reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

sluchajcie mam pytanie, bo mi moja mama suszy glowe a ja nie wiem co o tym myslec, temat jest nieciekawy bo KUPKA, chodzi mi o to jaka kupke robia wasze pociechy czy taka zwiazla czy bardziej zadka, bo moje malenstwo jak jest wszystk ok to robi rano kupke taka twardsza i kolor taki brazowo zolto czasami wchodzacy w zielen, a od dwoch czy trzech dni robi mi druga kupke wieczorem on jest bardzo niespokojny a jak sie skupka to mo lepiej tylko ze ta kupka jest zielona co to moze byc czy mam sie martwic

reklama
ewedja pomysl co maly ostatnio jadł nowego...generalnie kupka nie powinna byc zielona...a jak jest to swiadczy ze cos jest nie tak z ukladem trawiennym no chyba ze dawalas mu szpinak - bo jest taki obiadek od 4 miesiaca z bobowity:-)
pomysl czy jadl cos nowego na co mogl tak zareagowac...i nie stresuj sie, jak ze dwa dni jeszcz etak bedzie mial to przejdz na wszelki wypadek do pediatry.

a u nas dzis mnostwo emocji!!!!
na dole z lewej strony rośnie pawełkowi ząbek!!!! stuka juz pod łyzeczką i widac juz jeden przebity punkcik!!!!! maly strasznie krzyczal jak chcialam mu tam dokladniej zajrzec ale stukac stukalo wiec nie mam watpliwosci:-):-):-)

no i dziekujemy raz jeszcze za gratulacje:tak::tak:

ja tez oglądam you can dance - ale akurat są reklamy:-p:rofl2:

sluchajcie mam pytanie, bo mi moja mama suszy glowe a ja nie wiem co o tym myslec, temat jest nieciekawy bo KUPKA, chodzi mi o to jaka kupke robia wasze pociechy czy taka zwiazla czy bardziej zadka, bo moje malenstwo jak jest wszystk ok to robi rano kupke taka twardsza i kolor taki brazowo zolto czasami wchodzacy w zielen, a od dwoch czy trzech dni robi mi druga kupke wieczorem on jest bardzo niespokojny a jak sie skupka to mo lepiej tylko ze ta kupka jest zielona co to moze byc czy mam sie martwic

Eweida z tego co wiem jeżeli kupka jest mocno - trawiasto zielona to nie jest to dobry objaw. Bo zdarzają się zielonkawe kupki, o które nie należy się martwić

Ewelina a na jakim mleku jest Zachariasz? Może dałaś mu coś nowego do jedzenia???

Julka jak była na bebilonie Comfort to były zielone :szok:, ale teraz są piękne żółte,:-) po marchewce zdarzają się pomarańczowe:-Da czasem są zielonkawe. Zieleń może byc spowodowana tym że w mlesiu modyfikowanym może byc więcej żelaza np.
Ogólnie mówi się że zielona kupa to nie za dobrze ale jak nie ma w niej śluzu bądź krwi to uważam że nie ma co panikowac.

Monia to Ty juz niedlugo wracasz. Mi sie urlop konczy 21 kwietnia ale mam jeszcze prawie cale zalegly urlop bo 24 dni i wracam 28 maja. Poza tym trzymaj sie dzielnie jutro juz czwartek i zaraz maz wroci to Cie ogrzeje :rofl2::rofl2:.

Paula a jaka to kaszka ta na noc. Ryzowa czy mleczno-ryzowa??. I jakiej firmy.

Ewedja u nas z kupkami to roznie. Z reguly bywa co 2 dni, rzadkosc rozna, jak chce pic herbatke to rzadka ze tyle i klejnoty umazane a czasem jak malo pil to twarda. Ale nawet twarda robi bez problemow. Nigdy nie mial z tym problemow ani z zadnymi bolami brzuszka. Co do koloru to on taki nieokreslony, brazowo-zielonkawy-żoltawy. Ale czytalam ze zielonkawa kupka moze swaidczyc o duzej ilosci zelaza ktora jest w mleku modyfikowanym. JEsli nie jest ciemnozielona to wydaje mi sie ze OK.

Viki gratuluje zabka. Super.

Aneczka oby badania wyszlo dobrze.

Sylwia gratuluje organizacji imprezki w tak ktrotkim czasie.

Dobra ja sie zegnam i ide spac. Dobrej nocki. Do jutra

Jutrzenka mleczno ryżowa Bobovity. :-D Julka ją po prostu pochłania.

Viki gratulacje z powodu perełki w buziaku Pablo

Ewlina pamiętaj że rumianek też powoduje że kupa jest zielona i rzadka.

Ewelina a na jakim mleku jest Zachariasz? Może dałaś mu coś nowego do jedzenia???

Julka jak była na bebilonie Comfort to były zielone :szok:, ale teraz są piękne żółte,:-) po marchewce zdarzają się pomarańczowe:-Da czasem są zielonkawe. Zieleń może byc spowodowana tym że w mlesiu modyfikowanym może byc więcej żelaza np.
Ogólnie mówi się że zielona kupa to nie za dobrze ale jak nie ma w niej śluzu bądź krwi to uważam że nie ma co panikowac.
dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi, wlasnie mam posprawdzac co nowego moglo mu zaszkodzic, mleczko je Bebilon i raczej to nie jest problem bo nigdy go nie bylo, zastanawia mnie to ZELAZO bo maly mial anemie i bierze zelazo ale juz miesiac a teraz pojawily sie te kupki zielone, nie wiem moze to jest kaszka, Zaki jadl juz kaszke malinowa z Nestle i bylo ok a jak sie skonczyla to dostal morelowa z Nestle obydwie bylo po 4 miesiacu wiec niby ok, jutro sprubije nie dac mu kaszki moze to to jest problem, a jak nie to mam podejrzenia co do buraka, bo wyszukalam sobie przepisy dla dzieciaczkow po 4 miesiacu i tam byla zupka z buraczkiem i mu zrobilam i moze po tym buraczku tak jest wiec musze posprawdzac, mam nadzieje ze to nic zlego, a poza tym jak mi zrobi kupke rano to jest normalna a teraz te 2-3 dni robi tez wieczorem i ta jest zielona

Ewelinka obserwuj Zakiego ale ja uważam że nie masz powodu do niepokoju zwłaszcza że bierze żelazo :tak:, dodatkowo w kaszce i w mlesiu też ono jest więc wychodzi w kupie. :-D

Myślę że wszystko jest ok.
Julce też się zdarza zielona kupka i jakoś jestem spokojna.
Też jest na Bebilonie. ;-)

reklama
Do góry