reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

witam internetowe mamusie !!! ;) i te z dzidziulkami aniolkami i te czekajaco-wzdychajace !!!
mam chwilke czasu, no jakos spac dzis nie moge..wiec dpalilam kompika...wczoraj juz podczytywalam, co rzescie naskrobaly w przerwach miedzy karmieniami :D przede wszystkim:
OGROMNE GRATULACJE DLA GOCHNY, KTORA WYWIAZALA SIE Z UMOWY I TULI JUZ SWOJA KRUSZYNKE
..................no niewiele Nas zostalo nierozdwojonych !!! moge policzyc na palcach jednej reki ::) ::)
wszystkie dzieciaczki sa przepiekne i ciagle uruchamiam galeryjke aby na nie popatrzec...schrupac je tylko!!!!!!!!! :) :)
ale co mozna zauwazyc na pierwszy rzut oka to Patrycja twoj synus to czysta mamusia, no jestescie identyczni, strasznie mi sie podobaja zdjecia przy mamusi od razu po porodzie ;) ;)

aa, a teraz moja propozycja..uwaga!!!!!!!!!!
sugeruje zamkniecie watku wyprawka (wszystkie mamy wiekszosc rzeczy dla malenstw, a nowymi nabytkami w postaci np. ciuszkow bedzie sie mozna pochwalic w albumiku) i watku co do szpitala (tu tez wiekszosc sie rozdwoila, a pozostale maja zapiete torby i czekaja juz tylko na skurcze ;) ) i utworzenie zamiast tych watku np. pielegnacja noworodka i karmienie piersia bo wtedy nie bedzie trzeba szukac na grudniu a ten temat jest teraz na topie i daje to mozliwosc szybkich odpowiedzi na pytania.. no nie wiem co sadzicie na ten temat..po prostu fajnie bedzie uaktualnic nasz Grudzien, takie jestesmy uporzadkowane :laugh: ;)

reklama
oczywiscie nie myslcie, ze ja nie chce czytac o dzidziulkowych dylematach tylko juz sobie myslalam zeby te wasze rady moze sobie gdzies zapisywac bo wszystkie wydaja mi sie cenne, szczegolnie te dotyczace karmienia cycuszkiem, bo ciezko mi bedzie pozniej znalezc na grudniu i bede znowu moze pytac o to samo ::) ::) no i jz nie moge sie doczekac aby dolaczyc do Was w opiece nad moim szkrabikiem....... :) :)

Witam wszystkie mamusie!!! Oczywiście ogromne gratulacje za te świeżo upieczone, a za te które jeszcze sie "nie upiekły" mocno trzymam kciuki ;D ;D ;DBaaardzooo mocno - podziwiam, jesteście naprawde dzielne ;)

Staram sie być na bieżąco, jednak mój synek ma chyba jakiś czujniczek który sie włącza jak tylko zaczynam coś pisać,a wtedy berecik bo trzeba cycusia na wierzch wywalić, albo po prostu porozmawiać troszke z nim.
Rzeczywiście te nasze dzieciaczki wyjątkowo piękne i kochane, postaram sie powklejać dziś troszke zdjęć juniorka(tylko nie wiem czy mi na to pozwoli ;D)
Joeey - dobry pomysł z tymi wątkami!Sama mam juz kilka rad dla was, i mnóstwo pytań!!!
Co do rad - polecam zakup aspiratora Frida do nochalków maluszków( zamiast tradycyjnej gruszki)!!Jest rewelacyjny!Karolek strasznie furgoli na nosku (podobno to normalne w pierwszych tyg życia ::)) Lekarz odradził zdecydowanie używanie gruszki, podobno bardzo łatwo można urazić śluzówke dzieciątka, natomiast Frida jest całkiem bezpieczna, mamusia sama kontroluje siłe odsysania. Zresztą zobaczcie same - http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=3248 . Naprawde polecam - rewelacyjnie czyści nosek.
Nie wiem czy mi sie śniło czy któraś z mamuś pytała o pleśniawki - my ten problem mamy za sobą. Stosowałam na początku Aphtin, ale to o d... rozbić za przeproszeniem! Położna poleciła kupić zwyczajny wodny roztwór fioletu gencjanowego i dokładnie wypędzelkować tym buźke, jest to jednorazowy zabieg - chwila moment i nie ma pleśniawek!A co sie przy tym uśmiałam - Karolek miał takie piękne fioletowe usteczka - wyglądał jakby sobie pojadł borówek!!!
Na razie musze kończyć bo mój trzeci cycuś mnie wzywa! ::)
Całuje mocno i życze miłego dnia (dla zainteresowanych szybkiego, bezbolesnego porodu)

Ps. To pisałam ja Zdenka, nie Zdanka ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Dzień dobry mamusie, kruszynki i te 2w1 ;D
Ale dzisiaj piekny dzień, śnieżek pruszy, słoneczko delikatnie świeci-super :D :D

Joeey pomysł dobry z nowym wątkiem, tylko moim zdaniem niezamykac wątku wyprawka,może dziewczyny z innych m-cy będą chciały podpatrzeć i poczytac rad (ja tak robiłam) ;D poprostu otwórzmy nowy temat np "karmienie piersią", bo później problem cos znaleść, a napewno nam się przyda ;D ::)
Wandzia raczej mi niegrozi, że urodzę w ten weekend ::) szybciej ty się rozdwoisz ;D

Mała strasznie mnie wczoraj skopała, jak nigdy..myślałam że brzuchem mi wyskoczy ;D i chyba uciskała na jakies nerwy bo obie nogi mi drętwiały :( pół nocy się męczyłam :p

Agnes.kol - nigdy nie mów nigdy ;D ;D ;D ;D ;D Mi też nie groziło rodzenie w ten pamiętny weekend!!!
A pogoda w istocie, przecudna ;D ;D ;D

no ja juz od dzis moge sie czuc przeterminowana......... ::) ::) ::) ::)
zadnych, doslownie zadnych objawow porodowych...i cos czuje, ze po poniedzialkowym KTG polaza mnie w szpitalu na patologie ciazy ze wzgledu na lozysko i kaza czekac... ::) ::)
a ja musze sie Wam pochwalic, ze wczoraj wysiedzialam ponad 3 godz w kinie na King kongu ;D ;D smialam sie z kumpela, ze mi wody odejda i sie bedzie trzeba ewakuowac... a moj termin z USG byl wlasnie na wczoraj :laugh:

Jak do poniedziałku nic się nieruszy to też ide do lekarza. Ciekawe co mi powie i kiedy ewentualnie wysle do szpitala :D
Ja mam plan: spyta się czy chcę przed Świętami urodzić, ja powiem że tak...to we wtorek pójdę do szpitala, do środy urodzę..w piatek do domku..akurat na Świeta ;D ;D ;D Ale mam przemyslenia co :D :D
Joeey dzis masz termin, a do północy jeszcze daleko..od jutra jestes przeterminowana :D :D

reklama
A synusiowi się czujniczek chyba zepsuł!! Bo ja siedze i pisze, a ten tylko chwilke pokwękał i usnął,pewnie chce odespać noc. Budzi sie jak w zegareczku- co 2 godz, ale juz sie przyzwyczaiłam. Bardzo sie bałam zarwanych nocek jak byłam w ciązy, słynę z tego, ze jestem(byłam) straasznym śpiochem. A teraz prosze, wstaje w nocy, w dzień rzadko odsypiam i jakoś żyje (jeszcze ;D ;D)

Do góry