reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Czesc Dziewczynki,
jestem w ciezkim szoku po historii z Patrycji porodem. Ale sie nam dziewczyna musiala zestresowac!!

Pamcia - do 3 tygodni dzieciom nie musi sie odbijac. Jak ma czkawke, to to jest znak, ze sie odbilo. Nie ma w takim razie co sie jeszcze martwic. Wspolczuje Ci z tymi hemoroidami. Czy mi sie wydaje, ale chyba mialas miec cesarke? Czemu w koncu rodzilas normalnie?

Moj synek w ciagu tygodnia tez przybral tylko 150 g, ale przyznaje, ze p[ilnowalam zeby jadl co 2 godz. Teraz mu nie zaluje pokarmu i mam wrazenie, ze sie zaokragla z godziny na godzine :)))

reklama
Olenka Piotrus sliczniutki!!! Taki drobiazdzek.....

Ola i Beatka strasznie z Was dzielne mamy ze tak sobie same zostajecie...A za chwile dzielna Wandzia dolaczy do Was slomianych wdowek. JA w ciazy to nawet lubilam czasami sama byc, ale teraz to strasznie Tomka potrzebuje. Zeby tylko byl.....On jest taki kochany.....Trzymajcie sie dzielnie, niech czas WAm szybciutko zleci....

eeee to sie nie martwie ze Olcia przybrala 700 statystycznie to 200 na tydzien;) Ola ma czesto czkawki to czyli jej sie odbilo tak?

Hahahaha! Widzę, że tylko Mikołaj przybiera jak torpeda...Dziewczyny chyba nie ma co się dziwić, że ja nie mogę sprostać jego potrzebom...Normalnie taki z niego żarłok, że szok! ;D I już główkę dość dobrze trzyma...Jak jest na brzuszku to ją unosi do góry! Pani doktor nie mogła się nadziwić, że 12-dniowe dziecko jest aż tak baaardzo silne! Cieszę się i oby tak dalej było(odpukać!)...
;D
Ola - Ty też sie trzymaj! Oj ciężko bedzie...Mój misiek wraca 4.01. i na pewno na Wigilie nie wróci! No, ale cóż jakoś minie...Wakacje były dłuższe! ;) Ale Ty pewnie z mamą będziesz albo z kimś z rodzinki, co ??

Aussie - a jak Ty się czujesz po cesarskim cięciu ?? Bo ja niestety nie najlepiej... :p

Pamcia - ale Ci zazdroszcze tego wyjścia! Suuper, że masz z kim zostawić Lenę. :laugh:

aOLA synuś ślicznusi :-*
Ja widzę że tu same tematy dziecięce ;D już niedługo tez będę z wami gadać o dzieciach :D bo narazie to za bardzoe nie znam sie ;D
Zjadłam trochę mandarynek i mała się rozruszała ;)
Dzis każdy z domowników jak wracał z pracy to się pytał czemu ja jeszcze nieurodziłam ::)
-tata : jeszcze nieurodziłaś?
-mąż : juz jestem w domku możemy iść rodzić
-sioistra: ty jeszcze w domu?
Zwariowac można ::) ::)

Ja czasami biore Hanie do odbicia,ale nie zawsze,bo czesto zaypia i szkoda mi jej budzić,ale ona czasami jest taka zdeerwowana jak ja karmie,ze tak łapczywie ,jak frustratka jaks dobiera sie do tego cyca i je chwile wypluwa,je wypluwa,dopóki sie tak dobrze nie dobierze,no i wtedy to czesto jej sie odbija.

Pamcia,współczuje Hemoroidów!!!Ja myslałam,ze tez mam hemoroidy,bo mi tak powedzieli przy porodze i powedzieli nawet,ze kiszka pekła!!No i tak mnie bolalo,oprócz tego obrzęku.No ale pzeszło no i w końcu to nie wiem jak to ze mną bylo.Bo cos mówili,ze trzeba bedzie zszywac,ale moze źle pamietam.no nie wiem.

Dziewczyny,ale jak wy zostaniecie same,to kto wam bedzie robił zakupy??

Ja jutro ide na spowiedz i zachacze o moich dziadków,bo dawno ich nie widziałam,a moja babcia ma wizje,ze umrze(juz od daaawna) i boi sie ,ze juz mnie nie zobaczy!!

Ola jzeli moge cos zasugerować to jeszcze to pregnant z boku:):):)

ciesze sie ,bo tak przez cały dzzien jesem sama bo paweł wraca dopiero o 18tej i wtedy dopiero moge isc sie umyc,bo łazienke mamy na dole i dołu nie slysze jak mała płacze,a tak to jutro sie wyrwe chociaż na godzine!!ja taka latawica(w sensie,ze nie lubie siedzieć w domu tylko łazic,do babci ,po sklepach ,co pozałatwiac do starego domu do koleżanek,do knajpki(moge zapomnieć na razie)).I juz sie nie oge doczekać,wystroje sie w nowe spodnie wymaluje i ogien!!!

Pati ja mam kilka książek i masę czasopism ale plenuję jeszcze jedno dziecko więc je zatrzymam. ;) Mogę Ci jedynie polecić niektóre książki i możesz sprawdzić na allegro czy tam nie mają - ja tam kupowałam swoje.

Aniaboy ja też ciągle sikałam jak najęta i zdarzało mi się popuścić szczególnie przy kaszlnięciu czy kichnięciu. ;) Nie wiem co to mogło być u Ciebie. Czy to było różowe czy może bezbarwne? Mi tak zaczął odchodzić czop - był różowy (wodnisty).

GochnaR chyba już jesteś w szpitalu, bo Cię coś tu nie widać od ostatniego posta. Wg mnie to może Ci się już zaczynać akcja. :laugh:

Agamarkam lepiej dać antybiotyk. My dostaliśmy biodacynę i pomaga.

Pamcia współczuję Ci bardzo hemoroidów. Na pocieszenie powiem Ci, że nie jesteś sama! ;) Najgorsze są początki jak nie możesz (ładnie mówiąc) oddać stolca, potem już nie będzie tak bardzo bolało.

Wioluś ja odbijam zawsze bo w przeciwnym razie Ingusi się ulewa. Teściowa mi podpowiedziała taki dobry sposób - kładzie się dziecko i przewraca na 1 boczek, potem na drugi, tak ze 2 razy i potem podnosimy dzieciaczka i ono ładnie beka. Jak się karmi piersią to ponoć nie musi mu się zawsze odbić.

A co do odciągania pokarmu to chyba zależy ile je dane dziecko. Ja odciągnęłam 70 ml i styknęło.

Beatka jak pępuszek? ;) ;D

Mamusie jak śpią Wasze dzieci? Ingusia śpi bardzo niespokojnie, śpi np. 10-15 nimut i potem się przebudza, pomiałczy troszkę, popłacze i potem dalej śpi.

I jeszcze pytanie o kupkę - jak wyglądają kupki Waszych dzieci? Ingusia robi bardzo rzadką, tak, że prawie nie ma jej na pieluszcze, jest tylko taka brązowa woda.

Acha, i jeszcze pytanie o piersi - czy Was też tak bolą? Szczególnie przy przystawieniu. Jutro idę do poradni laktacyjnej, może tam mi coś doradzą. Pamcia a Ty w końcu byłaś z Lenką?

reklama
Do góry