reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Czesc Kobitki,
Pawelek spi, wiec korzystam z chwili ;D

Beatka - te butelki co sa przy laktatorze to chodzi wlasnie o nie. Jezeli chodzi o ta herbatke, to mozna ja dawac dzieciom od pierwszych dni. Jest szczegolnie wskazana dla maluchow, ktore sa karmione butelka, bo mleko modyfikowane jest gestsze. Dajesz ta herbatke przed mlekiem (bo inaczej nie wypije herbatki ;) ). Lyzeczke zalewasz 100ml wody.
Pawel pije to bardzo chetnie.
http://www.hipp.pl/
Herbatka ulatwiajaca trawienie - zobacz sobie.

reklama
Hej! Mam pytanko :) bo zaraz jedziemy do koleżanki która urodziła, czy można jeść po porodzie winogrona ?
Jak nie to co można żeby nie jechać z pustymi rękoma ??? wiem że jest cała lista./... pomocy :)

hej mamusie!!
zalozylam nowy watek, no i nie wiem czy dobrze ??? mysle, ze pielegnacja noworodka i karmienie moze byc w jednym czy potrzebne sa 2 oddzielne do tego watki ??? jak cos to dajcie znac to oczywiscie zmienie :) :) no i napisalam wiadomosc do Aletki z prosba o usuniecie: "czy tata powinien byc przy porodzie" i "co do szpitala" bo rozumiem, ze jako moderator ma takie uprawnienia :) co do wyprawki to zdania byly podzielone wiec nie podjelam ryzyka ;) ale osobiscie jestem za nie trzymaniem watkow dla innych mamus...
oki, lece ponadrabiac co naskrobalyscie...

Izabelka winogron to raczej chyba nie można, bo pestkowe, ale niejestem pewna ::) można jabłka, banany ???
Najlepiej jakies kruche ciastka bez czekolady, bo to chyba mozna jeść ;)
Joeey dobrze,że załozyłas nowy wątek, dziewczynki wpisujcie tam rady na temat karmienia :) A jak u ciebie objawy porodu? cos się dzieje?

Izabelka winogrona raczej niewskazane przy karmieniu.

Joeey jak dla mnie bomba. Ja wyorawke bym tez wywalila i popieram Joeey - nie trzymamy nic dla innych.Maja swoje watki a jak tam czegos nie znajda sa watki ogolne i pelno innych zabalaganionych miesiecy na ktorych watkow tyle ze az trudno zliczyc....a w ostatecznosci moga nas zapytac, co nie sadze zeby zrobily kiedykolwiek.

dzieki za podpowiedz z krwawieniem. bo ja wlasnie tak mam. raz mniej a za kilka godzin duzo.Zauwazylam ze jak malo odpoczywam to sie nasila. Gonia a czy Ty pomimo grzecznego dziecka tez jestes taka slaba i sie szybko meczysz?u mnie masakra. wydaje mi sie ze luz bo sie suoer czuje, wiec biore sie za pozadki i pranie, troche pochodze, postoje i potem mam masakre zmeczeniowa......

mamusie..ja nadal 2w1 i nie mam zadnych, absolutnie zadnych oznak zblizajacego sie porodu, moze poza intynktem wicia gniazda   :laugh: nawet choinka juz ubrana wiec wydaje mi sie, ze jestem gotowa  ::) moze jeszcze czegos nie zrobilam, ze moja coreczka wciaz czeka ???  ;)
Agnes ja tez ide jutro do szpitala na KTG wiec moze czegos sie dowiem lub mnie poloza... trzymam kciuki i za Ciebie.. przeterminowane mamusie  ;) i tez jak Ty chce przed swietami wiec zobaczymy co bedzie  :p
dla Oli i Natalki pieknych, wyjatkowych, a takze bialych Swiat Bozego Narodzenia  :) :)
ketsa no jak dla mnie to King kong zdecydowanie za dlugi  :laugh: ale film retro, niezle sie oglada, dobre efekty chodz jak dla mnie troszke zbyt fantazyjny  ;)
Beatko do rodzicow nie wyjezdzaj, popros siostre zeby przyjechala na te kilka dni, a czy rodzice nie mogliby przyjechac na sieta do Ciebie ??? bo w koncu Ty i Miki jestescie teraz w centrum uwagi  ;) moze daloby sie to jakos zorganizowac i na swieta nie bylabys sama i mialabys pomoc...i wsparcie...jak by nie bylo trzymam kciuki abys dala rade w tym jakze trudnym okresie, i tak jestes strasznie dzielna !!!
ANIU OGROMNE GRATULACJE
bartys no zdjecie w akcji pt. jak daleko sikne sobie  ;D rewelacja  ;)
no i wszystkie zdjecia super, nie moge sie napatrzec, grudniowe dzieciaczki sa przepiekne, przekochane i w ogole naj, wklejajcie wiecej..o jenki ja tez juz bym chciala Wam pokazac moja kruszynke...  :-[

