reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Bartys - ale skad wiesz, ze Magi wody odeszly, przyslala Ci smsa? To juz calkiem zglupialam czy Wandzie sie to snilo, ze tak jest? he he... Ale namieszane! ::) Tymczasem Wanda pewnie ucina sobie swoja przedobiadkowa drzemke, wiec bedziemy musialy poczekac na jej tlumaczenie! :D

reklama
Ja juz po zakupach !!!!

POTWIERDZAM - MAGI NAM RODZI !!!
Owszem, snilo mi sie ze nagle wszystkie zaczely rodzic i nie nadazalam na liste wpisywac (zwlaszcza ze zamiast wpisywac narazie debatujemy tylko jak ona ma wygladac ;D ) a rano dostalam od Magi smska, ze o 3:30 odeszly jej wody i ze o 9 maja jej podac oksytocyne, bo dosyc slabe skurcze ma !!! Narazie nic wiecej nie wiem...

Jezeli chodzi o liste, to narazie nic nie bede zmieniac - poczekam az sie wszystkie wypowiecie, bo nie bede przeciez za kazdym razem zmieniac wszystkiego :) Ja najbardziej tez bylabym za tym co teraz jest - bo jest najbardziej przejrzyste i nie wydaje mi sie zeby bylo tam zbyt duzo informacji - no moze jedynie punkty bym usunela, bo to takie jakies nie wiem sama... Albo bylabym za tym, zeby lista wygladala tak jak lipcowek, ale nie ta co Aussie podaje tylko ta: https://www.babyboom.pl/forum2/index.php/topic,1127.0.html

czekam na sugestie, a poki co nic nie zmieniam - zobaczymy jak dalej pojdzie... a wydaje mi sie ze z taka lista jak jest teraz zmiescimy sie na jednej stronie - bedzie to moze najdluzszy post, ale na jednej stronie spokojnie sie zmiesci - no i nawet byloby fajnie - pierwsza stronka cala w liscie dzidziek a od poczatku drugiej zdjecia - tez niezle mysle sobie :)

Magi - TRZYMAM KCIUKI!!!

Wanda - Dzieki za wyklarowanie informacji o Magi. Teraz nawet dla mnie jest jasne! ;) he he... Co do listy to Twoja jest piekna i chyba cos za duzo kombinujemy, a przeciez chodzi o przekazanie informacji, a nie o dzielo sztuki. ;D Faktycznie usunelabym tego Apgara, nie jest to chyba jakas kluczowa informacja a od razu nam sie wiecej miejsca zrobi i faktycznie wtedy powinnysmy sie zmiescic na jedna strone. I koniecznie zostaw kolorki! Kolorki to fajna rzecz! ;D

Dzieki Pati - mi tez sie wydaje, ze kolorki sa fajne i za sie zmiescimy spokojnie...a nawet jesli nie, to zawsze mozna w trakcie zmienic :) I najbardziej jestem zeby wlasnie usunac punkty i wtedy sie miejsc zrobi... no i moze wage i dlugosc w jednej linijce bym zrobila i bedzie git - co Ty na to ???

No to ja bede trudna i napisze ze jak dla mnie to zadna z tych 2 list, ale to co juz teraz mamy, tylko bez Apgara. Ale nie bede rwac wlosow z glowy, jesli zdecydujecie to zmienic. ;) Grunt, zeby wszystkie Dzidziolki byly w jednym miejscu. :laugh:

Jestem bardzo podekscytowana tym, ze mamy juz osobny watek na nasze osobiste, grudniowe dzieciaczki!! ;D ;D ;D

To Wy sobie kochane debatujcie, a ja ide spac. Milego dnia!! 8)

O przeczytalam Wandy posta - tak tez myslalam o tym zeby dac poprostu jedna kategorie "rozmiar" i tam moglaby byc waga i dlugosc. Tym sposobem jest jeszcze spojniej! ;D

Witam drogie panie

Serdeczne gratulacje dla wszystkich mamuś i cioć

Ja dzis postanowiłam sie odezwac zeby troszke ponarzekac poniewaz dostaje lekkiej schizofrenii zagladajac tutaj dosyc czesto nawet, a to z powodu tego ze forum jest podzielone na dwie grupki mamus ktorych obecność jest tutaj niezaprzeczalnie najwieksza i najbardziej widoczna, ale tez widze ze sa mamusie ktore nie sa w pelni zasymilowane (jak na przykład ja :p)  i ich obecnosc jest mniej zauważalna.
Potwierdzeniem tego jest to ze malo kto zauwazył ze pierwsza mamusia grudniowek jest jednak Wiola, ...no a przeciez figuruje na liscie....

Dla mnie to troszke smutne po prostu, ale z drugiej strony potrafie tez zrozumiec forumowe weteranki.

wiecie co ...zaczynam miec schizy..chyba jak dla mnie to juz bardzo duzo rwazen ostatnio..:D..jezdzi mi w jelitach ..czysci mnie  co w ciagu ostatnich tygodni bylo zadkoscia..nadal od czasu do czadu ciagnie i boli mnie podbrzusze cos w stylu na przemian z czkawka  takie drgania..:).zaczyna bolec mnie glowka..i ogolnie jakos ujowo sie czuje..maly od czasu do czasu gdzies wepchnie mi nozke..ale ogolnie jak leze to boli jak na okres....ja nie hcce jeszcze rodzic jeszcze 6 dni i wtedy nie teraz..

Ketsa - i tu sie mylisz... na cale szczescie :)
Wiola byla wczoraj z nami na czacie o 21 i juz nam sie tam chwalila i my juz jej tam gratulowalysmy, przynajmniej niektore z nas :) Takze to nie jest tak ze nie jest niezauwazalna - a na liscie pojawi sie, jak tylko mi odesle jeszcze jedna dana :) Bo nie mam wszystkiego - takze nie martw sie, nie ominie Cie umieszczenie na liscie :p hehe :)

Pati - dzieki za poparcie - jak reszta sie zgodzi, to juz niech tak zostanie dla swietego spokoju :) Dobranoc :)

reklama
Wańdzia to mnie cieszy w takim razie juz nic nie mowie

a tak jeszcze z innej beczki chcialam was zapytac jak to u was bedzie na swieta.... czy planujecie prezenty dla rodziny, czy liczycie na wyrozumiaslosc i robicie sobie wolne w tym roku. u mnie co roku troszke osob jest i zawsze sie obrarowywalismy na wzajem, a nie ukrywam ze tym razem to mi nie na reke szczegolnie ze wyprawka to dopiero poczatek wydatkow..............?

Do góry