reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

No i też lubię mieć atmosferę świąt w całym domku nawet moje ulubine kaktusy dostają po małej drewnianej ozdobie  ;D
Wandzia ja bym nie chciała żeby mały się dzisiaj urodził choć fajny bym miała prezent Mikołajkowy  ;D zresztą sama nie zdecyduję jaka data by była odpowiednia, bo co to ma do znaczenia ??? Zresztą jak by miał do mnie kiedyś o to pretensje że urodził się w Mikołaja to przcież sam przegina z tym siedzeniem w brzuchu  ;D ;D ;D to już nie moja wina  ;D

reklama
Wandziu u mnie za to musi byc makowiec obowiazkowo, w ogole uwielbiam wszystko z makiem ::)
a co do rybek to ja Wam sie przyznam, ze lubie ale tylko filetowane bo innych jesc nie umiem, mam awersje do osci i wszyscy sie ze mnie smieja, ze ja taka inna i nie wiem co dobre, ale ja naprawde sie boje tych osci od dziecinstwa  ::) ::)
no i tez kocham ozdoby i swieczki..nie smiejcie sie ale ja mam ustrojony dom juz od tygodnia.. ::) ::) tylko z choinka czekam po 10 bo mi jakos wczesniej nie wypada no i ja lubie choinke dlugo przed zeby czuc atmosfere ale krotko po bo nie znosze juz na nia patrzec po swietach, gora po sylwestrze jej juz nie bedzie bo i tak koledy i ksiedza nie planuje... :p
Patrycja w solonej wodzie  :o ??? pierwsze slysze...przeciez to chyba musi szczypac, przeciez to jak otwarta rana brrr...

Witaj Maja !

OLA GRATULACJE

Co do lewatywy to u nas w szpitalu tez podobno nie trzeba ale to przeciez dla naszego własnego komfortu, chyba sie musze zaopatrzyc jeszcze w te czopki glicerynowe, skoro twierdzicie ze sie moga przydac.

Gabi - no pewnie ze sama daty nie wybiore, a poza tym czemu synek mialby miec do Ciebie wyrzuty ze sie urodzil akurat w Mikolajki... przeciez i tak dostawalby dwa rozne prezenty, no nie ??? Przeciez do buta to rano, a np. po przedszkolu, czy pozniej po szkole moglby dostawac urodzinkowy :) No i do buta to tylko jakis drobiazg sie u mnie kupuje z zabawek i same slodycze :)
Joeey - no wlasnie nie wiesz co dobre :p ja wlasnie mam ogromna zwale ze szwagra ze ryb nie je, bo osci maja !!! hhehehe poza tym on w ogole jakis ciotowaty jest...nie je tlustego miesa jak baba !!!
A mieso ryby to najlepsza rzecz pod sloncem jak dla mnie...ja to bym mogla w ogole tylko rybami sie zywic :D

Joeey ja też nie lubie jeść niewyfiletownych rybek z obawy właśnie o ości  ::)
Poszłam sobie do lodówki po jogurcik i jak mnie cos złapało to jejaa tak jakby jajnik co to może być ??? ja się boję bo jestem sama przynajmniej do 20  :(

Wanda - mama ma mi przywiesc wlasnie jakis plyn do higieny intymnej poporodowy. ALe dzieki za sugestie! ;D

Pamciaw - fajne te Twoje ankietki! ;D W Australii nie obchodzi sie wcale Wigilii, tylko 1 i 2 dzien swiat i wtedy zra duzo roznych potraw, ale nie wiem co jest jakies tradycyjne. Wiem, ze ostatnio sa w modzie owoce morza, bo to lekkie, akurat na upaly. My oczywiscie robimy Wigilie, bo jak inaczej! ;D Tyle, ze ja nie gotuje tyle co moja mama. Moze w tym roku bedzie inaczej, skoro mama bedzie ze mna! ;D ;D Co do Wigilii w moim rodzinnym domu to tez 12 potraw, jedno wolne miejsce przy stole, sianko i po podzieleniu sie oplatkiem trzeba sobie pomyslec zyczenie i kawaleczek oplatka podlozyc pod talerz. Mozna go zjesc po kolacji i wtedy zyczenie sie spelni! :D :D Co do potraw to koniecznie:
  • czerwony barszcz z uszkami MNIAAAAAM
  • karp smazony z ziemniaczkami i surowka z kiszonej kapuchy - nie znosze karpia
  • sledz w oleju MNIAAAAM
  • ryba w galarecie
  • bigos bezmiesny z grochem, czyli groch z kapusta ;D troche MNIAAM
  • kompot z suszonych owocow MNIAAAAM
  • kutia albo makowki - czyli makaron z makiem i kanaliam - z reguly juz jestem zbyt nazarta, zeby jeszcze to zmiescic

Joeey - no piecze ale ponoc wzmacnia tkanke skorna. Moj maz mial zalecone plukanie paszczy roztworem soli kiedy mu dziasla krwawily i faktycznie szybciutko pomoglo!

