reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

to moze mleko mu nieodpowiada gdzies musi byc przyczyna moim zdaniem takie malenstwa nie daja koncertu bez powodu nawet jezeli jest to malenstwo rozrywkowe :)

A Wanda raczej chyba nie rodzi wspominala ze jej szczescie jest w domu na sobote niedziele wiec miala sie mniej udzielac :)moze pracuja nad tym zeby mała przyszła na świat wczesniej :) ale kompa ma wlaczonego

reklama
Czesc Dziewczyny,

Beatka - ja mialam z Pawelkiem takie same przeboje. Plakal i plakal, budzil sie co 15 min. Jak go poszlismy zwazyc, okazalo sie, ze od porodu przytyl tylko 150g. Od 2 dni dokarmiam go butelka. Niestety...
Ale Dziobek jest najwazniejszy. Widocznie nie wystarczala mu ilosc pokarmu ode mnie...
Wazylas synka? Moze on po prostu jest glodny?
^Tak jak mowi Agamarkam - nie placze bez przyczyny....

My dzis jestesmy po pierwszym spacerku. Pojechalismy na nasza budowe.... Niestety Pawel nie zobaczyl swojego przyszlego pokoju, bo caly czas spal... ;D

Aussi - witaj w klubie kobiet po cc, które mają za mało pokarmu...Ja już Mikołaja dokarmiam butlą od 10 dni! W ciągu ostatniego tygodnia przytył 500g, także to nie jest problem...Sama nie wiem co mu jest! Moze kolki juz sie zaczynają. Nam pani doktor powiedziała, że kolki częściej wystepują u dzieci karmionych butlą...Kurde, jak nic sie nie zmieni to w poniedziałek zarejestruje go do lekarza...

Beatka - a jakie mu dajesz mleczko? Mi polozna poradzila NAN 1 hypoalergiczne, ktore wlasnie zmniejsza kolki. Poza tym daje mu przed kazda butla herbatke ulatwiajaca trawienie Hipp. Moze to pomaga?
No i antylkolkowe buteleczki Avent... ;)

Beatka ja na mleku modyfkowanym nic a nic sie nie znam ale w szpitalu jak jeszcze mialam za malo pokarmu to Lene pnie pielegniarki noca dokarmialy Bebiko 1 HA (hypoalergiczne). Nic jej po nim nie bylo. A butelki mialy jakies najzwyklejsze.

Wanda pewnie z mezem spedza czas. Wcale jej sie nie dziwie....Ja od porodu szczegolnie strasznie lubie jak Tomek jest z nami w domu. Uwielbiam jak mamy swiety spokoj, nikt nam sie po domu nie kreci typu moja mama, Tomka mama czy jeszcze ktos, tylko sobie siedzimy na naszej kanapce w saloniku.

A !!! Zapomnialam WAm sie pochwalic, a raczej Lenke pochwalic! Dzisiejsza noc po raz pierwszy spedzila we wlasnym pokoju! Jakies dziwne obawy mialam jak sie kladlam spac, ale co za luksus!!! W nocy obudzila sie o 3, nakarmilam, polozylam i nastepne karmienie o 9!!! A my spalismy jak susly i super sie wyspalismy. Bo jak byla z nami w pokoju to kazdy glosniejszy jej oddech mnie zrywal...Mala niby noce przesypiala a ja padnieta bylam. Tomek tez. No i dzisiaj w dzien do 17 tez byla u siebei teraz lozeczko stoi w salonie ale po kapieli powrot na lono wlasnego pokoju.....

I jeszcze pytanie. Jak dlugo krwawi sie po porodzie? Bo ja caly czas krwawie jakbym miala taki w miare rozkrecony okres. W kazdym razie wkladki higieniczne mi nie starczaja. Musze miec podpaski. To normalne myslicie?
Dobranocka tym 2 w 1 i tym rozdwojonym

w koncu udalo mi sie znalezc momencik ::)

dziewczyny dzieki za rady ad mleczka - u mnie victoria - wczoraj polynely pierwsze krople, dzis jest znacznie lepiej ale i tak dokarmiam malego z butli, bo sie tym tycim pokarmem nie naje przeciez. Zabralam sie ostro do pracy - po pierwsze oslonki mini Aventu (Pamcia dzieki za info), cieple oklady, poducha elektryczna na cycki, anatol z mlekiem, ciepelko, relaksik, maly ze mna w lozku i poplynelo. Teraz tylko pracuje zeby wzmocnic laktacje, znacie jakies sposoby??

