reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: No ku**a mac!!!! Zaraz sie rozpłacze!!!
Poszłam sie zarejstrowac na to USG a baba do mnie ze juz zajęte terminy!!!! No cholera jasna, mamie w pt. powiedziały zeby przyjść sie w pon zarejstrowac na wtorek!!! I co!!! Niema!!!! Łaskawie mowi ze moze mnie wcisnąć na czwartek , ale to już za pożno!!!!
No to dzwonie po innych klinikach a tam albo 4D za kuźwa prawie 300zł abo zw3ykłe za 150!!!! A ja choplera mam tylko stówe!!! Tatuś miał pieniążki dziś wpłacić na moje konto i cisza!!! Na rachunku zero przelewu!!!
Zaraz mnie szlag trafi...
Czyli mam po badaniu, moge sobie tylko pomarzyć ze sie dowiem czy mam zdrowego dzidziusia....
***** mać w dzisiejszych piepszonych czasach jak niemasz kasy to niemasz nic!!!!!!!

reklama
Nie niechce mi sie teraz iśc tam jeszcze raz i prosić!
Poprostu odechciewa mi sie wszystkiego, niemoge sie uspokoić i czuje sie jak jakiś śmieć, bo nie stać mnie na podstawowe badanie, które tak naprawde to mi sie należy!!
Wszyscy mają mnie w dupie, do tatusia dziecka napisałam to sie kuźwa nie odzywa, nawet nie odpisał, moja matka też ma w dupie:-(
Przez tych wszystkich ludzi moja ciąża mnie wogóle nie cieszy... a wręcz przeciwnie, ale to już inna bajka...

Oki ja znikam, nie truje wam już, wróce jak sie lepiej psychicznie poczuje, bo na tą chwile jestem znerwicowana i zaczynam coraz bardziej popadać w depresje....
pa

Nie niechce mi sie teraz iśc tam jeszcze raz i prosić!
Poprostu odechciewa mi sie wszystkiego, niemoge sie uspokoić i czuje sie jak jakiś śmieć, bo nie stać mnie na podstawowe badanie, które tak naprawde to mi sie należy!!
Wszyscy mają mnie w dupie, do tatusia dziecka napisałam to sie kuźwa nie odzywa, nawet nie odpisał, moja matka też ma w dupie:-(
Przez tych wszystkich ludzi moja ciąża mnie wogóle nie cieszy... a wręcz przeciwnie, ale to już inna bajka...

Oki ja znikam, nie truje wam już, wróce jak sie lepiej psychicznie poczuje, bo na tą chwile jestem znerwicowana i zaczynam coraz bardziej popadać w depresje....
pa

Ataata nie załamuj się...
Wiem, że musi być Ci cholernie ciężko...
Ale masz nas, tutaj zawsze możesz powiedzieć co Cię dręczy...
Nie znikaj, w grupie zawsze łatwiej jest rozwikłać problemy...
Nawet jedno słowo wsparcia wiele może zadziałać...
Wiem co piszę, bo jak się tutaj pojawiłam to też widzialam same ciemne strony...

ataata, sprobuj zadzwonic na 697307309, to komka lekarza, on ma swoj gabinet w krk na czystej. powiedz ze masz taka sytuacje, pownien Cie wciesnac.
ja do niego chodze od kilku lat i mnie zawsze wciska, jak cos szybko potrzebuje, ale jak tylko bedzie mial chwilke to powinno byc ok.
usg kosztuje 50zl.

Kasia dzięki za słowa otuchy...
Niestety taka jestem że sie momentalnie załamuje i uciekam:-(
Cholera kiedy nam zrobią ten wątek zamknięty!! Bo bym wam dużo rzeczy opowiedziała.... No nic poczekam.

