reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Hehe, no widzisz Kasia, ja to z kolei sie nie moge doczekac miec malego po drugiej stronie, bo ze wzgledu na ta cukrzyce i skoki cisnienia (zawsze u lekarza) mam teraz czeste wizyty w szpitalu i jestem tym juz umeczona; na szczescie lezec nie musze, ale te dojazdy i gibanie po kilka godzin w szpitalu, to juz upierdliwe sa...
No i wg ostatniego usg, to siusiak odpadl (albo sie gdzies za nozke schowal:-)) ale jajca pozostaly, wiec jakis wybryk natury chyba:) Ale babka powiedziala ze u dziewczynki to calkiem innaczej wyglada, wiec w raporcie wpisala ze plec meska:D

No i ja sie juz do mysli o cc przyzwyczailam, ale ja mam tylko jedno dziecko narazie w dodatku juz duza pannica i na czas mojego pobytu w szpitalu na pewno chetnie u babci posiedzi, wiec chociaz taki problem mam z glowy. A mlody tez jeszcze poprzecznie ulozony u mnie, ale przy cc to bez roznicy, w kazdym razie po bokach mnie wali wiec mniej bolesnie:)
Ale ciesze sie ze Twoja panienka sie odwrocila i mam nadzieje ze szybko i sprawnie Wam pojdzie z porodem:tak: Kurcze az trudno uwierzyc ze ten czas tak zaiwania:D
A tak w ogole to Ellcia dalej taka duza wg szacunkow? Bo moj czort to chyba spory bedzie, moze jutro mi go pomierza, to sie cos wiecej dowiem, w kazdym razie naturalnie to pewnie byloby mi i tak ciezko rodzic...

reklama
dzien dobry

a ja jestem od wtorku na obozie sportowym z siatkarzami :-D 11-14 lat...
matko sami chlopcy...ale nawet sprawnie wszystko idzie i nie ma większych problemow oprócz dwóch takich co z tęsknoty za mamą ryczą po nocach....

no ale jeszzce tydzien;-)

bylismy z valdim nad morzem pare dni, udalo nam sie spotkac z dorota, anią i weronika...jak znajde chwile czasu to wrzuce fotki.
ogolnie pogoda byla do bani, ale mam nadzieje ze teraz nad morzem bedzie ladnie bo valdi dzis pojechal z pawlem na tydzien,.

tak poza tym to wszytsko po staremu, wakacje dobiegają konca i niedlugo znow zacznie sie szkola, przedszkole, treningi itp....

no ale poki co korzystamy.
dzis chlopaki maja turniej siatkowki 1 na 1 wiec atmosfera zaczyna byc conajmniej ciepla hehehe

dobra, zmykam na trening i pozdrawiam was wszystkie

Hehehe co poniektóre to od 7 września szkolniaczki już będą ;-) :-)
Dziżas jak ten czas zasuwa, jakby mi jeszcze kilka lat temu ktoś powiedział, że niedługo będę miała trójkę dzieci to bym mu się kazała mocno stuknąć w głowę ;-)
Alex, a kiedy u Ciebie nowy suwaczek się pojawi? ;-) :-p
Pryzy co tam u Ciebie słychać? Nadal się kulasz? ;-)
Ja się kulam nadal i nie spieszy mi się do porodu, za dużo rzeczy mam teraz na głowie i nie mam czasu rodzić ;-) No i zmieniliśmy kolejność imion jednak na Mia Ella, ale i tak to nie jest pewne, bo ostatnio obojgu nam po głowie Laura chodzi ;-)

Hehe Kasia, to juz duzo czasu na ostateczna decyzje z imieniem nie macie:)
Mi jeszcze prawie 3 tyg zostaly, ale szczerze mowiac juz jestem gotowa na malego i nie mialabym nic przeciwko gdyby sam chcial wczesniej wyskoczyc;) Juz mnie raz prawie zatrzymali w szpitalu, bo na ktg sie jakies male skurcze pisaly, ale dla mnie to bez sensu bylo bo ja tam zadnych skurczy nie czulam i nie czuje... Ale kulam sie jak najbardziej...masakra jakas, w koncu wiem co to znaczy byc pingwinem w ciazy;/
No a u Was szybko maluchy do szkoly wysylaja!:szok: Kurcze jeszcze sobie nie wyobrazam mojej z tornistrem, bo jeszcze nawet spi w erzedszkolu popoludniami;)

Alex, Twoj Olis tez juz do szkoly idzie? I jak tam u Was z dwjezycznoscia u dzieciakow dziewczyny z UK?

