reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

no jak sie budzi to bierzemy ja do lozka i spi z nami do 9-10 i pozniej wstajemy i schodzimy na dol no i tu w lezaczku siedzi albo lezy na kanapie gdzie nie ma za duzo miejsca. a na macie nie lubi. chwile polezy i placze.

reklama
Aha no chyba ze tak..
Moja tez większośc czasu na leżaku spedza, :tak: no ale po jakimś czasie leżak sie nudzi no to wtedy mata i znów sie zajmie, a łóżeczko to żadko, bo zrezygnowałam z usypiania w dzien na siłe bo bym z niej jeszcze większego nerwusa zrobiła! Ale z wózkiem tez juz koniec:no: teraz usypiam ja tylko na leżaczku, a na noc w łóżeczku

No nic ja uciekam bo przedemna pewnie cięzka noc, bo niemoge jej oszukiwac smoczkiem bo za mało je wiec pewnie ze 2 razy bedzie karmienie..
Do jutra stefanka, miłej nocki :)

No mam nadzieje dziewczyny, ze z rana znow bedziecie mialy lepsze humory i ze 20 stron bede miala do nadrobienia;-)

Kurcze, a u nas dzisiaj bylo ze 26 stopni, normalnie ciepelko jak latem, bo nie bylo chlodnego wiaterku, a co smieszne gdzieniegdzie jeszcze male kupki brudnego sniegu leza:tak:

Ataata przypomnnialo mi sie ze gdzies wyczytalam, ze dzieci czasem malo jedza, jak je dziaselka bola. Hameryki nie odkrylam coprawda, i nie wiem jak u Darusi, ale ponoc te dziaselka moga szczypac szczegolnie mocno podczas ssania. I czasem zaleca sie zeby probowac nakarmic dziecko zamiast butla czy piersia - lyzeczka, albo z niekapka (jesli potrafi) to moze wtedy wiecej zje?

Dotka i od nas caluski dla Krzysiula!!! Przeslalabym Wam troche ciepelka na polskie wybrzeze. Tez sie troche tutaj czasem czuje jakbym nad morzem byla, mimo ze mam do niego daleko, ale Mtl jest wyspa otoczona rzekami i mi czesto mewy za oknem skrzecza:-)

Do jutra Mamusie i Maluszki!!!!

Witam was w ładny dzień

Nie dam rady odpowiedzieć wam wszystkim to jest nie wykonywalne z braku czasu u mnie ostatnio jest ciepło i siedzie na dworze z dziećmi praktycznie cały dzień i jeszcze jeżdżę na kurs prawo jazdy ostatnio brak czasu na wszystko :szok:

Jak na razie walczę z chorą skórą Madzi aby doszła do jakieś normy bo o co ona ma z buzia to tragedia

Zycze wam miłego dnia buziaki od całej mojej rodzinny :-D

... i wogóle coraz mniej je... a to chyba najgorsze dla matki jak jej dziecko niechce wogóle jeśc:-(

Ataata jak ja Ciebie dobrze rozumiem:tak::-( Przecież ja też od kilku tygodni ciągle się tym martwię:crazy::crazy: A ta głupia Health Visitor powiedziała że ja jestm przewrażliwiona:wściekła/y::angry:

U nas pierwsza noc nauki przesypiania całej nocki zakończyla się porażką:-:)-( Marcel nie chciał wogóle smoka a od wody to krzywił się tak jakbym mu nie wiem co dawała:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I o drugiej w nocy mu uległam i dałam cyca, on się najadł i zrobił kupę gigant:szok::crazy: że aż musiałam Go całego przebierac:wściekła/y::wściekła/y: no i wtedy to już wogóle się rozbudził:no::no: Potem o 6 znowu się obudził i już nie chciał spac. Do tego jescze płacz był odkąd oczy otworzył, teraz zasnął jakimś cudem ale u mnie na rękach:wściekła/y::wściekła/y: Och, może dzisiaj będzie lepiej:-:)crazy:

Dzień dobry Kochane !
Mam nadzieje że humory u Was lepsze i miałyście udany poranek

Wszystkiego Naj Naj i Buziaki dla Kochanego 4miesięcznego Gajutka

Sylwia Głowa do góry to dopiero pierwsza noc była - wierzę że będzie lepiej ! :tak:
Pryzybela - 26 stopni - ach zazdroszczę !!!
Agatko
, no włśnie to taki okres kiedy dokuczają dziąsełka, spróbuj karmić jak radzi Pryzybelka

A my po szczepieniu. Niestety Wiktorek nie miał kompletnie humoru. Płakał jak podchodziły pielęgniarki i lekarka :-( no i przy ukłóciu sie rozpłakał :-:)-( ale juz jest uśmiechnięty :-)
A po za tym rozgadał się dzisiaj niesamowicie :szok::szok::-D:-D super - chyba mu sie spodobało bo gada do wszystkiego :laugh2::laugh2::laugh2:

Miłego dnia !!

