reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

aussi..zmienie gina..:)..juz jestem troszke spokojniejsza..:)..wydaje mi sie ze ta babka zapamieta juz sbie dokladnie stuknieta ryczaca jej do sluchawki kobietke w ciazy ktorej nigdy nie widziala w zyciu..hihihi..teraz glupio mi ze jej tak ryczalam..ale ulzylo mi ..taki miluski glosik miala i tak fajnie mnie uspakajala..:)..az sie rozesmialam przez lzy..:)

bylam dzisiaj u kumpeli ( sasiadki)..tez w ciazy..:).jak super ma terminek na koniec grudnia..i nagadalam jej ze serduszko dzidziolka powinno juz byc slychac przez stetoskop..a ona ma taki od cisnienieomierza..wiec ja bach go w lapki i do brzucholka..:)..slyszalam takie cos jak plywajaca woda ..:)..i cos w stylu odglosu pociagu w dali..ale jak przylozlam do swojego serduszka to slyszalam, bardzo bisko pociag..a jak do brzuszka ( bardzo nisko gdzie macica)..to daleki pociag ..wiec musialo to byc serduszko mojego dzidziolka..:)..chyba ze juz mi na sluch pada..:)

reklama
Hej dziewuszki!!
Magi - dzięki wielkie i faktycznie, nie mogę narzekać na monotonię! ;)
didi - fajnie, że tak blisko masz inną ciężarówkę! - będzie towarzystwo na spacerki!
aussi - to dopiero początek, a co będzie za 2 miesiące - łojejciu!!

witam kobietki niestety rzeczywiscie jedna wizyta poranna to malo zeby byc na biezaco z wami DIDI nie martw sie ja tez zmieniam gina wczoraj przegial na calej lini bo jak byl czas na przeziernosc to stwierdzil ze nie potrzeba teraz bylam z moim synkiem bo jemu ciezko wyobrazic sobie ze dzidzi jest w brzuszku i prosilam o chociaz krotkie usg dla syna wiec powiedzial ze musi poczekac jeszcze do 22 tygodnia dziecko sie rozplakalo i kazal mu wyjsc no i tetna wczoraj nie mogla polozna znalezc wiec nie podlega dyskusji zmieniam i koniec to juz trzeci gin bedzie ale co tam stracilam zaufanie i szukam dalej tymbardziej ze niestety nie znam zadnej przyszlej mamusi wiec nawet niewiem jak co i gdzie
Powiedzcie mi czy Wam tez tak puchnal okropnie nogi no i dretwieja nie wspominajac o krwotokach z nosa tamten idiota stwierdzil ze to normalne w czasie ciazy
POZDRAWIAM :)

Hej Agamarkam - ja nie mam tych problemów, ale z tego co czytałam, to faktycznie to często spotykane dolegliwości, chyba nie masz się co denerwować, po prostu więcej odpoczywaj i trzymaj nóżki w górze - ponad serduszkiem, to nie będą tak puchły! ;)

Didi - zmień dziada!!!
Ja też już po wizycie u gina, ale go nie było i była jakaś kobitka na zastępstwie - nawet całkiem, całkiem, sprawdziła wyniki, przebadała, USG nie było, wypisała zwolnienie (bez problemów!) i kazała iść do domu i wypoczywać bo spokój najważniejszy ;D więc jak wszystko gra i buczy to znaczy, że gra i buczy!!!
Odstawiła mi folik, przepisała witaminki...
Powiem Wam tylko, że usuwam suwaczek, który mówi jaki to tydzień ciąży, ona się mnie pyta to ja jej to co wiedziałam że na suwaczku (13 tydzień i 6 dni), a ona że jej się tu coś nie zgadza z zapisami z ostatniej wizyty i przeliczyła na jakimś tam swoim czymś (miała różne wynalazki ;D) i efekt taki, że jestem w 14 i 3 dni, kurna - 4 dni nie w kij dmuchał!!!!! :p ;D ;D ;D i wolę sobie liczyć sama ;)
A teraz zmykam spać, bo miałam dzisiaj wyjątkowo ciężki dzień i się sporo naganiałam!

