reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Czesc kochane :)
DIDI nie martw sie mi termin zmieniaja srednio raz w miesiacu najpierw byl na 26 grudnia potem 22 a teraz miedzy 16a19 grudnia a powiem ci szczerze ze jest mi wszystko jedno kiedy urodze bo zaden konowal i tak nie jest w stanie przewidziec kiedy malenstwo raczy pokazac sie na swiecie a z ta macica to tez mam przeboje bo na ostatniej wizycie sttwierdzil ze jest bardzo duza prawie 20 tydzien spojrzal sie na mnie glupkowato a ja do niego z szyderczym usmechem powiedzialam bo to bedzie laska z nogami po sama szyje i przeciez te nozki gdzies sie musza zmiescic stwierdzil ze jak na kobiete w ciazy to dobry nastroj mnie nie opuszcza i sobie poszlam poczekam do polowy lipca i pojde do jakiejs babeczki chociaz powiem wam szczerze ze nie bardzo lubie kobiet ginow a dzis ide posiedziec na korytarz do przychodni i posluchac co o niej mowia bede prawie w 17 tygodniu wiec na ta przeziernosc chyba nie bede miala juz szans ale co tak najwyzej zaczne jezdzic do gliwic do lekarza a urodzic pojade do siebie do lublina tam nikt mi nie powie ze cos nie tak
A tak z innej beczki powiem wam cos to sie posmiejecie jak rodzilam corke to Pani doktor Baszak powiedziala mi ze spotkamy sie za rok to bl rok 95 i tylko glosno i wyrazie zaprzeczylam ze niechce juz miec dzieci spojrzala na mnie i powiedziala ze poczeka .Potem poszlam jak rodzilam syna usmiala sie i stwierdzila ze gdzies zgubila te 3 lata bo nastal rok 99 no i znow powiedziala ze urodze jeszcze jedno dziecko znow zaprzeczylam glosno ze dwoje to juz naprawde mi wystarczy a teraz najsmieszniejsze moja ukochana mamusia poszla wczoraj na wizyte kontrolna do niej no i oczywiscie pochwalila sie ze jestem w ciazy wybuch smiechu ze strony pani doktor pyta sie to czemu jeszcze u niej nie bylam mama na to ze jestem bardzo daleko i chyba nie da rady zebym przyszla a ona do mamy ale rodzic bedzie chyba ze mna bo jak inaczej sobie wyobrazam :) i tak kobiecina wywrozyla mi troje dzieci i czekala cierpliwie Kochana Pani doktor czasem trzeba sluchac uwznie co mowi do rodzacej kobiety i warto wziasc sobie do serduszka pierwsze slowa po porodzie :) sama sie smialam dobre pol godziny a moj maz na to skwitowal czwartego nie bedzie napewno juz ja to sobie powiem jak urodzisz :) hehehe

reklama
od dwóch dni nie czuje mojego maleństwa bardzo mnie to denerwuje :mad: wcześniej nie było dużo tych bąbelków ale były chyba że tak bardzo chciałam żeby były że coś sobie wymyśliłam? czytałam że te pierwsze ruchy są takie ale to mnie nie uspakaja. A przez słuchawki słysze tylko bulgotanie. A wizyte mam dopiero za miesiąc. Też macie tak z ruchami? Chociaż jak patrze na wasze fotki to osoby szczupłe nie mające tłuszczyku na brzuchu ruchy zawsze czują silniej i wcześniej. Martwi mnie to.

Krwotoków z nosa nie mam ale rano mam wodnisty katar z krwią  :p

proba kolejna i poddaje sie jak cos nie wyszlo
A ola nie denerwuj sie moja dzidzi tez nie buszuje od kilku dni nie sa tak ruchliwe bo maja jeszcze duzo miejsca w brzusiu glowa do gory

Agamarkam..:)..super ta doktoreczka..:)..szkoda ze kazdy gin nie jest taki jak ona ..no coz ale swiat ginekologow nie moze byc takie piekny...:D

aOLa...nie przejmuj sie dzidziolek moze daje Tobie na wstrzymanie tak jak Magi..:)..ale i tak wam zazdroszcze ..moj maluszek jeszcze nie kopie ani nie gila swojej mamusi..:)..a tak bym juz chciala..ale widocznie szkrab czeka za tatuskiem..:)