Witam!

Wczoraj zniknęłam szybciutko, bo Wiktor się obudził na dobre i.....tak już było praktycznie całą noc:szok::szok::szok:...zasypiał na godzinkę a potem wrzask:crazy:...także jeszcze dwa karmienia zaliczyliśmy...ale mam nadzieję że to był jednorazowy wyskok po szczepieniu i dziś się wyśpimy:tak:. A jeszcze wczoraj dostałam na wieczór takiego bólu głowy, że aż mnie mdliło....:angry::angry::angry::angry:....także noc fatalna:-(.

Magdalenka :-D:-D:-D
Ojjjj .....Biedny Wiktorek... a mój właśnie też gada w łóżeczku:):)

Viki
super prezencik!!! Trzymam kciuki abyście do środy jednak byli razem:-):-):-)

Stefanka gratulacje dla Gajuni za obrót na brzuszek!!:-):-):-)
No i sto lat na 4 miesiące!!!!!!!!!!!

Pryzybelka zazdroszczę Wam tej pięknej pogody, bo u nas wczoraj było bleeeeee, a dziś niewiele lepiej:crazy:

Anetka bądź dobrej myśli...przecież z buzią Madziusi jest już dużo lepiej, a wkrótce na pewno nie będzie śladu:-):-)

Sylwia no to współczuję nocy...ale może i na Marcelka wkrótce przyjdzie pora na przesypianie nocek...w końcu kiedyś musi nadrobić te pobudki:tak::tak::tak:

Aaaaa....i dołączam do grona tęskniących;-):crazy::-(

No....maluszek sie obudził, więc zmykam....muszę trochę dom ogarnąć bo dziś mamy gości z UK....młodsza siostra Ł z mężem wpadnie, a nie widzieli młodego praktycznie od urodzenia....:baffled:
Miłego dnia i dobrego humoru...mimo wszystko:happy::happy::happy:

Dzien dobry.
Mój bąbel śpi.... w łóżeczku :-)

Wszystkiego Naj Naj Naj dla Mojego Gajutka Kochanego, życzonka odemnie i Darusi:-):tak:

sylwia to ja w takim razie nie rozumiem tej twojej Health Visitor :no:
Bo mówisz ze Marcel Ci wogóle nie chce jeść prawda? to dlaczego masz w nocy mu nie dawac jedzenia?!! Przeciez dziecko musi coś jeść! Ja rozumiem że on je w nocy a w dzień nie, no ale kurcza tymbardziej niema sznas nato że go w nocy oszukasz smoczkiem bo on poproostu jest napewno mega głodny, skoro w dzien nie chce jeść... co innego jakby jadł w dzień dużo i jeszcze w nocy pare razy, to ok, można by coś popróbowac go oszukac, no ale jak on nie je w dzień to jak dla mnie powalona ta baba:baffled:
Ehh ale tak to jest, pamietam jak moja zaczeła przybierac na wadze w górnej granicy i zaczęły sie problemy z krzywicą, to powiedziała ze dziecko za dużo je (jadła 7 razy na dobe) i kazała jej dawać 5 razy na dobe:szok: głupia baba, sama niech sobie dziecko głodzi!! A pozatym taki maluch jak jest głodny to niema takiej siły żeby mu nie dać am bo sie zadrze na śmierć

Co za dzień - słońce nam uśmiech śle ( mam nadzieje że Wam Wszystkim !! )
chce byś do nas wpadł w sezamkowy cudny świat
CUDNY ŚWIAT !!!
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

ach tak mi jakoś fajnie :rofl2:

reklama
Witajcie mamuski !!!!!!!!!!

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA GAJUTKA

Monia nie lam sie u nas tez ta pierwsza noc po szczepionce byla straszna a dzis juz bylo super, u was bedzie na pewno tak samo,

u nas dzis super pogoda, dlatego wlasnie Zaki je zupke i zaraz uciekamy na spacerek,
mam nadzieje ze do wieczora nie naprodukujecie za duzo i dam rade nadrobic zaleglosci

milego dzionka dla wszystkich maluszkow i mamus zyczy Zachariaszek z mamą

Do góry