reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Beatka nie doluj sie...a moze ktos z twojej rodziny moglby wziac urlop na ten czas??? cokolwiek takiego zebys nie byla sama......a twoje kochanie musi jechac??? przeciez porod to wyjatkowa sytuacja..no i sie doczytalam, ze musi..no rozumiem, no ale moze siorka przyjedzie to by Cie wsparla w tych chwilach i wiele pomogla..
gonia zasypalas artykulami a kazdy wart przeczytania..tylko kiedy???
agamarkam to nie sa zarty!! szoruj do jakiegos dobrego specjalisty i na badania!!!!!!!!! sciskam mocno i dawaj znac na biezaco..
gabi to super, ze wszystko super!!!!! tak trzymac i zeby humorek dopisywal..aha dla porownania moja polozna bierze 300 za asyste..
Wanda a ja juz myslalam zeby na tym spirytusku zrobic ta galaretke, o torej pisala Pamcia ;D ;Dodlot ;D ;D
no i dawno tutaj ketsy nie bylo, czyzby cichcem na porodowke sobie pojechala :o ??? ??? :o
to sie napisalam a teraz czas na ptysia w nagrode!! ;)

reklama
Wróciłam z KTG i wszystko jest dobrze, podobno tętno prawidłowe, ale ginka mnie wkurzyła, bo jak jej powiedziałam o usg to tylko oczy zrobiła :o i powiedziała, że dobrze wiedzieć, bo to wazne przy porodzie (a suka jedna nie chciała dac mi skierowania) no i mnie dzisiaj nie przyjęła, bo miała dużo pacjentek. Mam przyjśc jutro. Dobrze, ze we wtorek jade do tej mojej ulubionej ginki prywatnie, tamta to jest fajna babka i wszystko Ci powie. Więc aby do wtorku...

Mój mężuś dzwonił, że przyjedzie dopiero w sobotę :( , ale dobrze, że jutro już piątek :)

Agamarkam przykro mi z powodu Twojej wizyty, sama widzisz jak Ci refundowani sie przejmują :mad:. A może powinnaś zmienić gina, zasięgnąć porady od kogoś, może ktoś zna dobrego lekarza nawet jesli miałabyś zapłacić to warto naprawde, uwierz mi wiem coś o tym. I czasami lepiej na własną rekę zrobić badania!!! A i mi tez ginka kazała odstawic Nospe, po 37 tygodniu to juz niech się dzieje co chce :)

Gabi super, że u Ciebie wszystko się tak dobrze układa! :)

Ciekawe jak tam nasza Didi, pewnie nie może się nacieszyć swoim panem :laugh: :D ;D
Ale jej zazdroszcze, ale mój już też nieługo wróci, co prawda tylko na 2 dni a potem znowu pojedzie :( i nie wiem na ile :(

Witam mamuski

Aga końiecznie zrób sobie te badania ja tea robię prywatnie i płacę 14 zł,ale też mnie zastanawia tak jak Pamcie skad wiedzą ze anemia jak badań nie robiłaś? ::)
Może jak zrobisz to wyniki wcale nie będą złe i się uspokoisz. :)

U nas w Bydzi połozne biorą od 300-500 ale jak zapytasz to nie mówią ile tylko jak uwazasz, więc jakbęde po zadowolona to dam więcej a jak nie to nie dam nic ;D :p

Pamcia heh no nie powiedziała mi jakie to ozwarcie 2 tyg temu mówiła że przepuszcza palec a teraz jak mnie badała naliczyła do 6  ::) ale to napewno nie było rozwarcie n 6 palców bo by mnie chyba do domciu nie wypuściła  ;D No a właśnie wiesz już jak jest różnica między tym przepuszczaniem palca a rozwarciem na palec ??? bo ja się zapomniałam zapytać  ::)

Część dziewuszki
Jestem jestem niestety nadal w całości tylko ostatnio zabiegana troche bylam troche posiedzialam u siostry i wczoraj tez prawie pol dnia w szpitalu siedziałam (taki tam młyn był a byłam tylko na KTG i zmierzeniu miedniczki)
i jak na złość zrąbała mi sie jeszcze myszka i cwicze teraz obsługe kompa sama klawiatura a nie jest lekko
i tak dziś was sobie tylko czytałam was nie mogac nic napisac normalnie czuje sie jak konfident podglądacz.
A wy normalnie tyle ciachacie tych postow ze ja juz nie wiem co komu mialam do powiedzenia.
tak ze chyba normalnie notatki trzeba robic
no ale jeszcze jakas godzinka i mężuś mój -Astek przywiezie mi myche bo teraz to jak kaleka komputerowa jestem
Tak ze niedlugo wychodze z ukrycia :)

Ketsa dobrze wiedziec co u Ciebie! :) JA nie lubie myszek i staram sie zawsze pracowac klawiatura. Jak juz sie czlowiek nauczy jest to znacznie szybszy sposob niz "myszkowanie"...no ale jak sie nie jest nauczonym to faktycznie dol....:)
A co do notatek to ja sobie czasem robie. Na karteczce pisze skroty typu:

Ketsa-mysz
Gabi-rozwarcie...itp.....:) Ale dawno nie robilam tych notatek....;)

no to dałam plame  ;D zapomniałam to przez mame bo pamiętała o mojej wizycie i musiała przyjść żeby mi grubas powiedzieć !!  :laugh:
heeh ja też robie takie notatki zwłaszcza jak dużo skrobiecie hihi

reklama
Ja tez czasem robie notatki jak jest duzo postów, bo jak później mam napisać to zawsze zapominam co ;D ;D
Katarek już mnie mniej męczy także do porodu chyba bedzie ok ;)
Już wszystko mam kupione, także pozostaje mi tylko rozmowa z Weronisią aby jak najszybciej zdecydowała sie wyjść :D
Dzis na czaciku raczej mnie niebędzie, bo jestem padnieta i będę w łóżeczku, także bawcie sie dobrze ;)

Do góry