wiecie co najzabawniejsze jest dla mnie to ze wszyscy dookola mowia mi ze bede miala syna..:)..az mnie ciarki przechodza jak to slysze ..ja chce corunie....bo jak bedzie synus..to tv bedzie okupowany podczas meczow pilki..beda jezdzic na rybki..a co z musia ..ja tez chce jezdzic na rybki..ale wtedy chlopaczki napewno powiedzieliby ze to meskie wyprawy..:)..no coz..ale jedno jest najwazniejsze aby dzidziol bl zdrowy a juz niewazne czy ptaszek czy gniazdko bedzie miedzy nozkami..:)

aaa...wczoraj uslyszalam od mamy mojej kolezanki ktora okzalo sie ze tez jest brzuchatka(kolezanka oczywiscie)...ze bede mala syna...:)..chyba ich opetalo

aOLA, a w ktorym Ty jestes tygodniu?? Ja pierwsze motylki mialam miesiac temu, a potem cisza, teraz w sobote cztery kopniaki, i w poniedzialek ze dwa. I cisza. Ja tez bym chciala zeby mnie dzidzia kopala regularnie i zebym byla juz na 100 % pewna, ze to wlasnie jej nozie mnie giglaja, ale spokojnie, na wszystko jest czas. Moja kolezanka zaczela regularnie odczuwac ruchy od 23 tygodnia! Nie wkrecaj sobie, bo nie ma sie czym przejmowac!
Didi, a u mnie odwrotnie! Juz trzy osoby przepowiedzialy mi corke, podczas gdy ja mialam jakies przeczucie, ze bedzie synek :) teraz to juz nie wiem sama ;D

Magi ja juz tez nie wiem co i jak ..kto we mnie mieszka!!!...ale jak narazie musze poczakac do usg i mam nadzieje ze dowiem sie czy lokatorek ma ptaszka czy dziurke..:)..ja od samego poczatku mialam przeczucie ze corcie bedze miala ..ale teraz to juz zwatpilam

aOLA nie martw sie! Jestesmy w na tyle mlodej ciazy ze mamy prawo nie czuc wcale ruchow. Ja wczoraj prawie caly dzien czulam jakby bulgotanie - dokladnie tak jak pisala Aussi. Dziwne uczucie....Dzisiaj troszke znowu czuje, ale jak przestane to mowie sobie (zobaczymy jak bedzie naprawde...:) ) ze to normalne bo jeszcze wczesnie bardzo.

Aussi - tez w Madrycie nie wytrzymalam i kupilam bluze dla dzidzi. Ale rozmiar 60 i teraz sie martwie ze za mala....Bo jak sie urodzilam mialam 57 cm a moj brat 61! Kurcze..... A w ogole to kupilam najpierw najmniejszy rozmiar jaki byl - 54 cm. No i tak wieczorkiem sobie pomyslalam i przypomnialam moje i brata wymiary pourodzeniowe i czym predzej polecialam wymienic na wieksza. Mama powiedziala ze cale szczescie, bo ona bratu mojemu kupila taka wyprawke w ktora sie nie miescil...no ale kloc to on byl 61 cm/4500 gram.....

Ojej zeby ta bluza chociaz tydzien byla na Malenstwo dobra....

Pogoda w Waw cudna. u Was?

Pamciaw...ale Twoj barciszek olbrzymkiem byl..:)..moze Twoj dzidziolek bedzie bardziej po Tobie albo po tatusku..:)..

a pogoda w bydgoszczy taka ze sloneczko raz pokazuje swoja buzke a raz chowa sie za chmurki..wieje tez chlodny wiaterek.

reklama
Didi - straszny ten lekarz Twoj ale zmienisz i bedzie bobrze. A jezeli chodzi o witaminki to moze lepiej byloby sie zapytac lekarza jednak, skoro sam sie nie odzywa w tym temacie. Moze sie nie odzywal bo kretyn a moze nie potrzebujesz po prostu. Nie kazdej kobiecie sa one potrzebne. Ja np nie musze bo mam (na razie) bardzo dobra krew.Bardzo sie zdziwilam bo myslalam ze kazda musi i koniec. Ale na szczescie mi to pani dr od razu sama powiedziala. A nadmiar witaminek jest niemniej szkodliwy od ich braku i z tym nie ma zartow. Pomimo potocznych opwiedzen ze duzo witamin to zdrowo.

Kolezanka mi opowiadala ze z nia razem rodzila dziewczyna ktora miala dziecko wazace ....uwaga !!! nieco ponad 6 kg!!! Obled! Porod byl koszmarem. A powodem takiej nadwagi byly....witaminki, ktorych mama nie powinna byla jesc w takiej ilosci w jakiej jadla, ale sama je sobie aplikowala... Az mi sie nie chcialo wierzyc i podpytalam gina-potwierdzil. Takze przestrzegam!!!

Do góry