reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
cześć dziewczynki!!! :)

Ja nadal 2w1, wczoraj to znów fałszywki ale czuje zmiany, że to juz się zbliża :)
Mały w nocy tak się wiercił i wypinał, że myślałam już że z metod naturalnych z mężem będą nici ;) nawet w trakcie zaczęłam się śmiać :laugh: co za Łobuziak z niego....teraz nam przeszkadza a co dopiero potem będzie ;) ::)
Udało nam się wkońcu zastosować metody naturalne ;D ;D ;D ale jak widać nie zadziałały ;)

Dobra ide trochę ponadrabiać wątki :)

POki mam chwilke czasu to opowiem o swoim porodzieTo była najbardziej bolesna chwila w moim zyciu!!!Skurcze zczęły sie o 1szej,no i zastanawiałam sie ,czy rodze,czy nie.No i nie wiedziałam co robić,wec postanowiłam isc spac.Lae kolejny skurcz mnie obudzil,Paweł zachował zimna krew i powiedział,ze jak bede rodzić to zebym go obudziła.No i tak nie wiedziałam co robic,zrobiłam kupkę,coś mi sie wylałao na majtki wiec obudziąłm pawła.On zadzwonił popogotoowie.Całą rodzina sie  obudziła.Spakowali mnie.Dla Hani do szpitala nic nie wziełam .bo swierdziłam,ze na pewno jeszcze nie urdze tak szybko.Karetka zawiozła mnie do szpitala.Wszyscy tam byłi barxo zaspani,co znaczylo-niezbyt mili.Ptli mnie o taie głupoty,a mnie juz ak brało,ze nie wiedziałam jak odpowiadać jak idiotka,nie wiedziałm wykształcenia męża i date urodzin jego pomyliłam.W koncu lekarz mie zbadał.3cm rozwarcia.Byłlo juz koło 2giej.Paweł miał mi dowieźć grupe krwi,bo zaponiełam,i telefon,dobrze,ze przyjechała zaraz za karetką,szkoda,ze go cały czs nie było,może byliby dla mnei milsi.A grupa krwi musi być doporodu,o czym nie wiedziałam.No i na sale porodową poszlismy.MIałam KTG i tak leżałam sobie i gadałam z mini i było miło,tylko ,e one piły kawę a ja nic a strasznie i sie chciało.Potem dały mi jakiś zastrzyk,po którym ogło mi sie zacząc kręcic  głowie.No i nie pamiętam dokładnie w którym momencie poszłam na lotnisko.No lae tam było strasznie!!Pani kazała mi powiedzieć kiedy bede czuła,ze chce mi sie kupe.Ja sobie pomyslałam,ze chce mi zrobić lewatywę.A ja tak strasznie nie chcłam lewtywy.No i jak juz nie mogłam wytrzymać to powiedziałam,czy wydarłam sie KUPę!!I wtedy sie aczęło.Nie miałam sily przec,bo jakbym sie dobrze zaparła,to szybciej bym urodziła,a ja nie mogłam i głos mi sie wydobywa,a aprcie było słabsze i lekazmnie postraszył,ze lepiej,zebym dobrze ccho parła bo dzicko zaczyna miec słabe tetno.Zobaczyłam kawałek główk i jak wtedy aparłam,to urodziłam.Przy okazji porodu tylko tez nie pamietama juz w którym momencie krzyczałam,ze juz nie chce rodić,ze dupa mnie boli,trzymałam położną za rękę,i mówiłam,ze nie chce miec dziec.Potem położyli mi Hanie na brzuchu i wedy juz nie czułam zadnego bólu!!!Ty;lko potem to zszywanie było najgorsze.Ja sie napinałam,a lekarz mówi,czy chce mieć ładne krocze,i czy mi sie kiedys nie przyda.Ja mu na to ,ze przecież mówiłam,z enie chce wiecej dzieci.On an to,czy seksu juz nie bede uprawiać,ja na to,ze seks to moze tak):)
NO i potem powiedzieli mi wszystko o Hani.Paweł czekał na korytarzu.To naprawde było strasznie romantyczne,ja z Hania leżałyśmy takie zmęczone brudne a Paweł z nami siedział i mnie prytulał.To była jedna z najszczęsliwszych chwil w moim życiu,pomimo,ze tak bolał.Choć niby miałam podawane znieczulenie,to pewnie przez to nie pamietam połowy porodu.I jeszcze przez kilka dni zyłam w przekonaniu,ze nigdy wiecejnie chce rodzić.Potem położna położla mi Hanie na łóżku A Hania przez 3 godziny jadła a ja tak strasznie ja wtedy kochałam.To jest dobre ze w szpitaluleży sie  razem z dzieckiem,bo dużo rzeczy naprawde sie nie wie,a tak to na bierząco można sie zapytać.To tyle.Hania juz nie sp!!I gryzie ręce,wiec paapa

