reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Belka nie boj sie;-) Moj synek jest cudowny i nie wyobrazam sobie jakby to bylo gdybym miala pierwsza dziewczynke.Zawsze chcialam miec chlopca a potem dziewczynke lub dwoch chlopakow.Dwoch bab chyba bym nie zniosla;-):-D

Aneczka nic dodać nic ująć. Dokładnie tak samo myślę i tak też mam:tak:

Belka chłopczyki są przekochane i przesłodkie.

reklama
Aneczko, 30 sierpnia lecę na szkolenie, a pracę zaczynam dopiero od marca...
Tomek mnie namawia, żebym już u niego w Belfaście została, ale ja mam tu swojego zaufanego gina, a wiadomo jaka tam jest opieka lekarska...
Kombinuję jedynie, zeby od razu zameldować się w Belfaście i zarejestrować jako osoba poszukująca pracy, wtedy wyjadę urodzić Oliśka w Irlandii Północnej i podobno jest kilka tysięcy funtów becikowego, a nie ukrywam, że kasa na początku bardzo się przyda.
Mój były mial mi wysyłać trochę kasy, a jak narazie wysłał w sumie 100 euro... I jest z tego dumny i blady ;)
kasiu co do becikowego to dokladnie sprawdz bo wiem ze w anglii owszem jest becikowe w wysokosci 500£ ale tylko dla osob o niskim dochodzie i co najwazniejsze dla rezydentow ( czyli kazdego kto ma udokumentowany roczny pobyt)
jesli chodzi o lekarza to nie powiem ze opieka jest zla ale poprostu inna. co kraj to obyczaj:-) no ale ja moge ci powiedziec tylko jak jest w anglii. radze ci jednak sprawdzac w urzedowych zrodlach wszystkie informacje bo u mnie wsrod polakow tez rozne informacje lataja i duuuzzzaaa czesc to chore historie.
pozdrawiam
ja przezywam stres przed usg. szkoda pisac...

Stefanka napewno bedzie wszystko dobrze.:tak: Zobaczysz swoja sliczna zdrowa dzidzie.Jesu jak ja sie doczekac nie moge tego USG a mam dopiero 11-go sierpnia:dry::eek:

Ataata ja wlasnie chyba tak zrobie jak mowisz. Bo i ja i moj Maz nie damy sobie spokoju do narodzin. I ciekawosc zezre nas od srodka :tak:
Wiecie jakos boje sie uslyszec ze to bedzie chlopiec...nie wiem czemu ale wolalabym dziewczynke. To narodzilo sie kilka dni temu. Czuje taki strach przed synkiem :zawstydzona/y:

belka też myśle że to dobry pomysł... ja osobiście napewno bym nie wytzrymała do końca ciąży nie znająć płci, na a pozatym te ciuszki.... ja jak sie dowiem na 100% to pewnie zaczne szaleństwo:-D
I wiesz co ja też mam coś takiego, że nastawiłam sie na dziewczynke... na pierwszym USG była niby dziewczynka cieszyłam sie jak głupia, a na drugim już niby chłopak i tak jakoś smutno mi sie zrobiło bo sie nakręciłam...
W sumie ważne żeby było zdrowe, ale itak wole dziewczynka... na następnym USG już sie dowiem, ale kiedy to będzie...:confused::-( Dopiero w ok 30tyg. Musze iść miedzyczasie na prywatne bo już mnie zżera:-D

Weroniczka mój tez nie chciała znać płci.... ja jednak bym nie dała rady i zapytałam lekarzea. Potem mój mnie pytał czy już wiem... ja nato że wiem... no i tez nie wytrzymał i w końcu kazał sobie powiedzieć;-)

Aneczko 11 sierpnia to już na dniach praktycznie;-) Ja mam planowane za.... 10tygodni...:-(
Ale pierdziele ide miedzyczasie itak na jeszcze jedno:-D

stefanko a czemu sie sta stresujesz tym USG..?
To twoje pierwzse USG dziedziusia..?
Zobaczysz jakie to jest niesamowite uczucie zobaczyć malucha pływającego w Twoim brzuszku... a jak sie będzie łapać za główke (tak jak mój) albo ssał paluszka to aż człowiekowi sie ciepło na sercu robi...:-)

asmodis i jak tam Ninka... Śpi grzecznie czy już wstała ???

