reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Beata kupie dziś glukozę a pielęgniarka mi już sama ją rozpuści bezposrednio przed badaniem. To uwazaj z tym słońcemi i faktycznie jak Ci się robi słabo to lepiej nie wyłaź, ale dziwne, ze masz takie nietypowe objawy ??? co to może być? U mnie z cerą tak sobie teraz, na początku było lepiej, ale i tak wszyscy mówią, ze jako przyszła mamusia wygladam promiennie ;) I się wcale nie zdziw jak ze swoim syneczkiem jeszcze dołączych do nasej drużyny piłkarskiej ;) :D

Pamciaw tez mi chodzi po głowie autentycznosć tego zdjęcia, ale chcę wierzyc, ze jest prawdziwe :) fakt faktem, że wbija w krzesełko!!! Chociaż zastanawiam się, jak jest mozliwe wykonanie operacji na otwartej macicy, do tej pory słyszałam tylko o wykonywanych metodą laparaskopową pod monitoringiem, a tak na żywca??? Na nas na pewno robi wrazenie, chociażby z tego względu, ze nasze dzieci są w tym wieku.

Didi miłego wypoczynku, wybycz sie za mnie też, u mnie sie zapowiada ostry week. mały remoncik, a wiadomo jak to jest z niewinnymi, małymi remoncikami ::)

reklama
a ja jeszcze  w domku..:)..
pogoda rzeczywiscie zapowiada sie super..:)..co bardzo mnie cieszy z jednej tylko strony ze nie bedzie padalo..:)
a co do cery to ja mam lepsza niz przed ciaza i ogolnie wszyscy mowia mi do okola ze wygladam ladnie i kwitnaco..:)..czego nie moge powiedziec do czasu przed ciaza..:)

Hejka dziewuszki!!
Ja też na weekendzik wybywam do teściówkowego domku, ale pustego, no i ślubik koleżanki mam, a do tego tysiąc wizyt u rodzinki i znajomych z ogólniaka!!!
Pamciaw - niestety mi cera sie pogorszyła, ale włosy faktycznie jakoś lepiej sie trzymają.
Beatko - nie przejmuj się - ja też jak jest bardzo ciepło to mam dosłownie lodowatą skórę (głównie na brzusiu i nogach), normalnie jakbym lodówkę w brzusiu nosiła!! Ale się nie pocę jakoś mocno, ale ja nigdy się mocno nie pociłam, zwykle to wcale, a teraz w ciąży troszeczkę. Często natomiast mam takie fale ciepła i zimna - przychodzą naprzemian i doprowadzają mnie do szału!!! ::)

Beatka, ja normalnie tez uwielbiałam słoneczko, a teraz kryje sie jak moge przed nim :) Moze wbiłam sobie do głowy, ze ze słoncem w ciazy trzeba uwazac i podswiadomosc tak działa?? Na lezaczku sobie tylko w cieniu leze, na chwile wychodze na słonko i zaraz sie musze chowac. Normalnie parzy mnie w tym roku i tez mi zaraz duszno.

A co do wygladu, to jak dla mnie wygladam normalnie, a tez mnie na kazdym kroku komplementuja, ze tak kwitnaco wygladam i tylko mi w ciazy chodzic... ::) Ja tam nie wiem, ale mile slowa zawsze sa mile ;) chyba ze ktos nadmiernie slodzi, i to ktos kogo nie lubie, niecierpie takich osob i sytuacji.

To wracam do roboty.