To super Pamcia że Lenka tak ładnie spała :) Czyli w nocy nie przejmujesz się, żeby karmić co 3 godziny skoro karmiłaś o 3 a potem o 9 ? Kamilek też ostatnie dwie nocki ładnie śpał :) Poza tym, że intensywnie ssie przez pierwsze 6 minut, a potem tylko tak ciumkoli, to wszystko jest oki :)

Aussie i Beatka napiszcie, jak się czujecie się po cc ? Czy dalej czujecie ranę ? Jak z Waszym krwawieniem i ile ono trwa po cc ? Mnie czasem pobolewa, tak jakby ciągnie ta rana, a poza tym mam jakieś kłucie w podbrzuszu i chyba cewce moczowej jak siusiam :( Nie wiem, czy to normalne ??? Krwawienie mam niewielkie,ale ciągle na czerwono .Aha, i jeszcze mam dziwnie wrażliwą skórę między pępkiem a tą raną. Czy to możliwe, że od plastra tak mi odpażyło skórę i taka jest wrażliwa na dotyk ???

czesc laski..:)

Chialam pogratulowac wszyskim mamunia ktore juz sie rozdwoily..:)..przepraszam ze nie zrobilam tego wczesniej ..:)..jakas egoistka ze mnie..nie dobra baty mi sie naleza..:D

Pati..:)..Twoja kruszynka jest bardzo do Ciebie podobna..:D..normalnie czysta mamunia..:)

Goniu..:).a ty poszlas w moje slady ..i urodzilas troszke po mnie..:)..moglas dac jakis znak..ja juz bylam chodzaca wtym czasie..:)..wiec moglysmy chociaz postukac sobie w sciany..:).

a co do wachania dzidziusia..:)..to jamojego wacham jak jakas psia mama..:D...przygladam mu sie ciagle i napatrzec sie nie moge..:)..kocham go jak nikogo..:)..moj maly ksiaze..zabral mamusi cale serce..:)..no tylko tatusiowi zostawil jego czesc..:)..Moj Piotrek..tez go wacha..:)..caluje..:)..dzisiaj powiedzial do mnie tak.:" ja tez chce miec z nim bliski kontakt cielesny "..odebralam to jako zazdrosc..:)..jak ja kocham moich chlopakow..:)..i jestem taka szczesliwa ze wszycy juz jestemy razem..:)
pierwsza noc po powrocie ze szpirtala Piotrek stwierdzil ze w koncu dobrze u sie spalo..:)

no a moj synus dzisiaj w nocy nie mial ochoty na sen od 2 do 4:30..sobie lezal..rozgladal sie ..a o spaniu nie myslal..:)..no ale za to teraz nadrabia..:)..

didi ja tez chyba zostane takim "wachaczem", takie malenstwa pieknie pachna..tak bobaskowo :) miodzio ;)
bartys no to zdjecie ze stopkami jest przekochane, tez zrobie takie mojej niuni i wcale mnie nie nudzi twoj synus :) wlasnie czekam na wiecej zdjec, a szczegolnie od tych, ktore nie wklejaja zadnych od czasu porodu :mad: egoistki ;) dajciec ciociom popatrzec 8) ..no juz nie moge sie doczekac..mamy tu juz tylko dzidziulkowe tematy, a ja wciaz sama jestem...a dopiero co minela polowa grudnia, a u Nas tylko kilka brzuchatek zostalo..lapie dola...Agnes Ty tez ???

reklama
Bartys ja cc nie mialam ale cala skore na brzuchu mialam wrazliwa i obolala, ale juz mi lepiej i mysle ze mozesz miec to samo.

A w nocy nie budze.Nie kazano mi.

Do góry