reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Gonia no to czekam na zdjęcia. Ja bylam ostatnio 2 lata temu w październiku, jeszcze nie było śniegu za to piękna jesień :) i było na co popatrzeć oj było było takie widoki ze dech zapierały ::)
Pamciaw z tym przepisem to cięzko będzie bo ja robiłam wszystko na oko. Ale mniej wiecej ;) to było tak 1/4 kosteczki drożdży, 2 łyżki cukru, 1 1/2 szkl mleka i to razem zostawiam żeby się ruszyło tak jak ciasto drożdżowe prawie ;) ja wiem z 20 minut potem dodaję maki i 2 jajka i to miksuję żeby się zrobiła taka dość gęsta papka, jak by było za żadkie to dodaję mąki a jak za geste to mleka i tak metodą dosypywania bądź dolewania powstaje ciasto. No i na koniec do tego dałam pokrojone w małą kosteczkę jabłuszka. I smażonko na patelce ;D ;D ;D ;D ;D a potem to już tylko paluchy lizać.
Ja to robię tak, ale mozna też bez drożdży takie ciasto jak na naleśniki tylko wiecej mąki.

reklama
Ale dziś dziewczyny szlejecie na forum ::)
Też jestem dziś objedzona.Najpierw zrobilismy z mężusiem leczo, później najadłam sie dobrych ciastek, gruszka, nektarynka itp. Mam straszna ochotę na owoce, co bedzie jak przyjdzie późna jesień i zima, koszmar :mad: zostana tylko kompoty i przetwory ;)
Co do cery, też wygląda lepiej jak przed ciążą, dziś mój mężuś powiedział że wyglądam kwitnąco ;D kochany jest :-*
Ale nie wiadomo jeszcze czy chłopiec czy dziewczynka. Po USG 31.08 zobaczymy, to was poinformuję czy badania na forum odnośnie cery i urody potwierdzają się ;D
Glukoza mi smakowała na początku, lecz pod koniec zaczeło mnie brać na wymioty, obrzydlistwo :p

Witam! Faktycznie istne szaleństwo tu dzisiaj....

Oj racuszków bym zjadła, od czytania tych postów się momentalnie głodna zrobiłam i zaraz idę coś przekąsić! ::)

W ogóle ostatnio szaleję, byłam wczoraj u kumpeli na plotach, a że przy moim stanie napić się nie mogłyśmy, to stwierdziłyśmy że sobie coś dobrego upichcimy... i znalazł się przepis w gazecie na naleśniki z farszem szpinakowym w sosie beszamelowym zapieczone serem >:D narobiłyśmy tego, a później nas brzuchy bolały ;) Nawet nie wiedziałam że szpinak może być taki pychaaaaaaaaa!

Co do cery, to mi się pogorszyła i to znacznie, a włosy bez zmian... a wg znajomych wyglądam kwitnąco jak zrobię makijaż... a tak podobno wyglądam na bladą i zmęczoną :mad: brrrrrrrrrr

Glukozę przeżyłam ale dopijałam ją przez 10 min bo po każdym łyku próbowałam opanować "zwrotkę", błeeeeeeeeeee

Pamciaw gdzie Ty takie" bryki" wynajdujesz ;), same o kosmicznym wyglądzie - wózio super!

A w ogóle to muszę się Wam pożalić, bo mnie od dwóch dni brzusio pobolewa, mam takie skręty żołądka... ech, i coś kłuje przy pępku...

oj tak taka jestem biedna :angel:
ale juz lepiej kupiłam sobie 4kg arbuza i zaraz go wchłone >:D
czy wy też jestescie dzis takie śpiące? normalnie ja juz ide się położyć

itsaboy.gif

.png

dev334bb___.png

Dzisiaj urodziła moja kumpela-sąsiadka , chłopak 3800g 60 cm-ale sie poryczałam jak do mnie przed chwilką zadzwoniła.

Hello! :laugh:
PAMCIAW czekam na.... dzidziusia.... hi hi hi....
Tak szczerze to chciałabym malutką Laurę.... Ale jeśli pojawi się chłopczyk, to też będę szczęśliwa!!! :)
W każdym razie, zawsze gdy jestem u gina korci mnie niesamowicie zapytac... I 05.09. jadę do ginka i może odważę się zapytać....
Oj.... Mało mnie tutaj bo wzięłam się i wczoraj i dziś za porzadaski....
Namęczyłam się! Ale za to rezultay są ok!
Pozdrawiam

u mnie też szaleństwo, już nie mogę ::) zrobiłam sobie przerwę na arbuza i borówki, wszędzie pył, kurz i wala się pełno rzeczy. Jeszcze godzinka i lecę spać, choć praktycznie dzisiaj cisnienie tak leciało , że najchętniej cały dzień bym spała. pa pa ;)

Ja ganiam po necie i strasznie mi się nudzi....
Również pożeram arbuza!!! Mniamuśny..... ;D W między czasie przegryzarm nektarynki....
Podczas całego swojeo życi nie zjadłam tyle owoców i warzyw co przez 5 m-cy ciązy!!!! :D
I trż za chwilkę zmykam spać.... Najhwyższa pora..... Tak więc kolorowych senków życzę Mamusiom i dzidziusiom.....

reklama
Witam z rana! U nas pogoda zapowiada się super, 20 stopni i słoneczko...

Pewnie większość mamusiek się weekenduje... i dzisiaj tu będzie cichutko... ja mam póki co w planach cotygodniowe zakupki i wieczór filmowy u brata - film na dvd i dobra wyżerka ;D

Pozdrawiam i miłego wypoczynku!

Do góry