reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Beatka - nie no...tak mi sie napisalo...no bo wlasciwie gdzie moglabys byc ??? hmmm...moze na porodowce ??? heheh :p

No to drewniane rocznice mamy w przyszlym roku :) Ale fajnie :) No to szybko wyszlas za maz :p hahaha :) zaraz po maturze tez, no nie ??? heheh :)
Paula - no ja mialam USG w 10, 22, 28, 32 tygodniu i nastepne mam w 35 tygodniu, czyli 23 listopada... Napisze tylko, ze nie chodze prywatnie do lekarza, tylko normalnie do przychodni :)

reklama
Wanda   no to chyba masz jakiegos super lekarza! Ja miałam usg robione tylko 3 razy i to w tym 2 razy od mojej obecnej lekarz, która nie widzi potrzeby, żeby więcej robić! Chodze nie tylko do niej ale tez prywatnie i tamta z kolei pytała mnie ostatnio czy miałam ostatnio robione usg i żebym zrobiła jak najszybciej. Myslałam, ze ta w przychodni da mi skierowanie a ona na to, że nie widzi potrzeby!!!!!  :mad:
Pozostaje mi iść prywatnie...tu gdzie mieszkam to nie majatek , bo 40 zł kosztuje, ale za to długo trzeba czekac, bo tylko raz w tygodniu robią, i dzisiaj sie zapisałam to dopiero na 6 grudnia.

Paula muszę Cię pocieszyć ja swojego synka na usg widziałam 2 razy raz jak był bardzo malusi i niewiele było widać i drugi raz w 31 tyg. i to tylko dlatego że góry poruszyłam bo mój mąz wziął sobie urlop bo chciał zobaczyć dzidziusia i wtedy nam pani zrobiła bardzo dokładne usg z najmniejszymi szczegółami. Teraz ide w czwartek na wizytę i licze na to że zagladniemy do brzucha ;D chocby po to żaby ustalić mniej wiecej wagę i ułozenie bo to chyba dosc ważne przed porodem

Gabi mi tez sie wydaje, że to bardzo ważna kwestia, żeby zobaczyć ile dziecko waży i jak jest ułożone, bo być może będa wskazania do zrobienia cesarki, więc trzeba to ocenić.

Czesc Mamusie,
wlasnie wczoraj wieczorem moj maz dostal instrukcje, jak ma Wam wyslac wiadomosc na forum jak cos sie zacznie dziac (gdybym ja nie zdazyla). Mysle, ze jeszcze mina z 2 tyg, zanim sie rozdowoje, ale przynajmniej jestem pewna, ze bez wiesci nie zostaniecie.

Z drugiej strony, to trzeba przyznac, ze sie wszystkie niezle trzymamy!!! Jak tak dalej pojdzie, nie bedzie zadnego wczesniaczka w grudniu!!! Super. Sama sie nie spodziewalam, ze tak dlugo Pawel posiedzi u mamy w brzuchu ;D

Dzisiaj ide go zobaczyc. Mam nadzieje, ze juz troche urosl. Odezwe sie po wizycie.
Pa!! Trzymajcie sie cieplo.

ja przy kazdej wizycie zagladam do brzucha :D :D wiec na biezaco wiem ile mierzy i ile wazy moja Ada no i czy wszystkie narzady sa na swoim miejscu i jak sie rozwijaja...

co do alkoholu to strasznie ketsa wspolczuje, no ja w mojej rodzince: to tatus w ogole(tylko ostatnia pamietna impreza z tesciami 2 raz w zyciu widzialam mojego tatka pijanego, szok!!), mama tylko winko lubi, brat tez rzadko pije, ale rodzinka po drugiej stronie barykady to daje czadu, lubia okazje wszelkie do popicia, moja szwagierka jest w moim wieku a balangi z whiskey i woda uwielbia i nie stroni ale ma baba mocny leb, a ciagnie przy okazji 2 fakultety i ma 2 stypendia naukowe, najlepsza na uczelni, a pijaczka nieziemska, no i moj Artur tez pije, lubi wodke, nawet byl swego czasu alkoholikiem bo inaczej nie mozna nazwac wypijania na dzien dobry pol litra wodki, ale to w okresie zabawy w jego zyciu, a prowadzil wtedy dyskoteke...no i teraz lubi golnac, co nie zawsze mi sie podoba, jak mala przyjdzie na swiat, to raczej mysle, ze rzadziej bedzie sie to zdarzac bo jakis taki odpowiedzialny teraz jest :laugh: :laugh: ;) ale Wam meliniarska rodzinke przedstawilam ;D ;D

Ja tez miałam tylko 3 USG i raczej niespodziewam się więcej :( niestety tak to jest. Kolejna wizytę mam 24.11 może mnie lekarz zaskoczy, chociaż nielicze na to ;)
Poprasowałam dzis reszte ciuszków i koszule sobie do szpitala, tak z grubsza wszystko juz mam, oprócz majtek siatkowych :mad: ::)

Mój mąż tez dostał instrukcje jak ma poinformowac na forum ;D ;D

Dziewczyny wrzuciłam zdjęcie swojego brzucholka do albumu ;)

Agnes to przy najbliższej wizycie zapytaj swoją gin czy planuje jeszcze zrobić usg... tak ja ja to zrobiłam, bo sama, okazuje się, by mi nic nie powiedziała, a tak to teraz przynajmniej wiem, że musze zrobić sobie prywatnie jak chce dowiedzieć się ile nasz Kacperek waży i mierzy. Mam nadzieje, że Twoja gin będzie bardziej odpowiedzialna.

Dziewczyny co do alkoholu i jego picia to jest straszna rzecz jeśli jest go za dużo i to jest niestety wielki problem w naszym społeczeństwie. Miejmy nadzieje, że jak nasze ukochane Dzieciaczki przyjdą na świat to ich tatusiowie staną się naprawdę odpowiedzialni.

Ja USG miałam na początku przy każdej wizycie, bo ciąża była zagrożona a ostatni raz miałam w 28 tyg, teraz jak chodzę na wizyty i coś jest nie tak to lekarz na moment zagląda do Malutkiej, ale dokładne USG powiedział że mi zrobi pod koniec ciąży, żeby wiedzieć z Kim będziemy mieć do czynienia przy porodzie ;D

reklama
No własnie Emma masz racje, przed porodem powinno sie zrobić USG, zeby wiedzieć co i jak.
Zauwazyłaś, że mój Kacper jest tylko o 1 dzień starszy od Twojej Panny, ciekawe które szybciej wyjdzie :D

Do góry