reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Sylwia - :D :D :D rzeczywiście świetnie to napisałam ! Nawet nie pomyślałam. Chciałam napisać o tym, że powinno się te wyciekające kropelki zmywać, aby nie zasychały na piersiach, bo to może doprowadzić do zatykania kanalików i powstawania niedrożności ! Ale zakręciłam ! Sorki ! ;)

A teraz dobrej nocki chcę życzyć, bo już normalnie padam ! :D

reklama
Hej Dziewczynki!!!

Ale sie za Wami stesknilam! Wreszcie mamy telefon! Stale lacze oczywiscie jeszcze kolejny tydzien im zabierze, ale skoro juz maja tydzien opoznienia, mozemy za darmo kozystac z polaczenia modemowego. Choc tyle! Nawsciekalismy sie okropnie, ze tak dlugo nie bylo telefonu, no ale nic. Czytania mam kilkanascie stron! Alescie sie rozpisaly! ;D No nic, odezwe sie jak juz przeczytam, umieram z ciekawosci co tam u Was! ;D

Witam kochane laseczki :D
Jak duzo nowych tematow poruszonych na naszym forum hmmm wiecie nigdy sie nad tym nie zastanawialam czy moge robic czy nie w domu porzadek niestety przy dwoch wampirkach dorastajacych moim mezu balaganiarzu i teraz jeszcze bracie mam ciagle cos do zrobienia :( czuje sie o niebo lepiej ale........ robie to co musze niestety jak wiekszosc dziewczyn mama moja mieszka daleko i jezeli juz sie pojawia to sa same klopoty i spiecia ona niestety wie wszystko najlepiej ale wystarczy ze moj maz powie lub spojrzy na moja mame i moment wraca do poziomu :D okropnie sie go boi hehehe ale to lata pracy nad nia nauczylam sie sluchac porad tylko tych co najbardziej mnie interesuja reszte wypuszczam drugim uchem poniewaz zazwyczaj sa to porady telefoniczne odkladam sluchawke i wracam za kilka minut z pytaniem czy juz skonczyla wyklad na moje nieszczescie szykuje sie do nas na swieta to bedzie koszmar ale coz ....napewno nie bedzie robic wszystkiego za mnie sama wychowalam starsze dzieci i nie mialam czasu na uzalanie sie ze mam dosc czy jestem zmeczona instynkt macierzynski podopowiadal wszystko a jezeli bylam dociekliwa kupilam sobie ksiazke "Pierwszy rok zycia dziecka" jest droga (wydatek rzedu 50zl) ale warto potem jest jeszcze trzecia czesc "Drugi i trzeci rok zycia dziecka " i to byl moj przewodnik :)
ale sie rozpisalam dziewczynki Wy tez macie problem z zasypainiem a potem ze snem w nocy ?? kurcze zamiast korzystac ze jeszcze mozna przespac noc to ja ciagle sie wierce i nie moge usnac a jak juz usne to budze sie kilka czasem nawet kilkanascie razy normalnie chodzacy budzik zrobil sie ze mnie buuu a potem w dzien padam i chodze zla ze nie dadza mi uciac drzemki ...

Witajcie w poniedzialkowy poranek :) Wiesz co agamarkam mam podobny problem... moze nie tyle z zasypianiem, bo to nadal mi wychodzi bez problemu, ale z budzeniem sie w nocy :( Dzis znowu obudzilam sie o 3 i nie moglam spac - tyle ze w moim przypadku chyba wiem dlaczego tak sie dzieje !!! Mam okropne sny !!! Jeszcze nigdy nie mialam takich horrorow - nawet w pierwszej ciazy (chociaz moze juz zapomnialam poprostu) dzisiaj snily mi sie okropne wielkie pajaki !!! Ohyda !!! Tez nie wiem jak sobie z tym radzic :( Nic nie chce pomagac - no bo jak sobie pomoc zeby sie nie budzic przez zle sny ???

ja na szczęscie od paru dni śpie jak niemowle ;D zasypiam przed 22 i wstaje o 8 ale był taki okres że budziłam się w nocy. Tzn teraz tez się budzę koło 3 na siusiu ale robie to na spiocha ;D
a z cycków tez mi nic nie leci :p
Dziś znowu złapał mnie skurcz łydki i to taki mocny że do teraz mnie jeszcze boli.
Byłam na chwile w sklepie i cos nie za dobrze się czuje :mad: troche mi słabo i tak jakos dziwnie ide troche poleżeć mam nadzieje że mi przejdzie bo na 14 idę do pracy.

itsaboy.gif

.png

dev334bb___.png

Hej witam was i dziękuję za rady jak się pozbyć zgagi, chyba muszę zrezygnowac z mojej ulubionej pepsi bo to gazowana i moze od tego.
Wczoraj pobuszowałam trochę w Smyku w galerii jakie śliczne tam rzeczy dla dzidzi, oczywiście bez zakupów sie nie obyło mąż tylko za mną chodził i kiwał głową kiedy tłumaczyłam że dana rzecz jest bardzo potrzebna hihihi. Aterza muszę iść sklecić cosik na obiadek bo moi chłopacy pytają od rana co będzie. Pa.

aOLA no to masz fajnie z tym spaniem :) No na siku to sie tez budze...tzn przy okazji obudzenia ide i sikam :) Tez nic mi jeszcze nie leci z piersi - i az sie dziwie, bo to moja druga ciaza, wiec powinno niby szybciej :)
A mnie dokucza straszny bol plecow - nie wiem jak dotrwam do konca ciazy :( Podejrzewam ze jest to nerw kulszowy, bo tak mnie strasznie kluje na dole plecow...wczoraj nawet lezec nie moglam tak mnie bolalo...a jak sie zgielam w kulke do snu, to myslalam ze nie wyrobie - macie tez takie bole plecow ?? Co na to poradzic ??
Donia no ja tez bylam w Smyku, ale w sobote - super ciuszki tam sa :) Ciuszkow to mozna wybrac wszedzie od cholery....wiesz z czym gorzej - z zabawkami !! Przynajmniej dla mnie :( Ja juz nie mam pojecia jakie zabawki kupowac czterolatkowi - on w zasadzie wszystko ma :( No ale teraz bede mogla nacieszyc sobie oczy nowymi malenkimi ubrankami :))) Strasznie mnie to cieszy :)

Ziemzia - ja tez nie wiem nadal co z farbami, czy moge machac pedzlem, oczywiscie tylko na odpowiedniej wysokosci, zadnego podnoszenia rak czy kucania ;)

Co do spokoju w nocy to tez go nie mam za duzo, a to sikawkowo co chwila, a to pic, wietrzenie pokoju, bo nie ma czym oddychac, zamykanie okna, bo jednak za zimno, trzepanie poduch bo niewygodnie, ale najgorsze sa skurcze lydek, ostatnio silny kurcz mnie zlapal - dobrze, ze maz obok to mi b pomogl. A poza tym coz, chce sie uporac z tym remontem i tez zaczac sie w koncu cieszyc wybieraniem wyprawki dla malenstwa :) buziaczki na caly dzien

reklama
Witam wszystkie grudnióweczki!  :laugh: Czy można jeszcze do Was dołączyć? Mam na imię Natalia, lat 28, jestem z Gdańska i czekam na pierwszego dzidziusia. Bedziemy mieli córeczkę o imieniu Inga. Przewidywany termin - 1 grudzień. :laugh:

Do góry