reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Paula no właśnie zauważyłam, że my jesteśmy w tym samym momencie :) też jestem ciekawa, szoda, że nie mieszkasz w Warszawie to może byśmy razem rodziły hi hi hi

reklama
Wrocilam od ginki. wszystko w porzadku. Smiala sie ze jak tak dalej pojdzie to przenosze ta ciaze...Zbadala mnie ginekologicznie i stwierdzila ze szyjka nadal palec przepuszcza, ale jakby sie odroine....wydluzyla!!! a to z tego powodu ze Lenka ma glowke wyzej niz miala przy ostatnim badaniu. Niezle jaja nie? Noi  dostalam skierowanie na jakies jeszcze dodatkowe badania krwi (krzepliwosc i HIV miedzy innymi) i skierowanie do porodu.

I mialam spotkanie z anestezjologiem, ktory bardzo dokladny wywiad ze mna zrobil zeby stwierdzic czy sa przeciwwskazania do znieczulenia ZO (nia ma) i w ogole to bylo takie spotkanie wywiadowczo-informujaco-pogadankowe. Ale ta sama pani dr juz na szkole rodzenia wyczerpujaco wszystko opowiedziala a ja ja wredy  zasypalam pytaniami wiec dzisiaj zestaw pytan juz mialam wyczerpany.

Za tydzien mam sie stawic na KTG i mysle ze teraz juz tak co tydzien bedzie.....

USG juz nie bede miala (mialam 10 dni temu). Dzidzia jest szacowana na 3200-3500 czyli nie jest wielka. Az sie dziwie bo w mojej rodzinie ja bylam najniejszym dzieckiem sposrod calego kuzynostwa(4kg....), ale jak widac to nie ma nic do rzeczy.

Pamciaw to super, że u Was wszystko wporządku :). Szyjka zamiast się skracać to się powiększyła, nieźle hihihi, to chyba Lence dobrze u Ciebie w brzuszku i nie spieszy się z wyjściem ;). Fajnie, że miałaś taką pogadankę z anestezjologiem tzn. że macie tam dobra opiekę lekarską. Moja gin to zauważyłam, że się niczym nie przejmuje. :(

Ja własnie dlatego chce zrobić sobie usg, zeby sprawdzić ile Mały waży i mierzy i czy wszystko jest wporządku, bo przecież nie można tego zobaczyć przez samo badanie ginekologiczne!

witam mamusie
dzis wróciła moja mama z 7miesięcznego wygnania do Włoch ;) ;D kurcze ale było dziwnie zobaczyć się po tylu miesiącach. Mama stwierdziła że mam nieduży brzuch O0 i ona miała większy a ja juz większego sobie nie wyobrażam :p ::) jutro jedziemy na zakupki ;D babcia chce obkupic trochę małego

w nocy pare razy się budziłam bo wydawało mi się że wody mi odchodzą pomału juz mam schizy na ten temat ;D zawsze byłam bardzo niecierpliwa i nie lubiłam czekać a tu mały mnie trzyma w niepewności wolałabym wiedzieć że np urodzę 25.11 o 17.23 ;D i byłoby bez stresu.

lepiej pójdę coś przekąsić ;) ;D
.png

dev334bb___.png

bcbbboy.gif

Paula nie mam pojęcia gdzie jest Międzylesie. Ja mieszkam na samej granicy Warszawy od strony Bemowa :)

aOla ja też bym chciała dokładnie znać datę a tak to może być i wcześniej i później i człowiek się denerwuje bez sensu. Ja w nocy najczęściej jak mam jakieś bóle to od razu się zastanawiam czy męża budzić i jechać do szpitala ;D

aOla :) ale to by było fajnie tak wiedzieć dokładnie kiedy się dzidzia urodzi... ja nie jestem aż taka wymagająca.... wystarczyła by mi data, już godzina obojętna  :laugh: ;D

aOla bo sobie wykraczesz  ;D ja tez mam takie dziwne uczucie jak by mi się wody saczyły ale to chyba tylko podświadomie bo w rzeczywistosci nic takiego nie ma miejsca  :D
a wogóle jak rano wstaję to pierwsze co robię to patrzę czy jeszcze mam brzuch nie wiem dlaczego tak mi się dzieje ale to się kwalifikuje pod oddział psychiatryczny chyba  ;D
Kto by nie chciał wiedzieć ??? ile by to było stersu mniej  ::)

Hejka!

Niedawno wróciliśmy z urzędu! Brr...jak ja nie lubię tam chodzić!  :p

Teraz już jestem po obiadku i chyba pójdę się zdrzemnąć, bo nie ma co robić!  ;D

Ja też chciałabym wiedzieć kiedy urodzę! Mam przeczucie, że będzie to w bardzo bliskich okolicach terminu albo tuż po. No, ale zobaczymy...

Wanda - rzeczywiście bardzo szybciutko wyszłam za mąż! Dokładnie tak jak piszesz...po maturze! We wrześniu ślub, a od razu po nim czmychnęliśmy do Olsztyna na studia!  ;D ;D ;D

reklama
Położna nam mówiła, że w wyznaczonym terminie (jeśli do niego dotrwają) kobiety najczęściej wstają rano, myją włosy, siadają i czekają aż się zacznie :) hi hi hi.

Do góry