reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

No to ogromne gratulacje dla Netki i Asi!!!! Wszystkiego najlepszego!!!!:-):-):-):-):-)

To, że tak jest w Gdańsku z zzo to juz wiedziałam, dlatego od początku nastawiłam się, że bedzie bez znieczulenia....nie ma innego wyjścia, trzeba dać radę! Szkoda słow:no:

A u nas tak ładnie , słoneczko świeci...jakos od razu inaczej wszystko wygląda:tak:

reklama
A tak na marginesie to szybko poszlo Asi :tak: w 3 godzinki sie uwinela, dzielna kobietka :-)

A swoja droga spojrzalam na jej suwaczek i jej zostalo jeszcze 15 dni do terminu to tak jak dla mnie :dry::tak:
moze i mnie cos scisnie wkoncu ;-)

Belka nieeeee cicho tam siedz:tak::-D;-)Bo mi też 15 dni zostało.

Ja to juz sama nie wiem w jednej chwili chciałabym już być po, a w drugiej jeszcze nie...Już sama nie wiem czego chce:confused:

:-)

AsiuiPiotrze Gratulacje!!!!! Sliczny Antosiek :tak:Wracajcie szybko i dzielcie sie wiadomosciami i przezyciami.
No i tak jak dziewczyny zauwazyly.Super exper ten porod Asi.Kurcze ,zeby nam tak wszytskim szybko poszlo

Belka nieeeee cicho tam siedz:tak::-D;-)Bo mi też 15 dni zostało.

Ja to juz sama nie wiem w jednej chwili chciałabym już być po, a w drugiej jeszcze nie...Już sama nie wiem czego chce:confused:

:-)

No właśnie Dota ;-) najlepiej to obudzić się od razu obok dzidziusia, bez całych tych ceregieli porodowych ;-)

Jeju u mnie na suwaczku 10 dni....

O tak Ewa! Czemu tak nie jest...a mama mi kiedyś mówiła, że dzieci przynoszą bociany i co ? i nic...kurcze no! Bociany:confused:to by było dobrze:tak:

:-):-D

Dziewczyny co nas nie zabije to nas wzmocni :tak:;-) jakos damy rade.

A ten post dotyZ o bocianach :-D:-D:-D no niezly ubaw :tak:

Nooo szkoda ,ze to tylko bajki z tymi bocianami:sorry2::-D
Ja powiem wam, ze chcialbym zeby juz sie Antek urodzil.Wazy juz pewnie z 3kg i ja bym wolala chyba zeby duzo wiecej nie zdazyl przybrac;-) zobaczymy na wizycie 3-go.Ide wtedy do Gina i jak bedzie wszystko w porzadku to koniec z cackaniem sie i mowie wam biore sie za porzadki, zabawy z Witkiem na calego i mam nadzieje ,ze na Swieta maly bedzie z nami.Szkoda mi tylko bedzie tych smakolykow ze stolu:dry:
Aaa jeszcze cos...Moja mama tez ostatnio stwierdzila, ze dobrze by bylo gdybym na swieta byla w domu bo pomoge wszystko szykowac:szok::wściekła/y::no:

reklama
Ale sie dzieje!! ASIA GRATULACJE!!!! :-D:-D
Moze rzeczywiscie to ma zwiazek z pelnia (gdzies na jakims watku to wyczytalam :-)).

Ja juz wysiedziec nie moge przed wizyta.... juz mi obojetnie jaki to bedzie porod, byle szybko bo juz mi Malec daje w kosc i juz sie nie moge doczekac :-)

Jesli chodzi o ZZO to nie potrafie tego zrozumiec. Zszywac rany czy wyrywac zeba tez sie przeciez da robic bez znieczulenia, pacjent wytrzyma. Ale po co jesli jest taka mozliwosc???? Skad to pokutujace myslenie, ze kobiete musi bolec w czasie porodu?
Z drugiej strony - mysle, ze duzo kobiet decydowaloby sie rodzic bez znieczulenia jesli mialoby zapewniony pelen komfort, ze do tego 7cm moga o nie w kazdej chwili poprosic. I jesli mialybysmy zaufanie do lekarza i poloznej, ze robia wszystko, co w ich mocy by bylo naturalnie i dobrze - bez zbednego pospiechu, nerwowosci i w ogole. A tak to ja sie bardziej niz wlasnego bolu boje wrednych ludzi kolo mnie, ktorzy beda mysleli o tym, aby jak najszybciej a nie o tym, zeby jak najbardziej komfortowo dla mnie i Dzidzi.

Do góry