Zdenka fajnie, że tak się odmieniłaś :) Mi własnie dzisiaj mąż będzie nakładał farbę na włosy bo już mam straszne odrosty a w szpitalu przecież jakos trzeba wyglądać...przynajmniej jak człowiek :) :) :)

Zdenka ale ten Twój lekarz ma poczucie humoru :( straszne!!! Ja to bym się chyba poryczała jakby mi moja cos takiego powiedziała ( ze względu na owiniętą pępowinę) :(. No ale tak na serio to jak tu rozpoznać czy Mały za bardzo sie wierci czy nie ???

No własnie Zdenka dobrze, że kochanka w szefie nie miałam hehehe ;) ;) ;)

Czesc.
Jestem tu od niedawna ale chcialam powiedziec ze nadal 2w1. Maly znowu kopie mnie w prawe zebro :(. Czuje ze biedakowi ciasno - moglby w koncu zmienic "mieszkanko" na zewnatrz na pewno byloby m latwiej i wygodniej pofikac nozkami :).

Dziewczyny chciala tez zapytac jak wyglada czop i skad wiecie ze odchodzi? Z jak bylam z OLa w ciazy to musial mi odejsc przy porodzie bo nic nie zauwazylam :(. Tzw obnizenia brzucha (z ola ) tez chyba nie mialam, albo jestem tak malo spostrzegawcza :). Szczerze mowiac to gdyby nie biegunka i silby bol plecow to bym nie wiedziala ze sie porod (z ola) zaczal ;). Do dzis nie wiem jakie to sa bole "z brzucha" bo mnei tak plecy bolaly ze nic innego nie czulam.
Ale sie rozpisalam ...

P.S. Chcialam jeszcze powiedziec ze bardzo duzo piszecie. Jak bylam na forum dziecko info to bylo po kilka postow na dzien a tu sa cale strony :) nie nadazam czytac hahaha.

Pozdrawiamy

Magduś ale przeżycia ;D no no a opis bardzo realistyczny
Aniaboy czop to może różnie wygladać np. jak śluz podbarwiony krwią tylko taki gęsty jak białko jaja, albo wogóle jak galareta z tego co pamiętam i zaobserwowałam
No a jak wyglada skurcz ??? powiedzcie ???

Czesc ja znowu na chwilunie bo Ola zasnela, kurcze chyba sie nie doczekam tego wtorku kiedy pojde z ola do lekarza ona ma jakies opory przed spaniem, glodna nie jest,ma sucho ja juz sama niewiem.Boje sie ze moj pokarm jest jakis do bani albo Ola ma taki charakter po mamie ;D ;D
Magi mam nadzieje ze sie znasz na zartach bo weszlam sobie poogladac nasze grudniowe dzieciaki i Twoja Oliwcia jest troche podobna do mojej Oli :laugh: wiec juz sie meza pytalam gdzie to on podrozowal po swiecie.....ile jeszcze dzieciakow podobnych zobacze hehehe ;D ;D ;D

Magdus - dzieki za opis porodu! Faktycznie dosc realistycznie to opisalas! he he... ;D

No wlasnie, jak wyglada skurcz?? Bo mnie co jakis czas boli brzuch na samym dole tylko i plecy. Upierdliwe ale da sie wytrzymac i jest to bol taki jak przy okresie. Czy to juz jest jakas light'owa wersja skurczu?

reklama
Robert bardzo mi przykro że tak to się wszystko ułożyło!!! Pozdrów Karolinę niech trzyma się dzielnie nasze Słoneczko a Michalince napewno się poprawi, trzeba być dobrej myśli :) Przesyłam pozytywne fluidki dla Was wszystkich  :angel: :-* :-* :-* Trzymam kciuki!!! :)

Ketsa Ty też sie trzymaj Kochana!!! Może już jesteś po wszystkim i tulisz swoje Maleństwo ???  :laugh:

Magdus i Wiolus fajnie że nas odwiedzacie mimo że nie macie kiedy sie nawet wyspać. Trzymajcie się ciepło!  :laugh:

Steffi niezłe masz sny!!!  ;D Oby się nie sprawdziły bo urodzisz wielkoluda!!!!  ;) Życzę zdrówka trzymaj się Słonko!!! :)

Emma mi tez jeszcze się brzuch nie obniżył a tak jak Ty mam skurcze takie bezbolesne i bóle kręgosłupa  ::) ::) ::)

Do góry