Witajcie Kochane w ten piękny słoneczny dzień :-)
Kurcze nie spodziewałam się takiego słoneczka i ubralam się do pracy jak na Syberię, teraz siódme poty się ze mnie leją ;-)
Życzymy Wam wszystkim miłego dzionka :-)

Stefanka jeśli chodzi o becikowe to ja się wszystkiego na początku września dowiem, ale podejrzewam, ze jest tak jak mówisz, Belfast także zalicza się jeszcze do Wielkiej Brytanii ;)

Czesc Dziewczyny :)
Dzis usg...ale mam stracha :zawstydzona/y: Jakas taka nie pewna sie czuje i podekscytowana :tak: Znowu zobacze moja Dzidzie i to juz ostatni raz przed porodem. Wzielam z domu kamere jak pozwola mi wniesc to moj Maz nakreci film z usg. Chce wyslac to do domu do polski.
Dzis bedzie chyba najdluzsze przedpoludnie w calym tygodniu, bo usg mam az na 14:00.

Kacha-wawa dowiedz sie tych informacji tylko z urzedowych zrodel a napewno nie szukaj ich w necie. Zreszta te cale becikowe bedzie zalezalo od dochodow i sytuacji materialnej. No i nie wiem czy dostaniesz tak wszystko odrazu. Ja sama nie wiem na jakiej drodze stoje z macierzynskim. Niby jak mam przynajmniej rok przepracowany legalnie to mam potem rok platnego macierzynskiego... A tu zonk bo okazuje sie ze macierzynskie w wysokosci 90% moich dochodow mam tylko przez 6 i pol miesiaca a potem to jakas tam tylko polowa no i benefity. Takze nie zaciekawie...
Ale zobaczymy :tak:

Moja Dzidzia czuje chyba podekscytowanie rusza sie caly czas :-)

Ja też się witam z wszystkimi.
Dziś mam noc przespaną calutką ( co ostatnio należy do zadkości), a do tego Staś spał do 8.15 a zwykle wstaje o 5.30. Tak więc dziś jestem wyspana. A później czekają mnie zakupy. Jadękupić sobie strój kąpielowy:tak::tak: A no i idę dziś na pokaz takiego odkurzacza który zupełnie sam sprząta dom. Ponoć tylko się go włącza a on sam jeździ po domu, wjeżdża w zakamarki ( bo jego wysokość to chyba 7 cm.) i odkurza. Zobaczymy co to za cacko.

Witam wszystkie grudniowe Mamusie :-)
Ja mam to szczęście być PODWÓJNIE GRUDNIOWĄ :-D

Mój synek Filip urodził się 30 grudnia 2003 roku, a kolejny dzidziuć (jeszcze nie znam płci) ma wyznaczony termin na ..... 30 grudnia 2007 roku :tak:
Okaże się, czy nie urodzi się raczej w styczniu (a takie mam przeczucie), ale póki co - jestem grudnióweczką :-)
Jestem tu pierwszy raz, jeszcze nie znam Forum, ale myślę, że będę je odwiedzać częściej.
JESZCZE RAZ WSZYSTKICH SERDECZNIE WITAM I ŻYCZĘ MIŁEGO DNIA :rofl2:

reklama
Witaj Fik w gronie mam grudniowych :-) Mam nadzieje ze bedziesz tu czesto zagladac i udzielac sie na watkach.
Zrob sobie suwaczek zebysmy wiedzieli w ktorym jestes tygodniu :)

Do góry