reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

No mówiłam Beaci że do wtorku urodzi ;D ;D tyle kciuków jednak pomogło ;D oby jak naszybciej urodziła :D
aOLA tez trzymam kciuki za poniedziałek ;)
Pamciaw zawsze jak wejdzie na forum to pisze duzo i mądrze :D tez lubie czytac te posty, bo zawsze mądrze obiera w słowa swje mysli, a nie takie ciapanie jak ja ;D ;D

reklama
no prosze, w końcu Beatka, może pomogło czytanie wczorajszych artykułów ;D

a u mnie to faktycznie przewrażliwienie, no ale skąd mam wiedzieć, to mój pierwszy raz ;) zameldowałam położnej ona mnie uspokoiła i mówi, że jak się zacznie to nie bedę mieć żadnych wątpliwości - musi być co 10, 12 min skurcz trwa ok 60 sek i tak ma być cyklicznie przez min. 2 godziny, wtedy dopiero można się pchać do szpitala, wcześniej szkoda stresu. Więc mnie uspokoiła, mam się stawić u niej na badaniu 10 XII jeśli do tego czasu się nic nie wydarzy.

jedyny pożytek że się spakowałam

Natalia - no nie daj się, co to za wpylanie się, można udzielić rady ale co Ty z tym zrobisz to już powinna być Twoja rzecz. Nawet jeśli robisz coś źle czy mniej wprawnie to co z tego, Twoje prawo, Ty jestes mamą Ingusi i basta.

3mam kciuki za Beatkę :) i mykam spać, dobranoc

tutaj to ja jestem najmłodsza stażem, bo w stycznkiówkach posądzają mnie o zdradę:)Dziewczyny są na prawde świetne...i śmieja się ,że mogę je 'zdradzic':)

pozdrawiam

hej hej o kurcze nie bede Was nadrabiac...ale rozumiem, ze Nam Beatka na porodowke  pojechala..szok!!!!! oczywiscie trzymam kciuki, odezwe sie jutro bo mam psiapsiole na noc i siedzimy z maskami na twarzy, kupa jedzenia i 3 filmami do ogladania, ale maraton bedzie :laugh: ale pewnie myslami bede z Beatka...to sie doczekala, strasznie sie ciesze no bo tak chciala!!!!!!!!! :) :) :) trzymajcie sie cieplutko, do jutra..slodkich snow..

Ja tez na moment wpadlam i jak to dobrze !!! Tak sie ciesze ze Beacia sie doczekala.....Superowo!!! Tak mi juz jej zal bylo....Trzymanie przez nas kciukow nie idzie na marne!!!! No i super! Oby tak dalej! :)

Dziewczynki no tak mi niezmiernie milo ze uwazacie ze ja tak niby "madrze" pisze....Mi sie czasami wydaje ze strasznie przemadrzala jestem bo zawsze musze swoje 3 grosze wtracic, ale tak juz mam...Luie miec wlasne zdanie i do tego nie ukrywac go.... :p

Joeey ale masz fajowo....Jak ja tak luie taki babski wieczor z maskami na ryjkach, filmikami i zarelkiem.

Wandzia juz dawno stwierdzilysmy ze mamy duzo wspolnych cech... ;) Obym tez byla taka dobra mama dla Lenki jak Ty dla Wikiego.....

Nausea witaj! A czemu styczniowki posadzaja Cie o zdrade? Czyzbys miala termin na styczen tylko obawiasz sie porodu w grudniu? U nas laseczki nawet jak urodzily w listopadzie to sa NASZE!!! Grudniowe i juz! Nie zebym Cie do styczniowek odsylala ale po prostu jestem ciekawa....:)

Ja pier...!!! Wyobrazacie sobie ze te suki zbolale ze szpitala na Slasku ktore bawily sie wczesniakami mialy czelnosc zaskarzyc szpital za to ze je zwolnil dyscyplinarnie!!! No ***** nie wierze w taki tupet!!! Wlasnie w TV widzialam i wierzyc mi sie nie chce!!! Rzekomo argument ze nie wykonywaly nalezycie obowiazkow sluzbowych chca obalic. No ja nie wytrzymam !!

I jeszcze jedno ! Bo Wanda napisala ze Beatka sie pomylila mowiac ze ma 5 palcow rozwarcia, bo to max. albo 10 cm to tez max.
TO powiedzcie 5 palcow to nie to samo co 5 cm....? Cholera! Bo ja myslalam ze jak mam 3 palce (mialam we wtorek) rozwarcia to to samo co 3 cm, wiec luzik. A tu sie okazuje ze to by wychodzilo kolo 6 cm....no masz babo placek no i co mam sie zaczac stresowac jak taka wyluzowana bylam caly czas? ;) no a dzisiaj ginka powiedziala ze skoro chce zeby Tomek mogl poleciec do tej Barcelony to mnie nie bada bo juz i tak pewnie mam 5 palcow rozwarcia i ze nie mam co mnie ruszac bo urodze. Aaaaaaaaaaaa............A ja myslalam ze te 5 palcow to dopiero polowa drogi, czyli 5 cm.....zaraz wlaze na googlea i szukam! Ale jaja! NAwet Tomkowi nie powiem bo sie zestresuje...A to bardzo wazna konferencja i wierze ze zdazy wrocic i nie chce zeby ja stracil...Damy rade!

A swoja droga to on taki kochany jest ze nie wiem. Powiedzial mi dzisiaj ze chce byc przy porodzie, trzymac mnie za lapke i po lebku glaskac. Pomimo ze sie strasznie boi to chce. strasznie mi milo, bo ja mialam podejscie ze jak nie bedzie chcial to nic na sile, bo ja pewnie na jego miejscu mialabym powazne obawy i wiala od porodu jak najdalej. Ale jak widac cale to wspolne przezywanie ciazy i teraz oczekiwania na Malenstwo dalo mu sile i odwage i chec do uczestniczenia. I ciesze sie. A przeciez moze ustawic siie nawet tylem do lekarza i poloznej i tego co "tam " sie dzieje i patrzec mi w twarz i po prostu glaskac po tym moim lebku.....

Hej leseczki, no widzę, że Beatka szaleje na porodówce - trzymam kciuki!

aOla - no w poniedziałek akcja!!

A moja mała to jest po prostu wredniasek!!! Skubana, chyba usłyszała, że się szykuję na to KTG, bo jak na złość skurcze mi się osłabiły i mam co 13-10 min, a to jak na mnie i na wieczór baaardzo żadko, więc postanowiliśmy wziąć ją na przeczekanie, hahaha!! No i nie będziemy strsować personelu szpitalnego. Za to ja czuję się cudnie zrelaksowana, bo już dawno nie miałam takiego spokoju, hihihihi! No szok, z tą naszą córcią, jak my - białe, to ona - czarne!!

Zdenka - Karolek jest poprostu boski!!!

Pamciaw 1palec = 2 cm

reklama
Beatko i Ziemziu trzymamy kciuki !!! :)

Pamcia Steffi jest niedostępna na gadu, ale nie ma też żadnego opisu :( A jesli chodzi o koncert Depeche Mode ( kiedyś byłam mega fanką ) to z tego co złapałam z Teleexpressu, to ma być w czerwcu w Warszawie :) Kurcze, szkoda, że nie w Krakowie, bo do W-wy się pewnie nie wybiorę :(

Zdenka Karolek jest słodki, fajnie że mamy już zdjęcie pierwszego grudniowego chłopaczka :) Aprilka się coś ociąga z wklejeniem zdjęcia swojego Mateuszka :(

Do góry