reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
Plizkuś, nie mówcie już o jedzeniu, bo ja jestem na "diecie". Dziś byłam u lekarza... i znowu opierdziel... Już nawet nie będę pisała ile ważę, bo się ze wstydu spalę. :-[

Dziewczynki, jak lubicie szampana to polecam pyszniutkie wino musujące Canei. Ciężko wyczaić, z tego co pamiętam jest w Bomi. Pycha dosłownie. :p Takie typowo babskie.

Co do dziekanatów i ich pracowników wychodzi na to, że miałam ogromne szczęście bo i jak robiłam lic. i mgr miałam super babki w dziekanacie - bardzo miłe, zawsze wszystko załatwiły, nawet chodziły w sprawach studentów do dziekana.

Didi to zaświadczenie ma być wystawione max. na 30 dni przed upływem tego terminu, może być 15 albo 10 dni przed. A jeśli nie potrzebujesz kasy na gwałt to nie martw się, ten zasiłek nie ucieknie, tylko jego wypłata się przesunie w czasie.

Donia a dla Ciebie:

bday2.gif

Albo dla zaznaczenia ze to tylko do tych celow - "lista nieobecnosci - TYLKO". Smiac mi sie chce jak sobie pomysle jaki my tu dryl wojskowy sobie wprowadzamy,.....:) Ale dobrze przynajmniej mamy porzadek. To co? Zakladam. Jakby ktorejs sie nie spodobal watek to dajcie znac to najwyzej wywale.

Gabi, Didi - a ja najbardziej lubie blok z mala iloscia herbatnikow... ale mi smaka narobilyscie teraz :) Normalnie chyba sobie zrobie :) A jeszcze lubie takie ciasteczka kruche, ktore u mnie w domu potocznie nazywa sie gowna :D Wiem, ze nazwa nieapetyczna, ale sa pycha....a robi je sie z mleka, masla, cukru, kakaa i sporej ilosci platkow owsianych :) mniam mniam... pychotka :)
A wiecie co ja sobie kupilam ostatnio....taka mnie naszla ochota potworna, ze sobie kupilam cala puszke mleka zageszczanego slodzonego - mniamus !!!! Normalnie popijam sobie codziennie :)

Ja sie narazie na liste nieobecnosci nie wpisuje, bo co prawda jutro jade znowu do rodzicow majstrow pilnowac, ale net tam oczywiscie jest :) No to do juterka i dobranoc...

No i zaczynam sie coraz bardziej martwic o Magi - bylam na poczatku zupelnie spokojna, ale nie dosc ze na Forum cisza, to na gadu tez jej nie widze i mi nie odpisuje !! A numeru tel chyba nie podawala ???

Ej laseczki.... wlazlam sobie na Magi profil i zobaczcie co znalazlam: Ostatnio aktywny: Dzisiaj o 19:32:53
Powiedzcie co to znaczy ???

Dziewczyny co to jest ten blok??? Jak go sie robi???
Ja tez chce cos takiego sobie wciagnac??? Wszystko co slodkiedziala na mnie w 100%!!!

Aussie - ja robie tak:

1 palma
1 szkl cukru to wszystko zagotowac
6 lyzek wody

dodac 3-4 lyzeczki kakao - jak kto lubi...moja tesciowa wrzuca 4 lyzki a ja 4 lyzeczki :)
jak sie wszystko rozpusci, zdjac z gazu (badz pradu - bo w Poznaniu to wszedzie podobno na prad sa kuchenki hehe ), dodac 2 szklanki mleka w proszku - takiego najzwyklejszego, gladkiego - nie z granulkami, To zamieszac i dodac do tego 2 paczki pokruszonych herbatnikow (ja najbardziej lubie Libniz, bo najlatwiej sie je kruszy)...

Ja juz klade sie psac - dobranoc :) i do jutra :)

Kurde Wanda ale mi narobilas smaka!!! :laugh:
Musze jutro to wyprobowac. Tylko skad ja wezme mleko w proszku??
Pomysle jutro.
Dobrej nocy Laseczki.

reklama
Wanda..:D..ja mam właśnie taki blok z mala ilością herbatników i ciupinka rodzynek..:)..mniam...a te Twoje gówna tez lubię..hehe...:D..

Aussi :)..blok robi sie z mleka w proszku ..juz podaje przepis dla pasibrzuszkow które cha go papu  zrobić..:D

blok czekoladowy

kostka margaryny
1/2 szklanki wody
5 - 6 łyżek kakao
2 szklanki cukru
1/2 kg mleka w proszku ( paczki są po 400 g wystarczy w zupełności )
bakalie , pokruszone herbatniki lub wafle

Wodę , cukier i margarynę zagotować. Kakao i mleko w proszku razem wymieszać , po czym cięgle mieszając wlewać zagotowana wodę z cukrem i tłuszczem . do gładkiej masy dodać herbatniki ( wafle) , wymieszać .Formę keksowa wysmarować tłuszczem i przełożyć  do niej masę.
poczekać aż zastygnie ..:)..i kroić..:)..mniam

a jakie pycha jest jak cieple ..:)..aa..i ja wsypalam mleko do tego tłuszczu z woda i cukrem i mieszalam ale porobilo mi sie troszkę grudek..ale i tak dobre..:)

Do góry