reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

termin mam na 12 grudnia i czekam na Jakuba :) pewnie że chce dołączyć gdzie tylko się da . Słabo sie poruszam po forum usiłuje wstawic suwaczek ale jakoś nie idzie . moze jak sie tym zestresuje to skurcze nastapią:)))dizeki za mile powitanie

reklama
czesc laseczki..:)

gratuluje Beatce i Oli..:D w koncu..:)..ile mozna bylo czekac na te aniolki.:D.

moj maluch strasznie mnie straszyl z 1 na 2 grudnia cala noc mialam skurcze i strasznie twardy brzuszek ale tyulko straszyl..:)..albo sie tak cieszyl ze tatus wrocil..:)..a teraz jest tak grzeczny ze chyba nie ma zamiaru wyyjsc..:)..albo taty sie boi..:)

wedlugo ostatniego USg ma termin na dzisiaj..:D...ale okaze sie ..malemu dobrze u mamusi....ok..uciekam mam nadzieje ze niedlugo bedzemy mieli necik w pokoju to odezwe sie jak bede rodzila to bede atakowac..papa..buziaczki..

u Nas jest podobnie..sianko, nakrycie, 12 potraw... :) :)
obowiazkowo barszcz czerwony!, pierogi z kapusta i grzybami!, bigos(kapusta z grzybami)!, ryba po grecku, sledz w oleju z ziemniaczkami, karp pieczony no i kutia!!!!!! czyli masa makowa z bakaliami i makaronem!!! rezta to dodaki...tam gdzie umiescilam wykrzykniki to moje ulubione no i zgadnijcie ile bedziemy mogly z tego zjesc jak Nam sie dzidzie wykluja przed swietami..prawie nic!!!!!! bo wiekszosc z kapusta, smazone lub z makiem  :mad: i co ja bede jadla???????????  :mad: oplatek??  ::)

to super didi ze dalas znac, a juz mialam na Ciebie bluzgac, ze o Nas zapomnialas czorcie jeden!!!! :laugh:
super, ze wszystko gra, napisz koniecznie jak tam po powrocie chlopa, chyba szczesliwa, ze doczekal a teraz maly sie boi wyjsc :laugh: jak tatusia poczul :laugh: :laugh: buziaki dla Ciebie slonko ;) :) :)

Hejka :)

Ja juz po drzemce jestem :)

Gabi - swietne porownanie z tym perpetum mobile :) bardzo mi sie podoba :) No i zgadzam sie z tym... Ola mgola co najwyzej jeszcze kilka dni poczekac,a pozniej to i tak i tak wywoluja...
Wiolus - tak, porod bylby najlepszym prezentem dzisiaj :) Fajnie by bylo, no i data taka super :)
Agnes - mamy identyczne gusta jezeli chodzi o choinki - ja tez lubie takie kolorowe... Malo tego, nie znosze jedno, czy dwo kolorowych i to do tego stopnia, ze mialam kiedys chlopaka, u ktorego bylam w drugie Swieto i zobaczylam sztuczna duza choinke, ustrojona w takie same bombki zlote i czerwone i z lampkami w jednym kolorze - i pare dni poczekalam i rzucilam go ;D ;D ;D hehehehe A co, jeszcze bedzie mi sie stawial na Swiete i kazal jednokolorowe choinki robic !!!
Pamcia - u mnie w domku tez zawsze jest jak najbardziej swiatecznie, tez obrusy, swieczki itp... tez uwielbiam swieczki - teraz sa takie piekne ze jak mozna ich nie uwielbiac :)
A co do dan stolu Wigilijnego, to u mnie nigdy nie bylo jakiejs takiej tradycji zeby bylo rozno 12 dan - zreszta nigdy nie wiedzielismy jak to liczyc i czy np. ciasta tez brac pod uwage... No a jesli chodzi o to co jest na stole, to tak:

- Karp w smietanie - nikt inny go nie ma, zapewniam... to z przepisu mojego dziadka, mysliwego, ktory sobie ten przepis wymyslil, a ja nie znam innych Swiat jak bez tego karpia....
- Pstragi z wody z bulka tarta
- pierogi z kapusta i grzybami - no to podstawa, zawsze robimy jak najwieksze porcje :)
- barsz czystu albo grzybowa (krem z pieczarek) - to roznie bywa... albo oba :)
no i reszta to takie pierdolki... zawsze byla salatka wazywna - chociaz nie wiem czemu... ja jej nigdy nie lubilam ;D
A moja tesciowa wyobrazcie sobie ze robi zawsze filety na Swieta - bo moj durnowaty szwagier nie lubi prawdziwych ryb - no co za debil no !!!! jak mozna nie lubic ryb tylko wolec wszystko zemlone w jedno !!!! No nie rozumiem tego !!!

A z ciast to roznie bywa - ja juz w tej chwili nie robie ciast na Swieta - zawsze zamawiam... i musi byc sernik obowiazkowo :) A co do reszty to roznie....

U mnie na Wigilii nie ma 12 potraw odkąd pamiętam za to są:
- barszcz (tylko u mnie biały  ::) )
- grzybki (suszone) duszone z cebulką i to się je razem z barszczykiem
- uszka jak się nie zapomni kupić  ;D bo lepić się nie chce
- zapiekanka z karpia z pieczarkami i serem do tego ziemniaczki
- pierogi z kapustą
- wino to jest taki kompot z suszonych owoców ja za nim nie przepadam
To tyle co pamiętam to są potrawy z mojego domu rodzinnego. Ale ja zaliczałam do tej pory dwie Wigilie bo jeszce do teściów jeździliśmy a tam to nie pamiętam ze sczegółami co jadłam bo miałam dość po jednej wyżerce  ;D

ooo...Didi - a ja wlasnie siadlam do kompa po drzemce i chcialam Ci smska pisac ze Ola i Beatka urodzily, a Ty juz sie tutaj pokazalas :) Trzymaj sie dzielnie i jakby co, daj znac :)

Gonia - moja mama i brat zostaja do polowy lutego, czyli kawal czasu! Fajnie sie jednak poskladalo z wolnym i moj brat zawala tylko 3 tyg szkoly. Jego nauczyciele sa z tym ok, wiec fajnie. Sredni szybko nadrobi, a teraz ma ostatnia szanse zalapac sie na dzieciece bilety samolotowe jako, ze do kwietnia ma jeszcze 11 lat.

Pytalam polozna o lewatywe i powiedziala, ze juz od lat jej nie robia w szpitalu, ale jak poprosze to mi zrobia. Pytalam tez czym polecaja sie myc po porodzie i stwierdzila, ze sama woda a zeby przyspieszyc gojenie, to moczyc sie w solonej wodzie. :-[ :-[

reklama
Patrycja - to niech Ci mama przywiezie z Polski jakies wlasnie Tantum Rosa czy cos... Ale fajnie ze tak dlugo u Ciebie beda - troche sie przynajmniej nimi nacieszysz !!!

Do góry