reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

I nie przejmuj się, ze zjada tylko 30.....moim zdaniem dzidziuś zje tyle ile potrzebuje....przecież więcej jej nie wciśniesz i tak... :tak:Ja jakoś się tym nie przejmowałam ile zjadała Natalka...zawsze wypiła z piersi i jak się dopominała o więcej to dawałam butlę i wypijała różnie..i na wadze pięknie przybiera :tak:

reklama
Dziekuje Viki za te slowa trche mnie uspokoilas mam nadzieje,ze wszystko wruci szybko do normy teraz soebie tak siedzialam i czytalam na googlach o katarku u niemowlond i tam tez pisze ze moga miec ploblemy z jedzeniam i czesto marudzic ale to nie pole do paniki jeszcze,pisze ze gdyby wystapila goraczka i biegunka to jest gorzej wiec czekam na lepsze dni:tak:

Ataata moja mala tez na poczatku tyle pila a jak skonczyla 2 tygodnie to darla sie o wiecej i teraz wypije mi spokojnie te 130ml i przespi te 3 do 4 godzin a jak jadla mi tak malo to co pol godziny chciala jesc wiec mi sie wydaje,ze twoja mala je malo tak jak moja Natalka na poczatku ale czesciej a jak bedzie miala malo to sama sie upomni o wiecej wiec naprawde nie masz sie co tym zadreczac:tak:

Witajcie kobitki.
Aneczka!!! Bardzo gorące życzenia z okazji narodzin Antosia!!!

Dziś u nas noc trudna, bo mały co chwila chciał jeść i po półgodzinie budził się na kolejne jedzenie... Też ma mały katarek, więc to budzenie "zrzucam" na to. Viki czytałam to co radziłaś Sabrince, więc jeszcze nie panikuję.
Mąż wrócił do pracy, a w zamian miała do pomocy przyjechać moja mama, ale niestety tatko mój ma półpasiec, więc niestety babcia nie może przyjechać do Adasia.
Po nocy padam, więc dodatkowo ta wiadomość mnie dobiła...

Trzymajcie się mamuśki...

Ewa ja tez mialam takie 2 noce ze Maluch zrobil sie nagle strasznie zarloczny i balam sie, ze nie dam rady to wykarmic. ale byla polozna i powiedziala, ze pod koniec 3 tygodnia maluchy przechodza taki skok, ze potrzebuja wiecej mleczka. potem taki skok bedzie pod koniec 6 tygodnia i 3 miesiaca. i dlatego tak czesto chca jesc, zeby wiecej mleka zaczelo sie produkowac.
wiec wszystko w porzadku. u mnie teraz jest tak, ze ok 1 w nocy Lukasz sie pozywia ponad godzine, a potem wlasciwie do rana jest spokoj, tylko leciutko dopija sobie ok 3 i 6. a nastepny duzy posilek ok 9.

u Lukaszka tez katar, chyba coraz wiekszy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i od czasu do czasu maly pokasluje :-:)-( co gorsza, mi tez sie nie poprawia i nie wiem juz co robic :zawstydzona/y:
ale nie ma goraczki, ani biegunki. za to spi czesto niespokojnie bo mu ten zatkany nos dokucza. dzis w nocy co jakis czas tak smutno kwilil przez sen :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

aha, i jeszcze sie pochwale :p dzisiaj Lukasz lezac na brzuszku podniosl glowe i jednoczesnie... jedna lapke :)) wczesniej tak nie potrafil wiec jestem z niego bardzo dumna :))

a u mnie tez jakos dziwnie...
valdi w poniedziałek wylatuje juz na statek. teraz na 4 tygodnie, pozniej wraca na 3 do domu i znow kontrakt na 6 tygodni i tak juz na stałe.

w niedziele przyjedzie do mnie mama, mam nadzieje ze jakos przetrwam, bo moj maly ssaczek nadal je co godzinke, no a damianowi tez trzeba czas poswiecic....

echhh byle do wiosny:tak:pozniej jak juz pogoda bedzie fajniejsza to chociaz spacery beda ciekawsze.

ewciu trzymaj sie:tak:

pryzybela oby spełniło sie wszystko o czym marzysz
kwiatek__91_.gif

pryzybelka
W dniu urodzin życzę Ci aby każdy dzień
był nie zapomnianą przygodą i powodem do zadowolenia.
Aby nigdy nie zabrakło Ci ciepła i miłości najważniejszych osób w Twoim życiu - tych którzy są teraz i którzy beda...
Powodzenia we wszystkim co robisz!

bukiet_mysle_o_tobie.jpg

Dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka

PRYZYBELA!:-)

PRZYJMIJ OD NAS MOC GORĄCYCH ŻYCZEŃ. SPEŁNIENIA MARZEŃ I WSZYSTKIEGO CZEGO SOBIE ZAPRAGNIESZ. 100 LAT!!!!

POZDROWIENIA:tak::-)

Dziewczynki, bardzo serdecznie Wam dziekuje za zyczenia!!!:-)
Wyjatkowo mile te urodzinki, bo wlasnie sie potwierdzilo, ze w marcu moi rodzice przyjada na kilka tygodni w tym na Wielkanoc, a juz ponad rok sie nie widzielismy.

A co do malych ssakow, to moja Mycha w ciagu dnia nie daje mi nic zrobic, ciagle chce przy cycu siedziec (nawet kapie sie po 6 rano zanim maz do pracy wyjdzie, zeby brudna nie chodzic;-) ), za to noce pieknie przesypia z malymi przerwami na krotkie posilki...
I kurcze dobija mnie tylko to, ze nie mam kiedy sprzatnac czy ugotowac... Jakos tak sie trudno zorganizowac samej w domu. A juz podziwiam kobiety z wiecej niz jenym dzieckiem, bo to naprawde wielka sztuka znalezc na wszystko czas:tak:

reklama
Oj trudno ja mam już 3 w tym jeszcze 2 tygodniową Madzie która chce żeby jej ciągle czas poświęcać ale czas szybko płynie zanim się obejrzę ona skończy rok :tak:
Jest mi trudno też beczę bo czasu mało mam dla Sebka i Roksanki i jestem ostatnio bardzo nerwowa bo nie mogę sobie czasu dobrze zorganizować:wściekła/y:

Do góry