agamarkam..ten moj debil tez zawsze twoerdzi jak mu  cos mowilam ze ak musi bc i taka odpowiedz pdala za kazdym razem....ale dzisiaj przegiol pale..ach..i dowiedzialam sie nawet po takim czasie ze termin mam na 17 grudnia a nie na 16..nizly jest to ..czyli za 1 razem jak to sprawdzal mial klapki na oczach albo juz zaslabe okulary nosi..no i oczywiscie podczas badania mowi tak ..no tak to mamy teraz 13 tydzien..myslalam ze sie przeslyszalam i powiedzialam mu ktory to tydzien zajrzal do karty no i stwierdzil rzeczywiscie ..:)..kretyn do poteki.,.ale teraz szkoda moich nerwow ..na dzisiaj i tak ich za duzo bylo..a teraz tylko brzusio mnie boli..:(..nawet moj misiak dzwonil zdenerwowany..bo oczywiscie naskarzylam mu w smsku ;D...powiedzial mi ze nie mam sie denerwowac i w ogole jak ten debil smial powiedziec mi cos takiego za to zle iz dobrze sie czuje.. :mad:..ale juz spoko..aa..i nawet on nigdy mi nie wspominal o zadnych witaminkach czy jakis innych..wszystko co biore to sama dzieki sobie ;D..a on nigdy o tym nie wspomnial..ok ide spac..:)

ale dzisiaj namarudzilam..hihi..ale nerwy robia swoje....papapa...buziaki dla kruszynek i kolorowych snow mamuski

Hej Dziewczynki!

Ale z tymi ginami zakret! Trudno trafic dobrze. Za 2 tygodnie mam moja pierwsza wizyte u ginekologa, ciekawe jak mi sie trafi. Dotychczas mialam 2 rodzinne lekarki, jedna polozna i technika robiacego mi USG. ??? Juz stracilam nadzieje na jednego i tego samego prowadzacego. Moze bede miala ta sama polozna, no ale to sie okaze. W "moim" szpitalu jest wanna do porodow wodnych, ale czy taki porod bedzie, zalezy od poloznej - czy bedzie sie czula komfortowo z odbieraniem porodu w wodzie. Widocznie nie wszystkie polozne sa przeszkolone. No a jesli mi wypadnie porod planowo, czyli na Swieta to pewnie i tak nie bede mogla wybrac poloznej bo wiekszosc bedzie na wakacjach. Ech... ::) Juz sie przestalam tym stresowac. Na poczatku bardzo mi brakowalo jakiejs sensownej opieki, ale teraz nauczylam sie tym nie przejmowac. Oby Dzidzia byla zdrowa!! :angel:

Buzka!

Cześć laseczki!!
Widzę, że poranek zaczął się ruchliwo i od razu wielkimi przemyśleniami ;) I dobrze! Najważniejsze to dbać o siebie i kruszynkę, a resztę zlewać ile tylko się da!!! Bo niestety, ale tylko nam zależy tak bardzo na brzusiach, wszyscy inni są poprostu głupio-mądrzy i pokazują różki przy najmniejszym odchyleniu od normy!!! A zatem walczcie o swoje dziewuszki i nie przejmujcie się tym czego zmienić się nie da!!

reklama
Patrycja, teraz to mi oczy wyszly z orbit! Jeszcze nie badal Cie ginekolog? :o Masz Ty dziewczyno nerwy :) Ja juz bym tam zawalu dostala :) Ale dlaczego to tak??? Tak ciezko tam o ginekologa, czy tez badanie ginekologiczne ich zdaniem tez szkodzi dziecku?? ( jak usg :) ). Ciekawa jestem z czego to wynika po prostu.

Do góry