Soidka dziękuje za namiar, ale obawiam sie, że USG za 50zł to będzie zwykłe USG położnicze, a ja potrzebuje to konkretne "genetyczne" U mnie w przychodni Gemelli prywatnie kosztuje 80zł natomiast wydzwoniłam dziś wszystkie nr jakie znalazłam na necie i np w ambulatorium Szpitala na Ujastku kosztuje 150zł, w prywatnej klinice SPES już 200zł, 4D ok 290zł a w pozostałych poniżej 150zł nie schodzą ceny, zaś tam gdzie jest po np 50-70zł to tam robią bez pomiaru przezierności karku...:baffled:

W każdym razie pobeczałam, poszłam sie przejść żeby ochłonąć, troche mi przeszło i wziełam sie w garść:-p Zadzwoniłam do tej przychodni co byłam rano i błagalnym tonem uprosiłam położną żeby dopisała mnie na czwartek. No początkowo stawiała troche opory, ale jak jej powiedziałam że na Ujastku (tam mnie rano odesłała) kosztuje 150zł i niestety niemam tyle pieniążków, to zmiękła i wepchała mnie "na chama" na czwartek na 12.30 jako pierwszą:-)
W sumie to już będzie po terminie bo robi sie to usg do 13tyg(+6dni) -max, a ja będe miała wtedy 14tydz. więc aż o 1 dzień po terminie;-):-D W sumie lepsze to niż zrezygnować wogóle. Myśle że 1 dzień nie zrobi aż tak wielkiej różnicy.... zobaczymy, zapytam doktorka:-)

soida widze po nr tel że masz tego samego lekarza co ja:-):-) ja też chodze do niego na czystą ;-);-)Może się wydziałyśmy nawet w poczekali przed gabinetem;-):-):-D

Już mi się trochę humor poprawił, a ten d... znowu mi go zepsuł...
Dostałam od niego info na gg, że jestem p... i powinnam się leczyć, a kasę zobaczę dopiero po urodzeniu dziecka i to też jak będzie miał humor...
No to zobaczymy kto będzie mocniejszy, ja mam teraz cholerną motywację do walki...
Dobrze, że przynajmniej mogę się wyżalić mojej mamie i niedoszłej teściowej, one cholernie dużo mi pomagają...
Mój ojciec tylko jeszcze nie wie jak mnie Sławek potraktował, nie wiem po co mu d... kryjemy i tak się wszystkiego dowie...
Znam mojego ojca na tyle, że się obawiam, że jak wszystko wyjdzie na jaw to zapakuje się w samolot do Irlandii i nie ręczę za niego co zrobi za krzywdy wyrządzone tatusiowej córeczce i przyszłemu wnukowi ;)
Dobrze, ze chociaż nie jestem z tym wszystkim tak do końca sama...
Wiadomo, wszystkiego ze szczegółami mamie i teściowej nie opowiem, ale mimo wszystko podnosi mnie na duchu ta świadomość, że nie tylko ja się martwię o przyszłość mojego dziecka...
Ach, znowu się rozpisałam, idę zjeść loda na poprawę nastroju ;)

kacha to smacznych lodó życzę :-)

A ja zaraz dodam foteczki do Galerii:-p
Uprzedzam!!! Brzydka jakość, no ale jakoś tak głupio mi prosić mamuśke żeby mi pstrykała foty brzucha, a samej to tylko w przedpokoju i łazience przy sztucznym oświetleniu, więc wiadomo, jakość do bani:baffled:
Ale cotam, mniej więcej coś tam na nich widać:-D

reklama
filmik super, zwlaszcza rozwoj malucha. tak nieco psychodelicznie to wyglada:-)
za to porod - cos mi trudno w to uwierzyc, ze moze byc taki sielankowy!! jesli kazdy porod ze znieczuleniem tak wyglada, to ja sie chyba pisze :-D:-D:-D
na razie jeden lekarz mi to zasugerowal, ale to taki buc u ktorego bylam tylko po skierowanie - powiedzial, ze kobiety "o takiej urodzie" jak ja (znaczy rude z jasna karnacja) strasznie krwawia przy porodzie i maja mniejszy prog bolowy.
ale moj lekarz powiedzial, ze nie ma reguly. ja liczylam na to, ze bez znieczulenia bede, zeby wszystko czuc co sie dzieje, ale ten filmik wyglada tak kuszaco....

jejku!!!! ale CUD sie w nas dzieje!! to jest po prostu nie do ogarniecia, nie do uwierzenia!!

co do porodu, to moj trwal 3 godz. a sam porod z bolami partymi 15 min. i jesli mam byc szczera to nie czulam bolu, nie mialam znieczulenia, mam nadzieje ze nastepny bedzie taki sam.

Do góry