reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Viki trzymam kciuki i czekam na same dobre wiesci.ja szczerze mowiac zycze Ci babeczki w brzuszku.Zobaczymy;-):tak:
A ja ostatnio w ogole checi na chinszczyzne nie mam , a zwykle uwielbialam.Jedyne co chinskie to teraz mi smakuja zupki (kim-chi)z vifona;-):-DI niestety czasem wieczorem zjadam takie male niezdrowe jedzonko:zawstydzona/y:;-)tak to tez sam robie chyba calkiem niezla chinszczyzne.:happy2:

reklama
Witajcie!!!:-)

No Viki i Ataata dajcie znać jak Wam poszło;-)

Dzisiaj taki dzień do niczego, pewnie przez tą pogodę....nic mi się nie chce...

Siedzę i szukam jakiegoś fajnego przepisu na ciasto, jutro mój mąż ma imieniny...tylko sama nie wiem jakie ciasto bym zjadła, ale dziś maruda ze mnie:tak:

papa

Oj DociuZ ja Ci nie doradze bo coprawda gotuje duzo i chyba dosc dobrze ale ciast nie pieke naprawde NIGDY.U nas nie ida , nikt poza mezem nie przepada za slodyczami wiec jak czasem goscie przychodza to kupujemy w cukierni a i tak czesto jak cos zostanie to leci potem do kosza:baffled:
Ja za to narobie pewnie niektorym smaka bo dostalam gofrownice i jak polozymy malego bidulka spac to bedziemy wsuwac.Ciasto juz czeka w lodowce:tak:;-):-p

AneczkaK, ja tez uwielbiam zupki chinskie vifona szczegolnie krewetkowa ostra, mniaaaam, teraz staram sie unikac, ale nieraz mam taka ochote ze nie moge sie powstrzymac, w ogole to uwielbiaqm ostre jedzednie, duzo chili, pieprzu, papryki:tak:

Ja tez chce kupic gofrownice, tylko nie mam przepisu na gofry, zeby wyszly chrupiace, moze masz jakis sprawdzony przemysl??? jesli tak, to poprosze:-)

Dlugo nie pisalam na tym watku, ale w miedzyczasie nadrobilam zaleglosci.
Asmodis, przepraszam, ze takie spoznione, ale serdeczne zyczenia urodzinowe!!!!!!
Ataata i Viki tez czekam na dobre wiesci!
Aneczka ja tez teraz nie mam dla kogo piec i wiekszosc po paru dniach laduje w koszu,ale goferka to bym sobie zjadla chetnie:) Moze bym tak sie usmiechnela do Ciebie z prosba o dobry przepis?:-), bo gofrownice mam ale jeszcze nieuzywana...
Jak przeczytalam o Soidze, to az mi skora scierpla, bo sama tez spedzilam cala sobote w upale, dlatego dziewczyny uwazajcie na siebie, bo nieswiadomie mozna sie klopotow nabawic. Mi na szczescie tylko popuchly stopy i dlonie z goraca i dlugiego chodzenia...Ale na koniec durna baba poszlam sobie do kina 4D, bo nie pomyslalam, ze moze to tak trzasc i w sumie juz mi sie chcialo troche posiedziec, ale na szczescie po jakims czasie zmienilam fotel na zwykly, nieruchomy i bylam troche spokojniejsza o mojego maluszka.
Dluzsze wycieczki tez juz sobie narazie do konca ciazy odpuszczam, bo 1300km w weekend dostatecznie mnie umeczylo i teraz postanowilam tylko sie relaksowac:)

witam was serdecznie :)
dziekuje bardzo za zaproszenie na zamkniete strony. zdjecia moge obiecac ale narazie tylko nasze we dwoje. po srodzie po usg obiecuje zdjecia brzucha.

mam pytanie do dziewczyn ktore nie czuja jeszcze dobrze ruchow dzidzi. czy macie moze duze brzuchy. bo podobno jak sie ma duzy brzuch to wskazuje to na duza zawartosc wod plodowych i mozna nie czuc tak dobrze na poczatku dzidziusia. moj brzuch jest olbrzymi :) mam 100cm mierzonych na poziomie pepka!!! no ale ogolnie jestem wysoka i nie drobna jak np. dotaZ. (hehhe moze zobaczycie na zdjeciu) i ja niestety nie czuje takich mocnych ruchow a czasem mysle ze moze wcale nie czuje tylko juz jakies zwidy mam. juz nie wiem sama...dobrze ze za 8dni usg.

jesli chodzi o jedzenie to smieje sie ze dzidzius bedzie mial skosne oczy bo jedyne na co mam ochote to chinskie zarcie. a ze tu zupek chinskich vifon niestety nie ma to pozostaje mi chinska knajpa albo domowe chinskie :)

Ataata bedzie dobrzeeee.

ehh oby do piatku...

pryzybela daaawwnooo cie nie byloo. ja zjem kazde twoje ciasto OBIECUJE!!! ogolnie potrafie gotowac i piec ale brak mi czesto motywacji bo jestesmy tylko we dwoje. uwielbiam jesc!!!!

Podaje przepis(na prosbe kolezanek) ,ktory dostalam dzisiaj od mamy znajomej
CIASTO NA GOFRY:
3 jajka
cukier waniliowy(caly)
proszek do pieczenia(caly)
1/2 kostki margaryny
2 duze smietany 12%(po 400ml)
1/2 szkl.cukru
maka,ponad 1/2kg
wszystko mieszamy i dajemy full maki az ciasto bedzie bardzo geste, nie moze byc ani troche lejace.Doslownie jak klej do tapet:tak::-D wtedy dopiero wychodza chrupiace:tak:

hej, opisałam na wątku wizyt moje dzisiejsze badanie usg, a zaraz wkleje tez fotki usg i zdjęcie brzusia:-)

reklama
Do góry