reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Widzę,że tak długo pisałam,ze juz przetałam byc pierwszą(opócz parycji:):):)

OOO!!To na pewno sie cos urodzi!!!Mi parę razy juz sie sniło,ze ktos urodził,chociaż o tych osobach wczęśniej nie myslałam no i faktycznie,wtedy rodziły.Tylko co do snow o sobie nie mogę ego powiezieć.Bo codziennie mi sie sni,ze rodzę.Dzisiaj mi sie snił,ze urodziłam w łózku bez lekarza,bez bólu.Tylko dziecko nie płakało po urodzeiu,wiec potzasnęłam nią trochę i rozpłakała sie i zaraz nawet urosła.A wczoraj to nawet mi sie sniło,ze rodziłamw basenie(brrr...)ale tez nie boląło i błam zadowolona.tylko ze wkońcu nie urodziłam.

reklama
Czesc laseczki :)

Ja dzis bylam na pobraniu krwi !!! I byla taka straszna pigula, ktora nawet nie potrafi obslugiwac sprzetu prozniowego i balam sie ze znowu zrobi mi siniaka !!! Wbila sie w jedna zyle - bolalo okropnie i nic nie chcialo poleciec - dziwne tylko ze jak sie wbijala w tym samym miejscu inna pigula, to ani nie bolalo ani krwi nie brakowalo !!! no ale w koncu posiagnela z drugiej zyly - w ogole sam sposob wbijania igly pozostawial sporo do zyczenia !!! No ale mam nadzieje ze to byla moja ostatnia morfologia !!!

Patrycja i Magdus - Moze chca jej podac cos na wywolanie, bo faktycznie wody jej sie sacza, albo poprostu jej maz ma takie marzenie, zeby juz jej cos podali i zeby w koncu urodzila ;D ;D w koncu to on tylko napisal o podaniu cos na przyspieszenie - Ola napisala ze jej lekarz wroci w srode i ze jesli nic sie nie bedzie dzialo to wychodzi !!!

A teraz napisze Wam jeszcze co u Fuczaka - bo wczoraj jej naskrobalam tyle smskow, ze kochana odwdzieczyla sie tym samym i normalnie smsowy esej napisala :) Najpierw Wam poweim co ja napisalam jej - otoz napisalam co u nas i co u Oli i ze jest w szpitalu (pomyslalam ze pewnie chcialaby wiedziec) potem pozdrowilam ja od nas, kazalam trzymac nogi zlaczone i trzymac sie kolejki :) no i spytalam jak sie czuje i co u niej :)
A ona odpisala mi tak: "Hej hej! Ja wg zalecen nogi dalej razem... Czyzby Ola miala przescignac Beatke? Pisz, pisz, a ja sie odwdziecze chyba ze doczekam do terminu i pod koniec grudnia bedziemy rodzily razem, hihi... U mnie wczoraj bylo malo ciekawie ale sie uspokoilo i niech tak pozostanie chociaz do 37tc... Jest perspektywa ze beda mnie trzymac do 36tc a ze Maly jest na tyle rozwiniety to beda juz traktowac jakodonoszone i puszcza do domu do czasu gdy nie przyjade rodzic, wiec kto wie, moge jeszcze wiele przetrzymac i rodzic z Toba! No i moze uda mi sie jeszcze cos skrobnac na forum jako 2 w 1! No to na tyle zeby nie zapeszac bo jeszcze kilka dni do 36tc no i jeszcze ze szpitala nie wyszlam! Pozdrawiam..."

Takze macie juz sprawe przedstawiona co u Fuczaka slychac :) Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze wytrzyma jak najdluzej moze :)

Ja juz wlasnie koncze sniadanko i zaraz lece na inne watki, bo widze ze dzis maja wziecie :)

Własnie nadrabiałm zaległości,bo forum wczoraj tak mi wolno chodziło,ze nie miałam cierpliwości siedzeć i czekać,az sie strony załadują.

Byłam wczoraj u siostry i mamy sąsiadów(jak chyba zresztą każdy ma jakichś).No i przedwczoraj przyjechał mąż sąsiadki z zagranicy i wypili se troche.I ojciec,z radości,ze zobaczył swoje córeczki tak je pobił,ze przyjechała karetka i dwie dziewczynki pojechały do szpitala.W tym jedna na noszach.Ja sobie teg ie wyobrazam.Codziennie słychać w madiach o pobiciach dzieci ,a ile jest takich pobić,w które media nie wtrącają sie.To naprawde przerażające!!!