Kochana, Oliś poszedł rok wcześniej do przedszkola, więc podejrzewam, że Oliś Alex jeszcze do szkoły nie idzie ;-) Pytasz jak z dwujęzycznością, otóż nie odpowiem Ci na to pytanie, ponieważ Oliś na razie nie gada, a jak gada to po chińsku ;-) Hehehe wychodzi na to, że jest dzieckiem trójjęzycznym :-p A tak na poważnie to my w domu porozumiewamy się oczywiście po polsku, ale jeśli chodzi o podstawowe zwroty i wyrazy to zaczynamy używać dwóch języków. Generalnie jeśli chodzi o rozumienie to Oliś i Jessi rozumieją w dwóch językach. Ale logopedka nam zaleciła, żeby w domu używać ojczystego języka i właśnie tylko te podstawowe zwroty używać w dwóch językach. Po angielsku jeszcze bajki dzieciaki oglądają i uczymy się angielskich piosenek :-) Na topie oczywiście jest "Old MacDonald" i Jessiczka chodzi całymi dniami i śpiewa sobie: ijaijajo :-D

witam i ja
no u nas mała tez poszła w czwartek i piatek a dzis to juz bez mam bo w czesniej to dni otwarte były no i mam pietra jak to bedzie bo dzieci masakrycznie niedobre wrrr placza nawet jak mamy do wc wyjda
my mamy przedszkole od 7.45 do 12.45 ciezko ze wstawaniem i odrazu sniadaniem bo tam maja obiadek tak ok 11 a sniadania tam nie jedza
dzis logopeda i psycholog bedzie wiec cos tam sie dowiem i wypytam
lece ubierac mała

Hej....:-)
Kacha- no u mnie suwaczek to raczej nie predko zobaczysz.....:-D jak juz mi sie jedno jako tako odchowalo, to troche szczerze mowiac nie chce juz mi sie....:-D:-D
No Kasiula to juz niedlugo Mia wyskoczy, tudziez Laura......Ale polecialo....:szok::-)

Pryzybelka- u Ciebie to tez polecialo nie wiadomo kiedy.....:szok: Nie macie wrazenia, ze im jestesmy starsze, tym szybciej ten czas zasuwa?! :baffled::-)
Olisiek do szkoly nie idzie.... :no: i szczerze mowiac mial isc do przedszkola teraz od wrzesnia, ale na razie nic nie zalatwailam jeszcze i nawet mi nie spieszno, bo on mi sie jeszcze taki maly wydaje....:zawstydzona/y::sorry::sorry:
A z jezykami o niebo lepiej.... Ostatnio pare miechow temu, to jeszcze troche miksowal, ale teraz juz wie dokladnie do kogo w jakim jezyku mowic....:tak::tak::tak:

Elcia- no to powodzenia dzis... Napisz pozniej jak poszlo....

uff no my juz po...
logopedka powiedziała ze wszystko ładnie , psyholog ze ma ogromna wyobraznie i bedzie inteligentna( heheheh pewnie po mamusi)
od rana ok dopoki nie przyszło takie rodzenstwo(3)i najmniejsza beczała bo to nie był placz z 2 godz i małej łezki poleciały ale pozwoliła mi czekac na korytarzu i potem zadzwoniłam do opiekunki czy wszystko ok i pojechałam do domu o 10.30juz piłam kawke hehe
i przez te 2 godz zmyłam naczynie odkurzyłam pozmywałam podłogi i obiad zrobiłam ehhehehe
a teraz mala spi ucieła sobie drzemke

reklama
Elcia, bedzie dobrze, wiadomo ze poczatki czesto ciezkie, bo dzieciaki zzyte z mamusiami:) Moja do tej pory czasem kryzysik dopada, ze ma problemy z pozegnaniem sie ze mna w przedszkolu, ale ja nie ulegam , bo wiem ze dla dziecka dobrze jak sie socjalizuje z innymi dziecmi, ze juz nie wspomne o latwiejszym starcie w szkole (zwlaszcza ze my w domu tylko po polsku rozmawiamy)

Alex, Ty tez troszke malemu smyczke popusc!:) On juz nie jest taki maly jak sie wydaje, a zobaczysz jak Cie zaskoczy, a poza tym przyda mu sie juz jakis maly obowiazek:D A zreszta zobaczysz jaki luzik Ty bedziesz miala;-)

Kasia, Olis i tak sobie super daje rade, a przeciez juz od malutkiego rzucony na gleboka wode:) Hehe, Kaya tez miala faze na ijaijaooo ja byla malutka:)
O i patrz madra ta logopedka... Ponoc wielojezycznosc dobrze wplywa na prace mozgu, a u naszych dzieci to ta dwujezycznosc naturalnie przychodzi, wiec bez wiekszego wysilku cos dobrego dla ich rozwoju:) U nas podobno jak sie powie ze sie w domu po francusku nie rozmawia,to dzieci z marszu na dodatkowy francuski wysylaja w szkole, nie sprawdzaja czy jest taka potrzeba czy nie;\ Ciekawe jak u mlodej bedzie, bo jak narazie to jeszcze sie w ogole nad szkola nie zastanawialismy, a zreszta duzego wyboru w okolicy nie mamy....

No i wlasnie mi sie wydaje ze z Kaya ciaza jakos dluzej trwala niz teraz:) Ale tak sobie patrze na suwaczek Aneczki, ten dopiero sie posuwa w gigantycznym tepie!:D

Ostatnia edycja:
Do góry