Stas jest b grzeczny, podobnie jak Leny duzo spi, no i w ogole reakcje ma jak maly dorosly :laugh: jak sie obudzi z glodu to nie wlacza syreny tylko wyciaga jezyczek i slodko mlaska, ew. pakuje piastki no buzki, po jedzonku odplywa natychmiast, polubil kapiel i masaze oliwka ;D najbardziej uwielbiam brac go do lozeczka, tulic, patrzec i wachac - niemowlaczki slodko pachna - ktos powinien opatentowac takie perfumy o zapachu niemowlat, mysle ze szlyby jak woda ;D

z kroczem tez coraz lepiej, przemoglam sie i wczoraj i dzisiaj sukces w kibelku, a nie "chcialabym ale boje sie" ;) podzialao tantum rosa, oklady z arniki, siemie lniane, kompot z truskawek i zapewnienie mezulka ze wszystko jest ladnie i mocno zszyte i zaden wc-granacik nie powinien tego rozerwac ;D

w domu sie juz troche ogarnelismy i zorganizowalismy, bo pierwsze dwa dni byly szalone i pelne obaw ::)

jeszcze mam pytanko, jak karmie to bardzo boli, jak mozna zahartowac te brodawki, na razie smaruje bepanthenem, ale moze macie jakies sposoby, no i jak pobudzic laktacje pliss

Pamcia znieczulenie miejscowe mialam, bo jak doszlo do parcia do zzop juz nie dziala bo mialam tylko jeden wlew obliczony na 2 godz. chociaz moze jakies jego resztki tam sie jeszcze paletaly, albo bylam juz zmeczona i bylo mi wszystko jedno :p nie wiem, szycie i nacieci nie bolaly, bylam juz zbyt zaabsorbowana malym lezacym na lozku ;D

Hmmm, no tak - Karolek pojadł, smacznie śpi,a mamusia jakoś usnąć nie może. :( :( Zamiast korzystac- ehhh szkoda gadać.
Ale macie fajnie ze wasze dzieciaczki tak pięknie przesypiają nocki, mój średnio co 2 godzinki pobudka i minka pod tytułem - KTO MI ZABRAŁ CYCUSIA, PRZECIEŻ JAK USYPIAŁEM MIAŁEM GO W BUZI ::)

Bartyś - ale sie uśmiałam z mężusiem ze zdjęcia sikawkowego - rewelacja!!!
Gonia - gratulacje z okazji laktacji ;D ;D ;D, naprawde wytrwała jesteś, ale opłaca sie prawda???A wizyt w kibelku współczuje, sama na początku miałam takie problemy!!!Jak kolejny poród,prawda????
Pamcia - nic sie nie martw,to krwawienie jest jak najbardziej normalne, mi dopiero kilka dni temu przestało sie cynić. Ale niestety dalej bez wkładki ani rusz, po krwawieniu zwykle pojawia sie różowawy śluz, a po nim lekko żółtawy (kolory tęczy ::))

No i oczywiście ANIABOY OGROMNE GRATULACJE No to ja zmykam, miłej niedieli życze!Papapapapa

Witam dziewczynki!

Ja daję Mikołajowi Bebiko 1 - nie jest to mleko hypoalergiczne, ale pani doktor powiedziała, że Mały nie ma uczulenia na to mleczko i że nie ma potrzeby zmiany, więc juz sama nie wiem... ::)

Aussie - jesli chodzi o butelke aventu to masz na mysli te od laktatora czy są jakies specjalne ?? I napisz mi prosze cos o tej herbatce...Mozna ją podawac od razu po urodzeniu ?? ::)

Pamcia - ze mnie nadal leci...Takze chyba to normalne...Raz wkładka wystarczy, a raz nie...Więc wolę nosic podpaske... ;D

reklama
Cześć dziewczynki
Ale u nas sniegu napadało i dalej pruszy..strasznie przyjemnie sie zrobiło :D
Ja mam dzis termin i nic sie niedzieje ::) chciałabym przed Świetami już być w domku z małą, ale zobaczymy :p Ciekawe co mi jutro lekarz powie ::)

Dziewczynki załóżcie nowy wątek o karmieniu, bo widzę że dużo rad dajecie, a później będzie problem znaleść..plissssss
Bo jak urodze to będę od nowa pytać i będziecie musiały mówić od początku ;D ;D ;D

Do góry