reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Tu Robert, mąż Ziemzi.
Karolina prosiła mnie, żebym napisał Wam co u niej słychać.
Karolina czuje się dobrze, boli ją oczywiście wszysko, ale to chyba normalne. Nie może za dużo chodzić bo robi jej się słabo, więc nawet moje odwiedziny nie trwają dłużej niż 15 minut.
Jeśli chodzi o Misię, to jest w inkubatorze i nie mamy z nią bezpośredniego kontaktu. Okazało się, że jest wcześniakiem - musi to być spowodowane błędem w obliczeniu terminu porodu, bo lekarz oceniła, że wygląda na 2-tygodniowego wcześniaka. Dlatego Misia jest w inkubatorze - nie utrzymuje ciepłoty ciała i ma problemy z oddychaniem - dostaje tlen - jej płucka najwidoczniej nie są jeszcze do końca wykształcone. Dzisiaj po 18 były pierwsze wyniki badań i nie wskazują na to, żeby coś odbiegało od normy. Stan Michalinki jest stabilny i nie pogarsza się. Pediatra powiedziała, że conajmniej do jutra rana będzie musiała pozostać w iknubatorze (jest to i tak lepsza wizja, bo wcześniej była mowa, że jutro jeszcze z niego nie wyjdzie). Bardzo sięo nią martiwmy, ale jesteśmy pozytywnej myśli. Myślę, że najgorze jest to, że Karolina nie może być blisko swojej córeczki.
Obsługa podczas porodu była bardzo dobra (przynajmniej z mojego punktu widzenia). Wszyscy byli mili, nie musieliśmy na nic długo czekać, atmosfera była bardzo przyjazna. Więcej na ten temat opowie Karolina bo przecież to jej wrażenia są najważniesze.
Ogólnie to jestem pełen podziwu jak Karolina zniosła poród (i jak szybko to jej poszło - 4,5 godziny!).
Trzymajcie się dziewczyny i trzymajcie kciuki za moją ukochaną i naszą córeczkę!

reklama
Robert jak mi przykro. Trzymamy kciuki za Twoje kobietki!!!! Przekaż im koniecznie ucałowania!!! :) Mam nadzieję, że wszystko szybko się ułoży.

GRARULACJE DLA ZIEMZI
Robciu nie martw się wszystko się ułoży i malutka niedługo będzie z wami w domku a my tu wszystkie mamuśki będziemy trzymać kciuki. Pozdrów Karoline od nas!!!

witam wszystkich
GRATULACJE da ZZZZZIemzi
Dzidzia rzeczywiscie kruszynka ale naprawde cudowna. Trzymam kciuki za was troje i mam nadzieje ze szybko wszystko sie ułoży no bo musi byc dobrze
A swoja droga jak to mozliwe taka pomylka w terminie nie spotkalam sie z tym nigdy ale moze malo widzialam jeszcze .

no i w takim razie u mnie teoretycznie tez moze sie to zdazyc boi jutro rano jade na wywołanie do szpitala, no ale skoro USG wskazuje na stazenie sie lozyska to moze jednak to nie moze byc pomylka....... no jak by nie bylo jutro wszystko sie wyjasni

no ale was wszystkie wcielo.........
ale widac ze to juz grudzien ........ coraz spokojniej sie tutaj robi
no coz ... to ja tez uciekam poczynic ostatnie przygotowania

Ziemzia Gratulacje!!!Mam nadzieje,ze z Michasia bedzie ok!!Na pewno bedzie!!Moja Hania rosnie jak zwariowana!!Je jak zwariowana.Na razie mało placze,ale zobaczymy pozniej!Wiecie co !Jesteście okropne ja tu na ostrej dietce a wy tu o Pizzy o Lodach .A fe!!O nawet z duzej litery napisałam,tak bym zjadła coś cięzkostrawnego/.Wczoraj pokusiło mnie yby zjeśc barszczyk czerwony,ale chyba przez to bolała Hanie w nocy brzych.Juz ogoonie tyłek mnie nie boli.Juz zaczyna sie Hanie budzić!!JAk tylko poczuje ze siedam pry kompie to sie budzi,albo ewentualnie jak zasypiam,albo jeszcze jak połoze ja w łóżeczku.Kiedy indziej cos napisze.Pozdrawiam wszystkie rozdwojone i 2 w 1!!!

Czesc dziewczyny nie mam czasu znowu przeczytac tych wszystkich poscikow jedynie zobaczyclam nasze grudniowe dzieciaczki i wszystkie sa sliczne az mi sie chce ryczec :laugh: :laugh:
Natknelam sie na poscika meza od ziemzi;jejciu tak mi przykro wogole do chole.... nie rozumiem jak mozna obliczyc zly termin porodu! :mad: barany :mad: :mad: 3mamy mocno kciuki za cala Wasza rodzinke
A co u nas? MASAKRA! doszlam dzis do tego ze Ola nauczyla sie zasypiac przy cycku,nie macie pojecia co to oznacza,ja nawet nie mam czasu isc do kibelka bo moja mala terrorystka jak nie spi to placze.We wtorek idziemy do lekarza moze ona cos wymysli bo mi juz rece opadaja.
Uciekam bo teraz Ola zasnela to i ja w koncu skorzystam! jesli bede miala chwilcie to wkleje nowe zdiecia no i dowiem sie w koncu co u was slychac!

NO właśnie Magduś daj zdjęcia swojego skarbu ;D
Wioluś fajnie nazywasz swoją pociechę mała terrorystka ;D ;D ;D
A u Ziemzi przecież wszytsko będzie dobrze !! NAPEWNO no ale jak można pomylić się w takich obliczeniach ???

reklama
A popro Mama wiki dlaczego obrazasz male dzieci??ciekawe jakby ktos o Twoim dziecku tak powiedzial, wszystkie dzieci sa sliczne niezaleznie w ktorym miesiacu sie urodzily!!!!!!!!

Do góry