reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
Joeey dokladnie tak jak Kacperek to też takie "cygańskie dziecko"  ::)

Wanda no ja wiedziałąm że Ty napewno myślałaś bo ja czytam w Twoich myślach ;) ;)
Wanda ja Gochę sobie wyobrażałam dokładnie tak samo jak Kamila  ;D

Gocha w jedną stronę od wyjścia z domu do dotarcia do pracy zajmuje mi 1,5 godziny samym pociągiem jadę godzine  ::) no ale mój mąż miał gorzej bo w jedną stronę jechał 2,5 godziny  ::)

Ana zgadza sioe Kacperek ma bardzo mocne nóżki i wydaje mi sie że szybko zacznie chodzić :) ja zaczęłam chodzić jak miałam 10 miesięcy i 3 tygodnie :) a on jest zdolny po mamusi  ;D ;D ;D

Pati już sie nie smuce :)

joeey pisze:
Ada tez ma lek separacyjny - nie chce sie ze mna rozstawac i jeszcze zauwazylam, ze (czy ktoras z Was tez tak ma ??? ) ze jak mala z kims innym przebywa i sie bawi i jest ok, a jak tylko nagle ja sie pojawie to jest placz i chce do mnie na rece oczywiscie ::) czyli wychodzi na to, ze jest super grzeczna, a jak ja wejde w jej zasieg wzroku to jest histeria - czy wie ktoras o co mi chodzi ???

nadrabiam coscie natrzaskaly, zeby nie zapomniec to od razu odpisuje ze u nas jest dokladnie tak samo!! Oliwcia u wszystkich jest grzeczna, ladnie sie bawi, dopoki mnie nie zobaczy, albo nie uslyszy!! Juz wczoraj sie zdolowalam, ze dziecko jak mnie widzi to zaraz zaczyna rozrabiac, ale widac ze to normalne chyba!! ::) kiedy im to minie ciekawe. To samo jest z rana, dzis Oliwcia np sie obudzila i dlugo lezala ciuchutko sobie, do czasu jak nie ujrzy ze ja nie spie :) wtedy koniec, musze ja wziac na rece, bo inaczej placz, nie moge jej z tata zostawic, bo wrzeszczy i koniec - musze byc ja.Ide dalej czytac.

Sorbek lal, no to Maja jest chyba pierwszym dzieciaczkiem, ktoremu sie udalo :) :) pieknie, jak troche popracujesz to niedlugo bedziesz miec urlop od pieluch. A wklej zdjecie nocnika, bo nie wiem jaki to model z kaczuszka ;)

Kamila juz niedlugo strzele sobie sesje z brzuszkiem i powklejam, w sumie on dopiero ostatnio wyskoczyl, jakies 2 tyg temu, bo do tej pory to wygladalam jakbym sie porzadnie najadla ;D A jak przygotowania do slubu? Ile Wam jeszcze zostalo? Mnie tez najbardziej wkurzala ta bieganina, choc mielismy prosto, bo tylko obiad, wiec weselicho odpadalo, ale i tak nabiegac sie trzeba.

Paula no patrz, my tez sie czaimy na jakis niedrogi cisnieniowy to spadlas mi jak z nieba, wklej zdjecie plis i napisz jaki konkretnie macie i jak sie sprawuje?

Co do nieprzespanych nocy to Stasiowi juz minela na szczescie, ma "prawie" 2 zabki na dole, u niego przespanie nocy (tzn od 20-6) zalezy od tego czy zje o 19 mleko a potem o 20 kaszke, czasem mi sie nie udaje wstrzelic i wtedy spi, czasem jak jest obsuw to niestety, budzi sie o 4 na mleko, na szczescie potem spi do 7.

No, a wczoraj to siedzielismy z mezem do 1 w nocy, jak u infortyka w domu przystalo ja przy laptopie on przy kompie, jeszcze sobie zartowalismy, ze zamiast sie przytulac bedziemy sobie przez gg wysylac "kocham cie" ;D albo zrob mi herbatke ;D no, ale skutek taki, ze dzisi oboje jestesmy nieprzytomni, on juz od 7 pilnuje Staska ja przed chwila wstalam, ale z glowa jak beton. Dzisiaj ide spac po bajce :p

Steffi czy Kuba śpi sam w swoim pokoju ??? bo my zastanawiamy sie czy by już Kacperka nie przeprowadzić z łóżeczkiem do jego pokoiku bo jak do tej pory łóżeczko stoi w naszej sypialni.

Gabi a może to ząbki???
Gabi i to że Kacperek zostaje z tatusiem chyba dodaje mi siły :)

Paula z dojezdzaniem znam bol, bo cale liceum i studia dojezdzalam z odleglej dzielnicy Fordonu tam gdzie teraz Kamila mieszka, godzina w jedna i godzina w druga plus tolerancja na oczekiwanie na bus i tramwaj, no cos okropnego, prawie 3 godziny dziennie stracone, duzo czytalam wtedy, zeby jakos zlecialo i teraz noze okulary ;D lepiej pomedytuj albo spij ;D

Stas nie ma typowego leku separacyjnego od mamy, bo przez to ze Slawek nim sie zajmuje na rowni ze mna przez wakacje jest do niego tez b mocno przywiazany, ale jak tylko zczai, ze ja albo Slawek sie oddalamy a on u kogos jest to troche sie krzywi i niespokojnie rozglada, rzadko wtedy placze; teraz pracujemy nad tym zeby sam siedzial w kojcu, bo domaga sie naszej obecnosci, minal cudowny okres kiedy bawil sie sam godzinami, teraz pol to marzenie.

Czesc Dziewczyny :)

Gocha
- a Ty juz na nogach, po takiej zdjeciowej nocce ???

Sorbek - no czuje się wyóżniona ;D ;D ;D no i gratulacje dla Majeczki - pięknie że siusiu zrobiła :) No i wiedziałam, że wiesz, że się odezwę ;D ;D ;D ale zakręt :)

Paula - no wasnie czy "baba" to nie otyła ;D ;D ;D dla mnie to jednoznaczne :p hehe no ale nie ma baby tylko jest niezła laseczka :)

nie pamiętam co jeszcze chciałam rzec :) więc lecę na inne wątki :)

reklama
Hej ja tylko na sekunde bo Hania czuje taki lek separacyjny ze nie moge odejsc od lozeczka ;) hehe

dziasla na gorze ma tak pocharatane,ze nie wiem,4 zeby  na raz to troche sporo!!!Co prawda dwojki jeszcze w dziaslach,ale juz prawie na wierzchu!!

No i nic nie robi innego tylko marudzi i spac nie moze!I ma stan podgoraczkowy gdzies 37 to jest przeciwskazanie zeby nei wychodzic z domu ???

Nie daje jej nic na goraczke bo od 38 sie daje.Ale mam przeboje.Dolne jedynki wyszly jej niezauwazalnie,ale gorne to juz nie tak fajnie!

I cale sutki mnie bola!Nie gryzie mnie co prawda,ale tak ciagnie i nie da sie dotknac dziaselka!

Do góry