reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

a tu widze same smutki, trzymajcie sie dzielnie Pati i Beatko

Wanda - powodzonka babko, dalej, do roboty, zreszta pewnie juz rodzisz ;D ciekawe czy w bizielu czy w 2??

u mnie ok, maly jest b grzeczny w ciagu dnia, natomiast w nocy ??? czesto nas podpuszcza, ze jest glodny i zaczyna sie zabawa w karmienie, podziubie chwilke, pomlaska, zasnie, za pol godziny znowu glodny, potem odbijanie, przewijanie, uspokajanie bo placze przy zalewaniu pepka spirytem, i tak na jedno posiedzenie schodza 2 godz. budzi sie ok 23, 2, 5 i 7 . Dlatego my czasem dopiero wieczorem wylazimy z pizam ::) no i caly czas dzielnie pracujemy nad pokarmem z pomoca laktatorka :p

reklama
Witam wszystkie Mamusie w świąteczny wieczór :)
Chciałam wszystkim Mamusiom i ich Maleństwom oraz Mamusiom jeszcze 2w1 życzyć:

WESOŁYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT!!!

Mój aniołek podjadł trochę cyca i teraz smacznie sobie śpi. Niedługo pewnie obudzi się żeby troszkę dojeść :) :) :)
Zrobił dziś furorę i wzbudził największe zainteresowanie wśród gości  :laugh:
Wklejam kilka zdjęć naszego Misia ze świąt  :D

Magdus, Gonia - oczywiscie ze ja jeszcze 2w1 :)

Agnes - ciekawe jak tam u Ciebie :) Ja mialam w Wigilie wieczorem te cholerne regularne bola, ale przszly, potem wczoraj znowu mialam co 11 minut co do sekundy prawie regolarne skurczybyki przez prawie 2 godziny i potem poszlam pod prysznic i przeszlo zupelni... Ja to chyba nigdy nie urodze :)

Ewelinka - gratuluje... na liste wpisze za chwilke jak dam rade :)

No to zmykam - ciekawe jak to dzis bedzie... ja sobie pomyslalam ze jakbym pojechala w Wigilie albo wczoraj do szpitala, to zalaczyliby mi oksytocyne i pewnie juz byloby po wszystkim... ciekawe czy mam jakies rozwarcie ;D ;D ;D

Goniu - oczywiscie ze jade do Biziela - podobno przez ten czas nie odmowili zadnemu pacjentowi i podobno juz sie w miatre dogadali z miastem - z naszym "cudownym" prezydentem miasta - na pewno wiecej na niego nie zaglosuje !!!

cześć Kobietki
spóźnione, ale WESOŁYCH ŚWIĄT

Niestety na razie nie nadrobię zaległości czytelniczych, szybciutko tylko doniosę co u nas. My po 2 tygodniach od piątku nareszcie jesteśmy w domu i przywykamy do świata odwróconego do góry nogami. Zatrzymali mnie w szpitalu w zasadzie bez poważniejszej przyczyny dzien po terminie 9 gru i tam już zostałam. A Maleńkiej się nie spieszyło wcale. Jest chyba najbardziej "przeterminowanym" Dzieciątkiem na tym forum.
Mamy prawdziwe Boże Narodzenie!

AGATKA przyszła na świat 19 grudnia o godz. 23.00. Po kilku godzinach naturalnego porodu (najpierw szło całkiem nieźle, potem gorzej) wyjęłi ją przez cesarskie cięcie - taka byłą uparta i sama nie chciała wyjść.
Ważyła 3,985 kg i mierzyła 57 cm i podobno wcale nie wygląda jak noworodek. Jest słodka i najukochańsza!
I nie mogę pominąć wielkiej roli Taty przez cały czas naszego pobytu w szpitalu, porodu i teraz. Wiedziałam, że wyszłam, za najwspanialszego warszawiaka, ale przyznam, ze cały czas zaskakuje i zadziwia mnie na nowo.

Prosimy i uzupełnienie naszych danych na liście!

Pozdrawiamy wszystkie Mamy - te z Dzidkami u boku i te 2 w jednym. Trzymamy kciuki!

I pomaleńku będziemy się tu starały zaglądać. Póki co Niunia bardzo grzeczna!

Witam mamusie i małe skarbiontka.
Ciesze sie że jeszcze udało mi sie załapać na złożenie życzonek świątecznych, bo sama nie wiem jak ten czas teraz ucieka mi dosłownie przez palce.

Tak więc dla wszystkich cudownych świąt dużo dużo zdrówka bo to teraz na wage złota dla nas wszystkich.wszystkiego naj... Na scyńsćie, na zdrowie na to Boze Narodzenie, cobysie wam dażyło , mnożyło wszelkie boże stworzenie, by sie Wom chowały chłopcy i dziywcynta

Ogromniaste gratulacje dla świeżutkich mamuś którym jeszcze nie miałam okazji gratulować czyli dla : FUCZAKA< ANIBOY< AMELKI AGNESY< DONII < ASIAKA< EWELINY <I JOEEY

I mam nadzieje ze bede miała okazje być z wami teraz częściej bo jesteście naprawde nieocenione z waszymi doświadczeniami i radami

To jeszcze i ja, spóźnione ale szczere życzenia zdrowych, spokojnych, rodzinnych Świąt dla wszystkich mamuś.

U mnie było do tej pory wszystko ok, Idunia grzeczniutka, no żadnych problemów, do wczoraj... Od rana dopadła mnie gorączka powyżej 39 stopni i utrzymywala sie prawie do samego wieczora. Mam za duzo pokarmu jak na potrzeby Idy i zrobil sie zastoj, juz jest ok tylko musze teraz uwazac zeby sie nie powtorzylo. Tak ze moge zapomniec tez o przespanych nocach na razie mimo ze Idunia raczej nas w nocy nie budzi, musze pilnowac cyckow zeby sie nie przepełniły, wczoraj jeszcze o 8 rano bylo w porządku, pospałam jeszcze do 11 i obudziłam sie juz z gorączką.

Hanka gratulacje-Ty to dopiero bylas przeterminowana!!!!

Wanda zawiodlas mnie-Jak napisalam,ze Joey daje tydzien to na drugi dzien juz byla rozdwojona!!No ale zycze postępów!!No moze chociaz agnes:):)

Ziemzia ta Twoja michalinka to wykapana mamusia!!

reklama
AGNES.KOL OGROMNIASTE GRATULACJE DLA CIEBIE  I OCZYWIŚCIE SZCZEŚLIWEGO TATUSIA..:)..WERONISIA JEST SŁODKA ..TAKI MALUŚKI PULTASEK..NO I WIDAĆ NA FOTKACH ZE TATUŚ ZAKOCHANY W CÓRCI OD PIERWSZEGO WEJRZENIA..:)..JESZCZE RAZ GRATULACJE..:)

Do góry