reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Beatka, oj bedzie synek, tez tak czuje :) Jejciu, ja pojde za tydzien i naprawde zrobie jak Ziemzia, powiem ze nie wyjde dopoki mi nie powie jaka plec :)
Ziemzia, niesamowita jestes z tymi ruchami, szczesciaro!! Ale Ci zazdroscze. Moje malenstwo chyba spi tylko, albo ja mam taka warstwe tluszczu ze sie przebic nie moze ;) Buziaki, ja dzis lece po fafelki do lazienki ;D

reklama
Hejka!!
paaricia - u mnie też tak było z cycolkami - i proszę bardzo - DZIEWCZYNKA!!! Ciekawe czy ta nasza teoria się sprawdzi  :laugh:

Magi - nie bój żabci - jak któregoś dnia dostaniesz kopniaczka, to nie będziesz wiedziała gdzie góra, gdzie dół - twoje maleństwo pewnie na razie trenuje w duszy, ale jak rozmacha nóżkę, to zobaczysz!!  ;)

Oj cos czuje, ze sie sprawdzi! ;D Mam miec USG na pocztku sierpnia to tez sie upre i nie wyjde dopoki sie nie dowiem! :D Bunt mamusiek!!! ;)

Magi, ciekawe, która z nas jako pierwsza będzie miała USG. Ja wizytę mam za tydzień, ale nic mi nie wiadomo o tym czy będzie robione USG. Gin może chcieć poczekać do 20 tygodnia. :p
Ale jak już jedna będzie wiedziała kogo nosi w brzusiu...to już druga moze być prawie pewna, że u niej jest to samo ;D

:)..widze ze same opracowalysmy teorie na dziewczynki.. :laugh:..i to na podstawie rosnacych cycuszkow..:D...hmm...ja powiem tak ..od samego poczatku czuje gdzies tam u siebie w serduszku ze to bedzie dziewuszka..:)..no i moje cycuchy na poczatku urosly w zawrotnym tempie i teraz sobie odpoczywaja chwilke ale znow strasznie mnie  bola , a waza chyba mnustwo..:D :D..wiec oby ta teoria sie sprawdzila w 10000%  ..:D :D..

a ja niedawno dopiro co sie obudzilam ..pospalam sobie troszke po obiadku bi nie mialam sil sie ruszac..i teraz jesem jakas niedorobiona..nawet spacerek mi nie pomogl..:(..ale napewno po prysznicu dojde do siebie..:D..i napewno niedlugo znow pojde haśku... :D..

Ale tu się kręci :D
Wczoraj po raz pierwszy po chorobie byłam w pracy 12h i myślałam że fikne bo tak mi się chciało spać.
Zaraz też ide do pracy ale dziś do 14 a potem jade do lekarza ale się denerwuje. Dziś po raz pierwszy śnił mi się dzidziuś robiliśmy chrzciny.
Wczoraj z mężem gadaliśmy na temat imion i zeszliśmy do dwóch Oliwia/Natalia i Oliwier/Piotruś. Tzn jeszcze nie wiemy które z tych dwóch ale na to mam jeszcze czas.(mnie się bardzie j podobają te drugie imiona)

.png

Helou.
Beata, ja mam wizyte na za tydzien, czwartek 30 czerwca - i na pewno bede miala usg. Znaczy sie ja sobie zazycze :) ;D Mam nadzieje, ze dzidzia bedzie ulozona tak jak trzeba i wszystko bedzie widac :)
Tymczasem musze sobie badania zrobic, dzien za dniem mi leci i zapominam.
Zabieram sie do pracy, milego dnia!

Czesc mamusie mam taka chandre ze szok synek mojej kolezanki walczy o zycie troche z niej nieodpowiedzialna mama i dopuscila do potwornej inekcji ma zapalenie pluc zapalenie oskrzeli i nie wydolnosc oskkrzelowo plucna lezy na oiomie trzymajcie kciuki bo ja juz chyba nie mam sily cala noc przeplakalłam zachowujac sie chyba tez nie odpowiedzialnie bo teraz mnie boli brzuch z nerwow :(
A tak z drugiej beczki to sprawdzam swoj nowy suwaczek mam nadzieje ze wyjdzie :)

Faktycznie nadążyć tutaj trudno...  ;D

Agamarkam - jasne, że trzymam kciuki i mam głęboką nadzieję, że wszystko będzie dobrze - musi być dobrze!!!

Mnie tam biust niewiele uróśł, tylko trochę ostatnio, ale biust mam jak kloc bo aż 70E  :-[, więc może już te różnice nie są tak barzdo zauważalne... Czyli co, wg Waszej teorii to chłopiec, a mnie się dziwnie wydaje, że dziewczynka - no zobaczymy  ;)

Ja z tą pielęgniarką się też nie orientuje - będę się musiała przejść do przychodni...

Co do nosidełek to wydaje mi się to dobre rozwiązanie, ale tam gdzie nie bardzo da się wózkiem dojechać i nie od pierwszych miesięcy - też czytałam że początkowo to niezbyt zdrowo dla kręgosłupka... Moi znajomi mieli takie nosidło i regularny wózek i z tym nosidłem to chodzili tylko na jakieś wycieczki za miasto po dróżkach polnych, lub w góry szli z dzidkiem jak mały skończył siakieś 1/2 roku... ale to zawsze sprawa indywidualna. Przy czym faktycznie komfort dla pleców mamy to nie był i kumpela zawsze kazała nosidełko mężowi nosić.

Co do wózków to też wolę czterokołowce i mam z tymi wóżkami niezły mętlik w głowie..., dużo osób pisze że jak ma cięższe wózki to i tak je później wymienia na lżejszą spacerówkę, więc póki co wszystkie od 16kg w zwyż eliminuję, między innymi tako (waży jakieś 18,5kg) chociaż ma naprawdę dobre opinie i wiele bajerów...

reklama
Agamarkam, jak sie robi takiego suwaczka?? Mi sie ta stronka nie chce otwierac cos :( Podaj mi skad masz swoj nowy suwaczek, bo fajowy jest :)

Do góry