reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

gochnaR - witaj z nami :) faktycznie niezbyt czestym gosciem jestes jezeli chodzi o pisanie przynajmniej ;P
Lista jest na 1 stronie watku Chlopiec czy dziewczynka i prowadzi ja agamarkam - napisz do niej, to na pewno Cie wprowadzi... a jak juz urodzisz, to wal do mnie, to wtedy ja Ciebie wprowadze na liste Grudniowych Mamus :) Moj numer jakby co 604 271 306

Gonia - mysle ze sie smiescimy tak jak jest teraz - bez punktow i waga i dlugosc w jednej linijce - spokojnie sie zmiescimy...a jakby nie, to zmienie i tyle :)

reklama
Wanda dziękuję za informacje, mam nadzieję że będę nieco częstszym gościem (aktywnym) w miarę możliwości. Pozdrawiam.

Witajcie dziewuszki!!

Jestem w trakcie nadrabiania, ale znów zapomne co chciałam napisać, więc już teraz coś naskrobię.
Po pierwsze bardzo wam dziękuję za troskę i te kciuki, bo jak tyle kciuków jest trzymane to wszystko poprostu musi być dobrze, a u mnie wszystko jest dobrze i pod kontrolą, skurcze są, ale nieregularne i rzadsze i co najważniejsze, w końcu między skurczami macica się rozluźnia i odpoczywa. Na dodalet chyba zaczęła się ładnie skracać szyjka macicy, bo mam podbarwione upławy, a więc wszystko na dobrej drodze! Malutka też jest już spokojniejsza, bo macica jej cały czas nie ściska... Zatem bardzo możliwe, że przepowiednia doktorka się ziści i niedługo urodzę. Ale jak widzę Magi chyba będzie, albo pewnie już jest przedemną i okropnie się z tego cieszę, mam nadzieję, że wszystko będzie baardzo dobrze.

Dzwoniła do mnie Natalia i wszystko u nich dobrze, obie czują się świetnie, tylko są bardzo zmęczone i potrzebują trochę spokoju. Ogólnie jest bardzo zadowolona z przebiegu porodu i powoli wraca do siebie. Była nacinana i stwierdziła, że nie jest to nic straszliwego, więc damy radę!!  ;) No i jeszcze mówiła, że szyli ją gdzieś z 30-60 min i to było trochę nieprzyjemne, ale da się znieść. Jest zadowolona i szczęśliwa i może jutro już będą w domku z Ingunią. Trzymam kciuki za nie bardzo mocno!

Pamciaw - dzięki za kciuki i wiem co masz na myśli mówiąc o Tomku, bo mój Robert ma to samo! Jak tylko się skrzywię to zaraz chodzi po ścianach i pyta, czy już jedziemy, a co mam mu powiedzieć, że możemy jechać, ale po nową poduszkę, bo ta mnie uwiera??  ::) Ale to bardzo miłe, że się o nas tak martwią... I wiesz co, też uważam, że ten lekarz w szpitalu to łebski facio, a do tego bardzo zabawny i pomocny, wszystko dokładnie tłumaczy i jest niezwykle miły! Normalnie niech tylko ma dyżur jak będę rodzić!!

Dobra to wracam nadrabiać!

oooo...fajnie Ziemzia ze dalas znac co u Natalii :) Super ze sie dobrze trzyma :) No z moich wspomnien tez nie porod a szycie bylo najgorsze...
Ja juz zmykam po Wiktorka i czekam niecierpliwie na jakis znak od Magi !!!! Normalnie denerwuje sie straszliwie ze jeszcze nie dala znaku zadnego... No ale mnie nie wypada do niej dzwonic, bo przeciez ja ani siostra, ani matka, ani maz wiec nie wypada mi jej przeszkadzac teraz !! Takze cierpliwie czekam i jak tylko bede cos wiedziala, to dam znac !!

Do wieczorka :)

Dziewuszki, może mi się wydaje, ale z tego co zauważyłam, to na każdej stronie juest po 15 wypowiedzi i nie ma znaczenia jak dużo one zajmują - komp, to nie zeszyt w sumie.... Więc wydaje mi się, że taka lista może zostać, ale ta nowa propozycja też jest fajniutka - decyzję pozostawiam guru listy - Wandzi! ;)

Hejka dziewczynki!