Wanda - przekazniczko, dzieki za informacje od Fuczaka! ;D

Dzis jakas zmeczona jestem. Zaczal sie wreszcie sezon na czeresnie i wcielam ich dosc sporo no i teraz juz calkiem nic mi sie nie chce... Najlepsze czeresnie to tu maja na Boze Narodzenie. Alez to poprzestawiane.

Ach i widzielismy dzis synka kolezanki ze szkoly rodzenia. Urodzil sie 2 tyg temu i jest przesliczny!! Zreszta mozna sie bylo spodziewac, ze bedzie slodki - mama jest z Chile a tata z Tajlandii. ;D Nazwali synka Fenix! Dla mnie bomba! ;D

No własnie dzieki Wanda,za wieści!!!

Patrycja!!Czereśnie!!O rety!Zazdroszcze Ci!!KOcam czersnie,ale nie jadłam ich nigdy w listopdzie:):):)

Nie ma sprawy dziewuszki - to dla mnie przyjemnosc :) No i bardzo to mile dostawac te smsy od lasek :) No i nie myslcie ze ja to bezinteresownie robie :p hehehe :p w koncu ja tez kiedys bede rodzic i licze ze ktos mi smska skrobnie :) A ze ja bede najprawdopodobniej rodzic jako jedna z ostatnich, to nie bedzie to budzic takiego zainteresowania jak pierwsze grudniowe urodzenia :) No i milo by bylo gdyby ktoras przekazala tez ze urodzilam, jak juz bede rodzic i napisze smska - chociaz ja to pewnie bede dzwonic :)

Patrycja - czeresnie...mniam mniam !!!! Uwielbiam - ale smaka mi narobilas teraz :) no na weekend rozmrazam kolejna porcje truskawek no :) hehe :)

Czesc dziewczyny:)

Po malej nieobecnosci wracam i co widze ... zaczynamy rodzic :)

No ja to jeszcze daleko. 12.12 to mi lekarz jeszcze termin konkretny cesarki ustali :) ale pewnie kolo 30.12.

Troche zazdrosze Oli :)

Moj maz przyjedzie do mnie dopiero 22.12 :( Szef mu powiedzial ze albo po swietac wolne albo przed swietami :( Wiec jak zacznie sie cos dziac wczesniej to bez meza bede dzialac:)

Dobra ide cosik zjesc , znowu glodna jestem a o 8 jadlam:)

Milego dnia zycze i mocno trzymam kciuki za niektore:)

Patrycja podrzuc nam troszku tych czeresni:)

Witajcie dziewczynki
Miałam nadzieję na wieści że już mamy rudniwego dzieciaczka a tu lipa no ale już niedługo pewno   ;D
Fajnie że Fuczak trzyma się dzielnie jeszcze troszeczkę wytrzyma i niedługo też będzie mieć maluszka ::)
Wandzia no tak nie pomyślałam o benzynie bo dopiero co było o tym głośno i myślałam że na jakiś czas będzie spokój. A tak dla porwnania ile u Was kosztuje litr benzyny ??? Bo u mnie na takich podrzednych stacjach to jakieś 3,90 a ta Shellu, BP, Orlen powyżej 4 zł ale nie wiele chyba 4,20nie wiem bo dawno nie tankowałam i to jest najwyższa cena za litr

Wandzia jesteś naszym przekaźnikiem ;D wiesz kiedyś też się zastanawiałam komu bym z forum zadzwoniła że już po to od razu pomyślałam o Tobie z tego względu że na Forum jesteś codziennie i udzielasz się bardzo często sama popatrz ile postów wysmażyłaś hehe a przeciej później troszeczkę do nas dołączyłaś, więc statystyki mówią same za siebie ;D

reklama
Gabi - ja tankuje na prawie najtanszej stacji w Bydgoszczy - tylko ze jest samoobslugowa, ale jakos sobie radze - poza tym mam ja pod nosem, wiec gdzie mam dalej jezdzic... I wczoraj tankowalam paliwo za 3,85 - ale Bydgoszcz podobno jest najtansza w ogole w Polsce jezeli chodzi o ceny paliwa - nie wiem dlaczego... A ta stacja to jest samoobslugowa Nestle - wiec nie byle jaka :) Jeszcze wyjrze przez okno.... tak, nestle :)

To ja mykam na moja 2-godzinna drzemke :) Wroce jak sie wyspie :)

Gabi - no tak pomyslalam tez ze to nie z milosci do mnie tylko wlasnie dlatego ze komp u mnie prawie caly czas odpalony stoi :) hehehe ale niemniej jednak milo jest dostawac smski :)

Do góry