Hej Didi!!! Dobrze ze sie odezwalas i ze wszystko ok.

maja na tym watku "chlopczyk czy dziewczynka...." na 1 stronie sa wszystkie te nasze dane-mozesz obejrzec co kogo czeka. Ta liste moze modyfikowac Agamarkam bo to jej post, wiec Aga prosimy Cie wpisz nam Maje na liste! No i mamy taka swoja sztywna regule ze o wszystkim w sumie piszemy na glownym watku czyli tym wlasnie Grudzien 2005, lub ew. na tych pozostalych, ale juz nie tworzymy nowych zeby nie bylo ich za duzo i zeby bylo latwo sledzic wszystko. Mialysmy w pewnym momencie juz ich 2x tyle i zaczynalysmy sie gubic i demokratycznie stwierdzilysmy ze niektore watki wywalamy, inne laczymy i wiecej nie tworzymy, chyba ze wyjatkowo, ale to tutaj anjpierw nad tym sie zastanawiamy.  No takie my juz grudnioweczki jestesmy....porzadeczek na pierwszym miejscu! ;) Mam nadzieje ze przyjmiesz nasze zasady.

Gochna Ty nie narzekaj ze Ci wody odejda bo przeciez powoli juz moga..:)

Joeey kurcze no OCZYWISCIE ze oplatek tez!!!! Zapomnialam o najwazniejszym. I dzielimy sie nim przed kolacja. Potem kolacja a potem prezenty. no a jesc z tych pysznosci nic nie bedziemy mogly.....Moze karpia w galarecie bo gotowany ale ja nie lubie....:( no i moze mi mama zrobi odpowiednia wersje lagodna arszczyku czerwonego.

Wanda no jak nic z moja choinka to bys mnie rzucila! Czerwien i zloto i lampki jednokolorowe....Ale mam sznur kolorowych wsadzony w szklany szescienny wazon i to stoi na parapecie i jest sliczna ozdoba i lampka dajaca takie cieple swiatlo. Ale na choince musza byc biale lampki. No moze to ze  mam zywa choinke uchroniloby nasz zwiazek na kilka dni...... ;)  ;D

A i o ciastach nie pisalam bo nie lubie, ale mama moja przepyszny sernik piecze i wlasciwie robi to raz do roku. I nawet ja go uwielbiam!!! Tesciowa robi makowce i keksy. A moje blizniaki (czyli Tomek i jego brat, no ale stanu wolnego to pisze "moje" blizniaki) to dzikusy. Oni najbardziej na swiecie lubia mielone mieso w roznych postaciach i zawsze prosza o to na wigilje ale ja twardo tesciowa bronie i na swieta jest swiatecznie a nie kotlet mielony...no kto to widzial!!! Dzikusy mowie Wam!!!

Gabi przypomnialas mi o uszkach. Ale u nas kiedy jak kiedy ale na Swieta sie nic nie kupuje - wszystko robi samemu. uszka do barszczyku czystego.

Aj.....Pati woda z sola......boli na sama mysl......

Joeey ja tez tylko fileciki a w ogóle to przez kilkanascie lat wcale ryb nie jadłam bo jestem wegetarianką od 14 roku zycia, zaczełam znowu jesc ryby jak zaszłam w ciąże chociaż gin mówił ze wcale nie jest to konieczne bo wyniki mam rewelacyjne od początku, ale chyba jakas taka autosugestia zeby czasem czegos dziecku nie brakło :laugh: no zreszta lubie ryby co tu ukrywac ;D

reklama
Pati ale się usmiałam trochę mniam dobre !!!
A propo tego roztworu soli wydaje mi sie że rana po porodzie jest dużo za duża żeby takim roztworem piekącym płukać bo to będzie musiało bardzo boleć

Do góry