Rzeczywiście Ingusia jest słodziutka! Śliczne są takie malutkie szkrabki! ;D

Trzymam mocno kciuki za Magi i też z niecierpliwością czekam na wieści... ;D

A poza tym to czekam na mojego tatkę. Ma przyjechać do córki w odwiedziny...Ale fajnie! ;D

Może mi troszkę poprawi humor, bo taka mnie dzisiaj dolina złapała, że szok...

Tak mało czasu zostało do terminu, a nic kompletnie się nie dzieje...

Już mam dość tego czekania!

Tym bardziej, że nie wiem czy wszystko z łożyskiem ok i w ogóle...

I tak jak czułam wcześniej pewnie urodzę po terminie...

Buuuu... :-[

Joeey - ja też obstawiam sobotę, tzn. też bym tak chciała, ale zobaczymy jak będzie...

Wanda - Co do wagi Inguni, to faktycznie Natalia potwierdziła, że ważyła 3490, a nie jak donoszą smsy  ;) więc można to zmienić. A z Natalią chciałam pogadać okropnie, bo ja też chcę rodzić w tym samym szpitalu i byłam ciekawa jakie ma wrażenia, bo mogę się jeszcze rozmyślić  ;) ale skoro jest zadowolona, to idę tam jak w dym!! Boże cały czas przeżywam te dzidziolki, Ingunia, no i Magi też już pewnie po wszystkim..... jejciu, ale superaśnie!!!

Ketsa - my też mamy ten dylemat, ale ja jestem zdania, że tylko coś drobnego kupimy i to tylko rodzicom, dziadkom i dzieciakom... I wpadłam na świetny pomysł, że rodzicom i dziadkom zrobimy kalendarze na ścianę ze zdjęciami naszej córuni po porodzie - to będzie fajne, bo z każdym miesiącem będą mogli sobie zobaczyć jak już urosła od począteczku i jak się zmieniła, tak mi się to spodobało, że sobie też taki zrobimy!  :laugh:

Didi - nie stresuj się tak bardzo, napewno maleństwo poczeka, przecież to mały aniołek, a ty mu takie diabelskie podchody zarzucasz!  ;)  :laugh: Ja też tak słyszałam, że chłopcy dłużej siedzą w brzuszkach i tak jak Wanda mówi, napewno poczeka na tatulka!!

GochnaR - witaj na forum i pisz jak tylko ci coś wpadnie na myśl!! Następnym razem szybciej się ujawniaj!!

Agamarkam - bardzo mi przykro, że masz takie smutki ostatnio, wyobrażam sobie co ja bym przeżywała w takiej sytuacji i nawet nie chcę o tym myśleć, bo moją babcię kocham nad życie, to złota kobietka, więc jedyne co mogę powiedzieć, to to, że bardzo ci współczuję i trzymam kciuki za jej zdrówko!

Jeszcze jedno - jakby coś się działo u mnie to napiszę smska do WANDY ona ma już wprawę i da wam szybciutko znać, a nie będę robić zamieszania....

reklama
grubaski!! ;D ;D
ale dzis naskrobalyscie postow, nie ma mnie troche i pozniej nadrobic nie moge ;)

;D ;D MY SIE POWOLI WSZYSTKIE SYPIEMY!!!!!!!! TO NIEZPRZECZALNY FAKT!!!!! NATALIA OWORZYLA WOREK!! ;D ;D

Trzymam kciuki za Fuczaka, Ziemzie i Magi......!!!!!!!!!!!!!
Didi a Ty sie masz trzymac bo nie mozesz urodzic przed przyjazdem tatusia !!!!ani mi sie waz :D ;)

a co do listy to nie bede juz pisala moich sugestii bo jeszcze zametu wiecej wprowadze, super, ze zrezygnowalysmy ze skali Abgar, to nie jest az tak istotne, z przedstawionym podoba mi sie lista nr 1....ale jaka bedzie, i tak bede najszczesliwsza jak pojawi sie tam moje malenstwo no i Wasze!!!!!!

Do góry