reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Ziemzia, fachowej odpowiedzi to ja Ci nie udziele, ale jednak one swoje zapachy i opary maja. Druga rzecz, i to bardziej zasadna nawet, ze nie bardzo sie powinno machac w gore rekoma :) Mam na mysli takie malowanie gory na dol...Dlatego odpada mycie okien, wieszanie firanek. Lozysko sie podobno moze odkleic. Slyszalam to z kilku zrodel, moja swiadkowa nawet miala bezwgledny zakaz robienia czegokolwiek "w gorze" pod ryzykiem odklejenia lozyska.
Ale Ziemziu, jesli chcesz cos namalowac na scianie, to mysle ze to nie jest problem, o ile to takie malowanie, jak mi sie wydaje. Jakbys miala watpliwosci, to zapytaj gina i juz. Ja tam nic nie robie i juz. Niech sie teraz inni mecza.

reklama
Witam ponownie !

Ziemzia - ja bym na Twoim miejscu nic nie malowała i nie wąchała tej wstrętnej farby ! My mamy do pomalowania jeden grzejnik w pokoju i ja mam zamiar minimum przez dwa dni do tego pokoiku nie wchodzić ! Tyle, że to olejna ... i wiadomo jak pięknie pachnie ! Ale ja tak jak Magi, do niczego już się nie dotykam ! Mój misio przyjedzie to musi firaneczki poprać i pozawieszać, umyć wszystkie okna i uprać dywan ! Tyle, że mam dobrze, bo on mówi, że ja absolutnie takiego czegoś nie będę robić. Nawet dzis jak dzwonił to dostałam zakaz wchodzenia na stołek ! :D :D :D

Mi teraz co innego chodzi po główce ... Czy muszę się spytać gina przed przyjazdem mojego mężusia o seks w moim przypadku ?! :D Czy oby nie ma żadnych przeciwskazań ... Czy po prostu nie pytac ... i ewentualnie wcześniej urodzę ! ;D

;D ;D ;D Beatka, jesli nie masz zakłócen ciażowych, to pewnie przeciwskazan nie ma. Aczkolwiek, mysle ze lepiej zapytaj.

Beata jak teraz był mój mężus to mieliśmy niezły ubaw bo nie mogliśmy zanleźć wygodnej pozycji >:D też sądze że jeśli wszystko jest ok to nie ma przeciwwskazań. Ale jeśli się martwisz to lepiej zapytaj ;)

Wreszcie kupiłam sobie ogrodniczki i ciesze się że pojechałam na giełde bo zaoszczędziłam 70zł! Kupiłam od tej samej baby co mierzyłam w sklepie za 160 a na giełdzie za 90zł. Muszę tylko tradycyjnie je skrócić. ;D

Ja będę remontowac jak wróci mężuś tzn na dwa dni pojade do rodziców a on będzie tu działał ze szwagrem malował tapetował i takie tam.

Zrobiłam pierwsze zakupy: skarpeteczki i czapeczke ;) no ale zawsze to jakieś postęp.

Teściów mam 400km i ostatnio byli u nas na weselu 3lata temu ;D tak to my jeździmy ale nie za często i nie na długo. A z moimi rodzicami nie ma problemu mieszkam w drugim końcu miasta więc to raczej my ich odwiedzamy. I jeśli chodzi o pomoc mojej mamy po porodzie to wiem że wszystko będzie w granicach rozsądku.

itsaboy.gif

.png

dev334bb___.png

Hej Mamuśki!!!

Pytałam wcześniej ale można nie zauważyć... Może mi któraś z Was powiedzieć "co się robi, gdy ma się wycieki z piersi"?

Dwa dni temu zauważyłam- raz białe, raz żółte.... Nie są to super ilości ale może to dopiero początek...? W każym razie wiem o istnieniu wkładek laktacyjnych ale co i jak.... to ciemna masa jestem.... :laugh:

Sylwiaczku nie za bardzo rozumiem Twoje pytanko ... Jak to co się z tym robi ?! Nic ! Nie należy wyciskać ani ruszać, normalnie bierzesz prysznic itd ... A jeżeli wyciek jest duzy to możesz włożyc sobie wkładki laktacyjne żeby Ci nie przeciekło i żeby nie zrobiły się plamki np na bluzeczce ! ;D

Sylwiaczek co do wycieków z cyca to jak masz małe kropelki to ok, ja tez mam małe to mi to nieprzeszkadza.Przeważnie są małe plamki na piżamce, jak mocniej na cyca sie położę  ;D Chyba że ci mocno leci (niektórym dziewczynom leci jak przy karmieniu ::))to uzywaj normalnie wkładek laktacyjnych. Słyszałam że gerbera albo belli są ok, ale na 100% nie wiem. Co do koloru wycieku to tez ok, ja mam żółte, białe, przezoczyste :p Dla pewności spytaj się gina jak bedziesz ;)

Ja teściową mam super, do niczego sie nie wtrąca, umie doradzic i mieszka 120 km od nas ;D Mama tez jest ok, duzo mi pomaga przy przygotowaniach, poszyje posciel dla dzidzi i piankę d łóżeczka aby dzidzka sie nie obiła ;D także mam w niej dużą pomoc. Tylko jest trochę nadopiekuńcze i boję sie że zabardzo będzie chciała mi pomóc, a ja do powiedzenia przy dziecku nic nie będę miała, bo ona wie lepiej :mad:
Ale mój mężuś powiedział,że niedopuści do tego ;D :D

Ale się rozpisałam ;D ;)

dzięki, za rady dziewczynki, ja konkretnie chcem wzorek na ścianie wydziergać, a dół i górę to mój mąż załatwi, no i myślałam o takiej farbie bezwonnej... Tak sobie pomyślałam, że lepiej teraz niż jak maleńka będzie z nami...
kurcze, a mi z tych cycochów nic nie leci :mad:
Beatko - Seksik jest ok, jeśli nie masz przeciwaskazań, a gdybyś miała, to napewno gin by ci to wyraźnie powiedział!

Dziękuję za dokształcenie! ;) Pytałam co sie z tym robi tak w cudzysłowiu....Chodzi o to, żeby wiedzieć na zaś, co zrobić, gdyby to sączenie się nasilało..... ;) Beata23 dziękuję za radę o myciu- nigdy bym na to nie wpadła.... hi hi hi hi

reklama
Hejka!

Ziemzia
mnie tez nic nie leci! ale się tym nie martwię... przyjdzie pora, moja mama miała dużo pokarmu, więc liczę że ja też nie będę miała z tym problemu!

A co do mieszkania z teściowymi, to my z mężem od początku mieszkamy sami, więc może dlatego mam takie "lekkie" podejście do tematu, a przypuszczam że w pierwszych dniach jakakolwiek pomoc może się przydać, wszystko zależy jak się połóg będzie znosić... też się boję narzucających rad, ale myśle że sobie z tym poradzę, najwyżej powiem prosto z mostu co i jak trochę będzie przykro na początku, ale lepiej od razu prostowac takie sytuacje, później się robią coraz bardziej niezdrowe ;)

Do góry