reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Beata to Ty będziesz tylko z synkiem w święta ??? rany to Ci współczuje. U mnie na początku będzie mama a potem zaraz przed świętami przeprowadze sie do nich.
Znowu dostałam małego doła ale poszłam spać :p ;D i jest lepiej
idę poleżeć w wannie ale juz nie w gorącej wodzie bo przestałam w to wierzyc ;) ;D
.png

dev334bb___.png

bcbbboy.gif

reklama
Tak Ola, bedę sama...No chyba, że rodzice na jeden dzień do mnie przyjadą. Ale nie wiem czy to bedzie możliwe, bo mają ponad 120 km, a może byc bardzo ślisko i może nie byc takiej możliwosci.

Stąd te moje doliny...

Wiolus dzieki za opis! Sliczna Twoja Olcia. Takie wloski ze szok. Ja 2 lata lysa bylam (mialam blond meszek i go widac nie bylo ;) ) A z ta szczotka to taki przesad? To Lena bedzie lysa jak kolano. Ani zgagi nie mam (kilka razy lekko sie zdarzylo) no i szczote kupilam! :)

Noc przespalam jak niemowle. Rano na KTG i badanie ginki. No i na KTG jeden powazny skurcz sie zapisal (ale mnie nie bolal)  i niestety serduszko dalej sie "zacina". Ale lekarze mowia ze to normalne i nie ma sie czym martwic. Wiec dalej sie nie martie, bo to nic nie da a skoro nic ze mna nie robia to znaczy ze nie ma powodow do obaw. Tesciowka do kardiologa dzieciecego dzwonila (jej kolezanka) i ta tez jej potwierdzila ze to norma. A po urodzeniu zrobia malej USG serduszka zeby wykluczyc wade. Ale jak uslyszala kto mi USG w ciazy robil to powiedziala ze gdyby cos najmniejszego bylo to by dr to zauwazyl i sie konsultowal z jej kumpela bo wspolpracuja...Wiec sie nie martwie.

No a w badaniu ginekologicznym okazalo sie ze mam ..... tym razem juz rozwarcie na 3 palce! Dr kazala poloznej tez mnie zbadac zeby zobaczyla co ze mnie za ewenement. I ta jak wlozyla reke w te slowa uderzyla :"Pani doktor, ale jaja!To wyglada jakby pani Paulina regularnie rodzila". No i na jutro znowu na KTG jade. Twardnienie brzucha wczoraj to byly skurcze na bankjak powiedzialy bo by sie takie rozwarcie w innym wypadku nie zrobilo. Ale mam wysoki prog bolu i dlatego mnie one nie bola. I dobrze. No i baaaardzo mnie namawiaja na sprobowanie porodu naturalnego (z ZZO i tak) bo jak mowia ja to sie w godzine ze wszystkim uporam i az szkoda przy takich warunkach, malej dzidzi cokolwiek ciac (czyzby i krocza nie chcialy ciac? Wtedy to prosze bardzo!). No i pojechalam sobie do mojej endokrynolog co ona na to. No i ona powiedziala ze skoro jest jak mowi gin i polozna to moge spoko probowac. No i pewnie bedzie tak ze jak w ciagu 2h nie urodze to cc a jak w 2h urodze naturalnie to tym lepiej.

No i zdazylam jeszcze sobie stopki i raczki zrobic dzisiaj i zaraz sie poczulam jak nowonarodzona. I jeszcze do centrum handlowego pojechalam dla Mamy zamowic superasna walizeczke Samsonite na prezent pod choinke. Jak ostatnio byla u mnie to miala taka fajna torbe podrozna ale max niepraktyczna no i stara. Wiec na pewno sie ucieszy! Walizeczka dotrze do sklepu 12.12 akurat moj brat bedzie w Waw na wigilii firmowej to odbierze, bo to od nas oboe prezent. Zawsze razem robimy. Wtedy jest jeden ale za to zawsze porzadny. :)

A siedzac u pedicurzystki mialam regularne skurcze co ok 10 min. Teraz tez mam od czasu do czasu ale siedze na wpol lezac i wtedy mam zawsze ich mniej. Ale ja bolu na razie przy tych skurczach nie czuje....