A ja mam dzisiaj ostatni dzien laby... Odp poniedziałku do pracy, postanowiliśmy to z synkiem wykorzystać i dopiero przed chwilką wstaliśmy i zjedliśmy śniadanko :) Pogoda u nas też zapowiada się ładnie, więc za chwilke może jakiś spacerek? Co do cery i włosów, to u mnie wszysko w najlepszym porządku, podobnie jak u Didi wszyscy mi mówią, że wyglądam kwitnąco (hihi jak to ładnie brzmi). Mnie też to zdjęcie z rączką wzruszyło niesamowicie, mniejsza z tym, czy to fotomontaż czy nie, niesamowite to jest i tyle. Ostatnio w ogóle zrobiłam się jakaś bardziej wzruszająca, a ponoć huśtawki są najczęstsze w I trymestrze. Jak leżałam te trzy dni na patologii ciąży, to obok była porodówka i zdarzyło mi się słuchać rodzących mamuś, niektóre krzyczały na pół szpitala, ale potem było słychać pierwszy krzyk maleństwa i to było tak wzruszające, że trudno powstrzymać łzy...
Mam pytanko do dziewczyn z Bydgoszczy, a może jest jeszcze ktoś z Torunia:
Mieszkam w waszych okolicach (ok. 40 km do jednego o drugiego miasta, dokładnie w Chełmnie) i szukam dobrego sklepu, gdzie byłby duży wybór wózków, u nas co prawda jest kilka sklepów, ale wybór marny. Może macie coś sprawdzonego? Będę wdzięczna!
Pozdrowionka serdeczne!

Dziewczyny, nie przejmujcie się - jak mój facecik zobaczył to zdjęcie to też wymiękł i myślał o tym resztę dnia, ale jak to facet - powstrzymał łzy! No cóż dzielny jest!

Beatka to faktycznie szkoda ze sie kiepsko w ladna pogode czujesz, ale tak pop rostu masz i juz. Musisz siedziec w cieniu. Ja upaly nadal uwielbiam ale teraz juz tylko w cieniu...

Goniu a jak myslisz co z wodami plodowymi? Przelali je na czas operacji do wiadra a potem wlali spowrotem....?:)

zdjecie robi ogromne wrazenie nawet na mnie - niedowiarka!

A jezeli chodzi o cere to w sumie mam ladna ale czsciej niz zwykle pojawiaja sie pojedyncze syfki, albo chwilowe pekniete naczynka. Ostatnio np mialam na prawej powiece ale juz zeszlo. A generalnie mi tez mowia ze ciaza mi bardzo sluzy ;) Zreszta ja to tak wlasnie czuje. Dobry stan w dobrym momencie.

dziewuszki też widziałam to zdjęci tyle że już dawno dawno temu i sobie pomyślałam że do zdjęcia to moze i ten lekarz co operował tą kruszynkę wyciągnął mu łapkę i stąd takie fajowe się wzięło, bo nie cciało mi się wierzyć żeby dzidziuś sam taki gest wykonał choć kto wie kto wie ...
Jak teraz ogladałam to zdjątko to też pomyślałam że moja dzidzia też ma taka fajną malusią łapeczkę  ::)

Aprilka ja w moim stanie obecnym jakbym lezala i mogla slyszec pierwsze krzyki po narodzeniu to bym non stop splakana chodzila!;)

A jezeli chodzi o wahania nastroju to Was pewnie zaskocze tak jak siebie zaskoczylam czytajac ostatnio gazete ktora dostalam od mojej pani gin (ona ma pelno reklamowek i mi ciagle cos daje) - "wokol narodzin" chyba sie toto nazywalo, ze zmiana nastrojow w ciazy to rzecz normalna, ale o dziwo im dalej w las tym gorzej podobno. Tzn nie pamietam dokladnie ale chyba bylo tak ze poczatki sa trudne no bo poczatki i ogromne zmiany itp, a potem coraz trudniej bo ilosci hormonow sie zmieniaja czy cos tam....no tak to wlasnie ja.....ale Wam wytlumaczylam...."czy cos tam"...no ale nie pamietam, wiem tylko ze im dalej w las tym moze byc gorzej i u mnie sie to sprawdza niestety!

reklama
hej ja tylko na chwile pozdrowic wszystkie!

no to POZDRAWIAM

to zdjecie sobie zobaczylam, nie wiem czy jest sens taki fotomontaz robic- przeciez male szaleje w brzuchu, czemu mialoby nie wyciagnac lapki!

i mam dosyc wahan nastrojow. i mam dosyc przeziebienia w lecie.

a teraz spadam. milego dnia!

Do góry