reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Zdanka..... ;D ;D ja coprawda pochodzę ze wsi od 4 miesięcy, bo przeprowadziliśmy się tutaj z Krakowa pod koniec lipca, ale chyba zdązyłam się już zahartować. W każdym bądź razie Tmek mi powiedział że moge rodzić albo w weekend albo między 16.00 a 6.00 (bo wtedy jest w domu)

Co do sąsiadów to niestety ale z racji tego że jesteśmy tu "nowi" to nie mamy z nimi jeszcze kontaktu. Tylko na "dzień dobry". No i koło nas są raptem 3 domy więc pomoc sąsiedzka jak narazie odpada..... he he juz zaczęłam czytać w książce rozdział "jak samodzielnie odebrać poród"...... ;)

reklama
Cześć Dziewczyny
Starałam się nadgonić te pare dni ale napłodziłyście tyle stron że nie dałam rady :)
Poza tym troche ciężko mi się siedzi na krzesełku ;)
Dziękuje wam wszystkim za gratulacje i pozdrawiam.

P.S. W Łodzi też pada śnieżek :)

no to Steffi ja się wychowałam na wsi a teraz mieszkam w mieście i wcale się z tego nie ciesze dużo bym dała aby mieszkać na wsi cisza spokój a teraz kurcze mieszkam w blokowisku beeeee  :(

a tak apropo to dzidzia się posłucha taty i przyjdzie na świat jak on będzie w domu zobaczysz dobrze będzie

a u mnie dla odmiany pada deszcz  ;D
No ja to sobie dzisiaj pospałam za wszystkie czasy wstałam po 11 i nie mogłam uwierzyć że to już ta godzina  ::)

ja niestety nie moge spac do tej godziny, bo o 7 wstaję i robie sniadanko męzusiowi :) dzisiaj zrobilam i gamoń zapomniał zabrać ;) udusze jak wroci :)

Ide poprasowac ciuszki dla dzidzi :)

hejka :) ale sobie pospalam, za to noc znowu rejestrujaca kazda godzine, spie tylko nad ranem tak do teraz

zdanka wody do lewatywy bierzesz tyle ile zmiescisz w dupce ;D tak pelen zbiorniczek wez sobie

Wiolus to mnie pocieszylas co do piersi, bo tez mam niezawielkie tzn przed ciaza b a teraz c ale zadne tam arbuzy, czuje sie oszukana, bo wszyscy mowili ze urosna a tu dupcia :p

wlasnie, wczoraj zapomnialam pochwalic synka Aprilki - tak bystro patrzy na mame tymi malymi oczkami, pysiaczek po prostu do schrupania :D

Wanda wlasnie, moze w tym komisie, o ktorym mowila donia cos wygrzebiesz?

a u nas pelno sniegu !!! i wciaz sypie, Wanda - to co Ty powiesz teraz Wikiemu jak ten snieg polezy??

Beatka wczoraj wyczytalam jeszcze, ze podczas nawalu pokarmu dobrze jest nosic dopasowany stanik i oprocz okladow z kapuchy stosowac chlodny prysznic na piersi.

Bartys to juz pewnie nie wyrabiasz z emocji?? powiedz jak sie czujesz? ja tez dzis zrobie probe z lewatywka, zeby potem sie czuc bardziej pewnie.

Steffi ja wymieklam czytajac podobny rozdzial o odbieraniu porodu, najbardziej ciekawilo mnie co zrobic z pepowina,
ale pisza zeby zostawic do czasu az karetka nie przyjedzie, lepiej nie przecinac i nie przegryzac ;D

podajcie jeszcze przepis na spirytus do pepuszka, w jakich proporcjach sie go rozrabialo ???

Asiak - Wozeczek fajniutki, w koncu 3-kolowiec! ;) Czy on sie rozklada do pozycji calkiem lezacej, zeby sie nadawal dal noworodkow?

Steffi - nie zazdroszcze takich stresow drogowych! Alez mi sie to abstrakcyjne teraz wydaje...

Bartys - baaaardzo meczace sa takie upaly kiedy i bez tego ledwo sie ruszam!

Asiak - no to tak jak moj wozeczek. To sprawdz sobie jeszcze jak sie prowadzi, skoro masz taka mozliwosc, bo te 3kolowce to moga albo super jezdzic, albo calkiem dupiato. Mam nadzieje, ze bedzie ok i dolaczysz do klubu wlascicieli 3kolowca! ;D ;D

reklama
asiak jak ci sie podoba to nie ma sie nad czym zastanawiac:)
Gonia ja mialam przed ciaza A miseczke a w ciazy niewiele mi pprzybylo.Teraz karmie piersia i mam B;) a tez sie cieszylam ze bede miala baloniki jak Pamela ;D ;D a co najwazniejsze nie mam malo pokarmu jak ktos se moze pomyslec(male cycki malo mleka) ::)

Do góry