Wspolczuje Wam strasznie tych przykrych dolegliwosci. Ja sie czuje swietnie. i fizycznie (no jest mi troche ciezko i czuje Lenke na dole i skurcze czuje choc nie bola, ale jest ok) i psychicznie. Psychicznie to naprawde rewelka!!! Ciagle usmiech, super samopoczucie. Czego i Wam z calego serduszka zycze!!!!

Beaka okropne to ze musisz sama byc na Swieta....Nikt do Ciebie nie moze przyjechac? Czy nie chcesz? Bidulka...Ale moze Tobie to akurat pasuje. Kazdy jest inny...

No pamciaw ja tez tak milam jak mi sie porod zaczynal.....powodzenia.
Natalie powodzenia w karmieniu ja juz mala przystawiam bez bolowo i stresowo do piersi i jest ok:)

Specjalnie dla Was:

Żona do męża:
- Idź kupić bułki.
- Ile mam kupić?
- No nie wiem, tyle kup, żeby starczyło na kolację i śniadanie.
Mąż zirytowanym głosem:
- Jak kupię za mało, albo za dużo, to znów będzie awantura, powiedz, ile mam kupić?!
Żona (z zalotnym spojrzeniem):
- Kup tyle bułek, ile razy się wczoraj kochaliśmy.
Mąż poszedł do sklepu, staje przed ekspedientką i mówi:
- Poproszę siedem bułek ....albo nie. Pięć bułek, loda i kakao.

I jeszcze jeden z życia wzięty.

Przychodzi mój mąż do przychodni w celu umówienia sie z położną środowiskową i mówi:
-Urodzono mi córkę... :laugh: ;D :D

Pamcia - no widzisz jak fajnie :) To juz moze calkiem niedlugo bedziesz rodzic, skoro juz takie rozwarcie :)
Kurcze...moze ja tez w koncu wybiore sie do szpitala na KTG i sprawdze czy to aby na pewno skurcze... no ale co innego no... skoro pobolewa i brzuch twardnieje jednoczesnie ???

Natalia - dowcip rewelacja :) bardzo mi sie podobal :) a ten drugi - faktycznie z zycia wziety :)

Ja wrocilam z Wikotrka drzwi otwartych i jak weszlismy do domku, to nagle Wiki zaczal miec krwotok z noska... Kurcze, juz dawno nie mial... A ja cala zawalona zakupami i ubrana jeszcze - normalnie wszystko walnelam na podloge i szybko Wiktorka uspokajac... Bidulek - ma to po Pawle, ten tez jak zmeczony to ma krwotoki z nosa... Wiecie jakie bylo moje przerazenie jak pierwszy raz przyszedl w nocy caly zaplakany i zakrwawiony ??? normalnie nie wiedzialam co mam robic i w panike prawie wpadlam !!! Teraz to juz umiem z tym walczyc... Bidulek ma slabe naczynka w nosku i jak jest wymeczony to tak bywa niestety u niego. A wczoraj i przedwczoraj to bardzo pozno kladl sie spac a rano wstawal wczesnie - a juz 4-latki nie spia w dzien w przedszkolu, wiec biedaczek niewyspany... A zmusic go do spania to tragedia doslownie. No ale juz spi od pol godziny conajmniej takze luzik ! Mam nadzieje ze pieknie przespi cala noc i ze bedzie dobrze.

reklama
Wandzia mój Adam ma to samo też mu się tak bezwiedznie krew puszcza z noska ale nie wiem z czego być może że ze zmęczenia
Pamcia no widzisz jak masz fajnie nic nie boli a prawie rodzisz ;D
Natalia dawaj więcej zdjęć Ingusi popodziwiamy chetnie Twoje maleństwo

Do góry