reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Ale widzac od razu ze sie Forum odblokowalo :) nagle post za postem :)

Ginger - ja na suwaczku mam 28 grudnia zrobiony - wg OM a wg USG mam 30 grudnia... takze jestem dzien po Tobie i 3 dni po Fuczaku - w kazdym, badz razie na szarym koncu jestem :)

reklama
Przemoglam troche moje dzisiejsze zmeczenie i upieklam murzynka. ;D Och jak mi sie chcialo ciasta!! Ale to przez Was, bo w weekend kilka z Was wcinalo domowe ciasta no i mnie wzielo... Troche cukru mi dobrze zrobilo, ale teraz znow padam z nog, a dopiero mam 21.30. Chyba ide spac... Nie piszcie za duzo! ;)

cześć dziewczyny dopiero nadrobiłam zaległości na grudniwym watku
Tyle co powiem jestem zaskoczona tym jak piszecie o swoich mamach  ::) ale sobie sobie na to zasłużyły. Pozostaje tylko postaniowienie BYĆ TAK WSPANIAŁĄ MAMUSIĄ żeby nasze dzieci nigdy nie zdobyły się na takie słowa o nas.

Gabi - swiete slowa! Mialam tez to napisac, ale mi ucieklo. Podpisuje sie obiema rekami!

Roland mnie pod prysznicem podsiadl. Ech...

Otoz to Gabi otoz to !!!!  najtrafniejsze spostrzezenie :) Bede miala nauczka jaka mama nie byc !!!

Poza tym juz wydaje mi sie ze jestem inna - ja z Wiktorkiem codziennie sobie mowimy jak bardzo sie kochamy...ciagle mu powtarzam, az do znudzenia ze go kocham... on nie ma i nie bedzie mial oporow z powiedzeniem ze kogos kocha...tak jak ja mialam.. Bo ja moglabym policzyc na palcach u rak ile razy uslyszalam od rodzicow ze mnie kochaja !!!! Malo tego...jak cos zrobie zle, to przepraszam Wiktorka - no bo jak w koncu moja wina to nalezy przeprosic, no nie ??? Moi rodzice nie znizyli sie NIGDY do poziomu dziecka zeby je przeprosic - a bywalo ze na to czekalam...ale przeciez nie oni sa od przepraszania !!! Jeny jak ja ich zaczynam nienawidziec !!! to straszne !!!

Ja wróciłam dopiero z miasta i chyba troszkę przesadziłam z tym chodzeniem dzisiaj bo ledwo się doczłapałam do domku.
Ale po wczorajszej wizycie u lekarza kiedy powiedział mi że szyjka się skraca i jest miękka postanowiłam zrobić zakupy dla siebie w końcu, jakieś tam koszulki, papcie, szlafroczek, bo dla dzidzi to mam już wszystko.
Dostałam strachu, że poród się zacznie i nie będę miała co w szpitalu na siebie założyć. :)

Ale dzisiaj jest niskie ciśnienie! Głowa mnie boli i jakaś przymulona jestem...

Dziewczyny myślicie, że chodzenie po schodach przyspiesza wstawianie się dziecka do miednicy ??

Może bym sobie pobrykała z góry na dół, bo już jestem zmęczona tym wszystkim...Tylko nie wiem czy nie namęczę się na darmo! ;) ;D ;D ;D

:laugh: :laugh: :laugh: Beatka to spróbój jak poskutkuje to też sobie połażę ;D bo juz jestem zmeczona tym brzuchem może jutro cos wymyslimy z panią doktor zeby pospieszyć małego ;D

reklama
Beatka - no niewatpliwie ruch moze pomoc przy przyspieszeniu akcji porodowej, ale wcale nie musi... jak dzidzia uparta to za chu... nie wyjdzie :) no ale chodzenie po schodach, robienie przysiadow, skakanie na pilce maja na celu miedzy innymi szybsze rozwieranie sie szyjki - a przede wszystkim ruch do samego porodu moze tylko go ulatwic, bo miesnie rozruszane sa i wszystko jest bardziej elastyczne...
Ponadto mozesz brac codziennie goraca kapiel - najlepiej lej wode z termometrem - 39 stopni to optymalna temperaturka wody do imersji wodnych :)
W sumie Ty juz sobie mozesz...dzidzia rozwinieta, ciaza donoszona - mozesz poeksperymentowac - ale oczywiscie rozsadnie :)

Do góry