reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Aga ale Ci lekarze są beznadziejni, nie dość że każdy mówi coś innego to jeszcze tak olewają, a przecież anemia to poważna sprawa.  A w łąpę to by za wszystko brali, normalnie beznadzieja. A moż ezrobisz te badania na własną rękę? One nie kosztują tak strasznei dużo, a zawsze ma się porównanie. A może idź jeszcze do innego lekarza. Ściskam Cię mocno!!!

Asiak co do starszych ludzi to ja całą ciążę iałam przejścia w laboratorium. Każdy się drze, jest niezadowolony, oczywiście o przepuszczeniu w kolejce nawet sobie pomarzyć nie możana, bo przecież oni wszyscy raptem są umierający, a ja jak głupia żeby się nie kłócić i nie denerwować to grzecznie sobei stałam. :(

reklama
Emma a ja dzisiaj pogoniłam jedną babę co mi się w kolejkę wepchała no i musiała ustąpić no bo jak inaczej
Aga to jasne że większość czeka żeby im posmarować najlepiej to zrób sobie tak jak radzi Emma prywatnie morfologię i mocz to nie kosztuje dużo i będziesz mieć przynajmniej czarno na białym co jest nie tak.
A propo smarowania u nas w mieście położne biora do łapy 500zł za to że są przy Tobie cały czas (nie mówię o tych co normalnie mają dyżur zresztą wiecie o co chodzi) no i w szoku byłam jak sie dowiedziałam ile no i zrezygnowałamz takiej usługi

Gabi wspaniale, że po wizycie jesteś w dobrym humorze :) No i ten Twój Maluszek jest faktycznie mały, więc chyba pójdzie jak po maśle ;D Chyba chłopcy mają dość duże conieco :) po urodzeniu ;D
A ja rozwarcia jeszcze nie mam :( a szkoda, bo ja bym chętnie w nastepnym tygodniu urodziła.

W Warszawie położne biorą 1000 :((

O matko no 1000 zł to nic jak tylko być położną i odbierać 15 porodów w miesiącu jak dla mnie bomba ;D ;D ;D może pomyślę o przekfalifikowaniu się ;D
A mój maluszek malutki bo ja też nie jestm duża bo mam 165 i 60 kg więc do wielkoludów daleko a mój mąż jest wielki ale tylko serduszkiem ;D
Ja się postaram (nie pytajcie jak ??? bo to będą giga starania) urodzić w sobotę albo w niedzielę a jak mi się nie uda to będę czekać do następnej soboty bo w tygodniu nie chcę :p no i w Mikołaja nie chcę też :p

Gabi wiesz co ja też myślę, że to niezła fucha, zwłaszcza jeśli jesteś w tym dobra i do tego sympatyczna (bo to strasznie ważne), wtedy dziewczyny polecają Cię następnym i tak się kręci :)
Pomyślnych starań :laugh:

melduję sie cały czas 2w1 :p
Beata współczuje Ci i dobrze wiem co przeżywasz :-[ jedziemy na tym samym wózku tyle że mój wyjeżdza 11.12 :-[ staram się na razie o tym nie mysleć.

biorę się dalej za sprzątanie może to mnie rozrusza ;)
.png

dev334bb___.png

bcbbboy.gif

hej laski te 2w1 i te 1+dzidzia ;D ;D
ale sie dzis nabiegalam, a Wy tu tyle naskrobalyscie....jestem podlamana, moj Artur wczoraj wrocil, a dzis pojechal spowrotem :( :( i znowu sama na 3dni, dobrze, ze jestescie Wy i kolezanki bo bym po suficie chyba chodzila ::) a jeszcze nie dosc, ze to, to Artek wymyslil zeby mojgo laptopa do naprawy oddac na 2dni i bym zostala bez kompa :( no glupi jakis ten chlop no..przeciez ja od forum uzalezniona jestem :laugh: :laugh: aha jak weszlam do domu to odrazu okna zamknelam zeby Didi i jej Piotrka nie slyszec ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D no dobra ale w kolejnosci:
Agnes koniecznie wylecz katarek bo na porodowce musisz pieknie oddychac przeponowo zeby sobie ulzyc i dzidzie dotlenic wiec z zapchanym noskiem to nie ma co.. ;)
Natalka zazdroszcze dzidzi co robi takie piekne kochane kupki!!!!!!!!!tez juz chce!!!!!!!! a czarny wozeczek nie dosc, ze praktyczny, to dla mnie niezwykle stylowy no i pasuje jakkolwiek do kazdego stroju i torebki ;) :laugh:
bartys to prawidlowo, ze ginka Cie bada na kazdej wizycie :)
Patrycja no posikam sie ze smiechu :laugh: :laugh: specjalne wejcie dla ciezarow.. ;D ;D dobre ;D ;D
Beatka to mieszkasz pewnie na Jarotach ;) nie lam sie kochana!! urodzisz!!!!!! rob pozycje na krawca!!!
asiak to niedopuszczalne, gin powinien przy takiej wadzie wzrok skierowac na cc, a zaswiadczenie od okulisty nie powinno byc problemem, gdzie my zyjemy, w Afryce???!!!!!! :mad:
gonia spirytus w aptece jest na recepte, przynajmniej u mnie, a ta dostane przy wypisie ze szpitala, ale ja juz zakupilam mala flaszeczke w monopolowym za 10 zeta ;) ;D ;D
aprilka czekamy na Ciebie jak tylko znajdziesz chwilke i koniecznie wklejaj zdjecia :)...
.......................................................................................................................................cdn

reklama
Aga - zrob koniecznie morfologie na wlasny koszt. To nie jest drogie. nawet w tym moim drogim szpitalu ostatanio placilam 15 zeta. Do przejscia. A warto. no i taniej niz smarowanie gnojowi. A nie mozesz isc do innego lekarza??? Jak on Ci w rozpoczetym 38 tygodniu moze rozkurczowe leki przepisywac?!?!?! Moje obie ginki wlasnie po skonczonym 37 kazaly wszystko odstawic wlacznie z nospa a nawet magnezem (bo on tez oslabia skurcze). Tego typu lekow sie podobno nie powinno brac w ostatnich 3 tygodniach bo potem moze byc problem ze skurczami przy porodzie. I co to znaczy ze o porodzie mozesz zapomniec?!?! To co Kaja ma sie ulotnic??? Nic nie rozumiem. Masz anemie to powinnas dostac zelazo i juz. Zreszta skad wiadomo ze anemia skoro nie masz zrobionych badan? No ja juz naprawde nic nie rozumiem.....  :-[

Gabi super ze jest wszystko ok. A co to znaczy spore rozwarcie? nie powiedzial Ci gin? Rozwarcie czy przepuszczanie palca? A dzidziolek faktycznie nie za wielki i dobrze bedzie Ci latwiej! A powiem Ci ze gdybys sie nie odezwala do wieczora to juz bym alarmowala ze pewnie rodzisz......;)

Do góry