulacje dla Netki ;-)

Uff Belka nadal w całości jesteś, to dobrze ;-) Ale nas wystraszyłaś!

Jesica ja miałam robione USG 3 razy - takie od A do Z ;-) a poza tym na każdej wizycie moja ginka zerkała na małego za pomocą usg, ale nic nie wyliczała poza tymi trzema. Aha i jeszcze jedno w szpitalu po wypadku - też dość szczegółowe.
Ale z tego co wiem normą są 3.

Soidka mnie też dopadła biegunka, ale położna powiedziała, że to może być ucisk na jelita... i żebym się tym nie przejmowała. Jak na razie wszystko wróciło do normy. A co do owego pamiętnika - to powiem Ci, że jak teraz to czytamy to mam łzy w oczach... Też liczymy, że Synek doceni to wszystko co od nas będzie miał.
No i daj znać po wizycie!

Viki jakby coś się działo poważniejszego to dawaj znać smsem! Pozdrów Valdiego, niech się dobrze wykuruje zanim maleństwo się pojawi.

Dota, Anczka - a w tym szpitalu co chcecie rodzić nawet za kasę nie chcą zrobić zzo? Przecież jak masz aktualne badania morfologii to nie mają prawa odmówić. I z tego co mówiła mi położna, nie ma czegoś takiego "że jest za późno" na podanie znieczulenia.

A co do naszej myszkowej przygody... Została wyniesiona na dwór. W kulturalny sposób pożegnaliśmy się z nią, mimo że zostawiła dużo nieprzyjemnych, śmierdzących niespodzianek.

Miłego, słonecznego dnia brzuchatki!

Ewa wlasnie mnie szlak trafia ale tak wlasnie jest w Gdansku, NIE MA ZZO, tylko w prywatnej klinice gdzie sie rodzi za 4500!
W szpitalu gdzie jest to robia ZZO jak jest wonly anestezjolog- czyli w duzm szpitalu nie ma szans i do 3cm rozwarcia bo potem to dla nich "bez sensu" grrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Aneczka dobra mama z Ciebie :tak: choc ostatnie tygodnie ciazy to ty nadal wychodzisz na dwor z Witusiem :-) Ale potem moze bedzie lepiej spal, co?

Ewa was nastraszylam? A co mam mowic o sobie :cool: nie wspomne o Karolu :szok: dzis jak skurcze wrocily to pytal kiedy musimy jechac do szpitala :-D
A no tak bo skurcze wrocily :dry: i jak szlam do lazienki a akurat mnie zlapal to az bolal :eek: no ale bez paniki, jakos nie mam nadzieje nawet ze to juz:-p narazie czekam na rozwuj sytuacji:tak:

Ewa no mysz byla malo kulturalna :-D a ty ja tak dobrze ugoscilas ;-)

Czolem dziewczyny

Tak sie szybko pochwale, ze my zniecnacka gnalismy o 4:00 do szpitala i o 7:03 nasz maluszek przyszedl na swiat :) Antos i jego mama czuja sie dobrze. Tak sie cieszymy.... reszte napiszemy jak troche oddechu zlape, bo na chwile tylko przy kompie jestem.

Pozdrawiam i powodzenia dziewczyny :) Jakos to idzie pędem, ze nawet sie nie obejrzycie jak uslyszycie malenstwo :)

A Antoś wyglada tak:

DSC_7667_resize.jpg (image)

Pozdrawiam Piotr

ewciu na pewno dam znac gdyby cos się działo, póki co skurcze ustapiły, pobolewa mnie tylko brzuch i wlasnie mam jakies dziwne geste upławy:confused: wiec nie wiem czy to czop , bo wyczytalam ze w ostatnich tygodniach ciazy uplawy moga sie nasilic a nawet moze zmienic sie ich kolor i konsystencja.
przy pierwszej ciazy mialam porod wywolywany, przebili mi pecherz plodowy tak ze nawet nie wiem jak ten czop wyglada...i tez zastanawiam sie czy oby czegos nie przegapie..tym bardziej ze dzialam na wysokich obrotach. valdi w lozku wiec trzeba zajac sie wszystkim a zaraz damian wroci ze szkoly wiec o polezeniu się mogę juz pomarzyc...a marzenie spełni sie dopiero po godzinie 20 -stej jak damianek zaśnie:tak:

no nic jade po damiana do szkoly.
buziaki

czesc Kobitki!!!
Gratulacje dla szczesliwych mamusi!!!
U mnie jak narazie wszystko dobrze termin mam juz na 10 grudnia o ile szybciej mnie nie zlapie:-)Jak cos to dam Wam znac albo moja znajoma Wam napisze.
Zycze milego dnia i powodzenia!!!

reklama
Znieczulenie zzo podaje sie od 5 do 7 cm rozwarcia nie szybciej i nie pozniej:tak:

dzięki za info. ;-)
Anja78 no to fakt, info. mało optymistyczne. U mnie na wyłączność oddziału porodówkowego jest anestezjolog.

Belka no wiem, wiem, że u Was był o wiele większy stres. A czy Ty kochana może w pracy siedzisz? Co? Czy jednak w domu?

Viki to trzymaj się!

Asia i Piotr - ale niespodzianka! Gratulacje!!!

Do góry