reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

hejka
Moj maluszek nawet lubi karuzelę i jesli nic mu nie dolega to moze nawet pol godziny ja ogladac i sluchac -no i to jest warunek - jak przestaje grac i sie ruszac to jest niezadowolony... a tak w ogole to tez uwielbia ogladac cienie, okno no i nasze twarze... a mate chyba kiedys mu sprawie, chociaz to niemaly wydatek

pozdrawiam Mamusie z Maluszkami!

reklama
A my byliśmy na zakupach-to już ostatnie dni wyprzedaży, fajnie się jeździ z maluchem ...nie to co z wielkim brzuszkiem:-DNo i oczywiście najwięcej kupiliśmy małemu ale już tak na wiosne.

Magdalenka będzie dobrze! (trzymamy kciuki)

Nasz maluszek też więcej śpi i jest spokojniejszy po tym szczepieniu...ciekawe jak długo to potrwa, bo bardzo mi sie to podoba;-)

Dziewczyny dziekuje za odpowiedz czyli nie tylko moje dziecko tak lubi ssac raczke a juz sie martwilam ze to moja wina. Zabieram mu ja i daje smoka czasami sie denerwuje i wypluwa ale probuje zeby mu w nawyk nie weszlo.Pisalyscie o krostkach na buzi dziecka, moj Michalek ma te z ktorymi sie urodzil ale czytalam ze troche to potrwa zanim znikna ale tez mu wyskakuja nowe , czerwone. Pielegniarka mowila ze to dlatego ze mogl sie spocic np w nocy i zeby smarowac zwykla wazelina,smaruje mu tez przed wyjsciem na spacer i coraz rzadziej mu wyskakuja.Pisalyscie o ciezkich kupkach. W dzien najczesciej karmie butelka w nocy piersia i jak zaczelam dokarmiac butelka siostra mi mowila ze moze byc problem z kupka.Bedzie rzadziej bo mleko z proszku jest gestsze i kupka moze byc raz na dzien lub dwa.Daje mu herbatke koperkowa HIPP dla dzieci od 1-go mies. jak puszcza gazy i nie moze sie zalatwic i INFACOL-zmniejsza kolki i zwieksza gazy u dziecka.Nie wiem czy jest w aptece w polsce.Ale sprawdza sie w naszym przypadku, maly robi kupy jak stary:-)
stefanka srodowiskowa u mnie przychodzila ale teraz juz raz na dwa trzy tyg.Tyle ze za kazdym razem inna i zeby bylo smieszniej kazda co innego mowila i jedna mi nawet powiedziala zeby tej co byla wczesniej nie sluchac bo ona zle mowi.Maly mial pobieranie krwi z piet i zmierzyla go i zwazyla.Napisz mi prosze jak po angielsku nazywa sie ta lista szczepien to zapytam czy ma po polksu -w co b watpie.Teraz ma przyjsc 4.02 wiec zapytam.

Barbarkak u nas Infacol wogóle nie pomagał :( Na szczęście moja mamuśka wysłała z Polski herbatkę koperkową BoboVita i w końcu jest ok ;)
A co do listy szczepień to jest w tej czerwonej książeczce ;) Ale chyba mało kto się trzyma tych terminów, pierwsza szczepionka w tym na polio powinna być wykonana w 8 tygodniu życia, a Oliś ma wyznaczone szczepienie dopiero na 5 lutego, kiedy będzie już na przełomie 9 i 10 tygodnia.
Zaczynam się martwić tą głupią wysypką, po dzisiejszej kąpieli tylko nabrała mocy :( Na szczęście już jutro ta wizyta, może GP mnie uspokoi... Ale może tak jak piszesz Barbarkak to tylko od potu... No cóż, pożyjemy, zobaczymy...

barbarka to sie nazywa CHILDHOOD IMMUNISATION i pierwsza szczepionka jes w drugim miesiacu zycia i jest to : dyferyt, tezec, koklusz, polio i zakazenie pneumokokowe i haemophilus influenzae typu b.
reszte dopisze ci pozniej bo dzidzia mi placze!!

Przypomnialm sobie ze znajoma mi mowila ze jak jej dziecko mialo kolki to ona pila koperkowa herbate( karmila piersia) i pomagalo,tyle ze ona pila b duzo.Moze i ja sprobuje chociaz mnie strzacha jak pomysle ze ja pic :errr:

co do zabawek to my mamy i lezaczek z full opcja i mate edukacyjna wszystko z serii rain forest z fisher price i powiem wam ze nasza mala jeszcze srednio to bawi. lubi polezec na lezaczku ale te wszystkie bajery wydaja sie zbedne, co do maty to tyle samo radosci daje jej lezenie na kolorowej poscieli. ewa ma racje chyba jeszcze za mala :))
daszka my mate kupilismy w TKmax i byla duzo tansza niz przecietnie w sklepie.
barbarka pisac ci dalej szczepienia??
dota my tez ciagle cos malej kupujemy ale juz czas sie opanowac i kupic cos sobie. niestety jeszcze z 10kg mam do zrzucenia :))

reklama
Do góry