reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Hej Babeczki!

ale u nas pogoda - bleeeeeeeeeeeee :(. ale dzisiaj słyszałam prognozę i WRACA LATO :) :) :) :) huraaaaa

Paaricia na razie nie mam żadnej wiadomości, odnośnie tego du.. z allegro, ale z teg co widzę, konta mu na razie nie zawisil - licytacja trwa.
Jeśli chodzi o wakacje, to SUPER (też bym chciała, zeby teściowa zrobiła nam taka niespodziankę), ale za to z tą dietą, to chlapnęła : :mad:
A tak na marginesie - co oznacza u Was zimno? tzn. ile stopni macie?
Ja mam "pancerny" telefon (nie ma łatwego dostępu do klawiatury), więc nie muszę się martwić, że Kamilka mi go popsuje :)

Ziemzia jak mój mąż by mi nie chciał nic pomóc mimo rozmów i próśb, to ja bym mu zrobiła to samo - niech sam wszystko wokół siebie robi. powiedziałabym, że mam tyle roboty przy dziecku, że na nic innego nie mam czasu i niech np. sam sobie robi jeść

reklama
HEJ!

Patrycja chcialabym zeby chocia raz u nas byla taka zima jak u was!Gratuluje pomyslu tesciowej!Moja by na to nigdy nie wpadla,bo uwaza ze w domu jest najlepiej ::) i zawsze jak ktos gdzies wyjezdza to straszy ze sie cos stanie,ze burze,ze powodzie ze zimno ze goraco i td itp.

Co do zajmowania sie dziecmi Pawel owszem zajmie sie ale nei ubierze,nie przewinie,ni e nakarmi,tylko jak ja jej daje zupke to krytyuje za duzo nakladasz na lyzke za szybko jej dajesz i takie tam ,to ja mu daje lyzke,masz karm.Nawet raz nei wzial!Ani razu nigdzie nie wyszlam bez Hani na dluzej korzystajac z jego pomocy .Moje najdluzsze wyjscie to do oksciola ::) do sklepu i tyle!Choiaz bawi sie z nia ladnie jak musze cos zrobic to bawi sie z nia,ale czasem tez wcale sie nei kwapi,zeby ja wziac!Tylko do komputera wtedy daje mu ja na kolana i wychodze z pokoju ::)

Hejka dziewczynki :)
Dzis do pracy buuu dobrze, że jutro święto i wolne :D :D

Ziemzia no nieźle masz z tym chłopem ::) weź sie za niego porządnie, bez żadnego rozczulania :mad: niech sam robi sobie wszystko, jak niepomaga ci przy dziecku ::) tak jak radza tobie dziewczyny powiesz mu że nie masz czasu na inne rzeczy w domu bo poświęcasz sie dziecku ;)

Mój mąż mi we wszystkim pomaga, moge spokojnie zostawic mu mała na cały dzien i wiem że da sobie radę ;) Nakarmi ją, przewinie,pójdzie na spacer, uspi( chos czasem mała woli jak ja ja usypia ;)) Tylko musze mu zawsze zostawić instrukcje to przyrządzenia kaszki, obiadki ma przewaznie juz gotowe, wystarczy podgrzać :) Także nienarzekam na niego, kochany jest :D

Paaricia to super,że będziecie mieli wakacje,wypoczniecie sobie :) a z ta zimą to było dobre ;D ;D

No współczuje wam mezów mój i przewinie i nakarmi - zawsze woieczorem. I kapie mała praktycznie zawsze. Mycie z 5 min a potem sie bawia z pół godziny w wodzie jeszcze - naprawde jest cudownym ojcem - lepszego nie mozna wymarzyc

Pati masz cudowna tesciowa na odleglosc  ;D nawet za dietke bym sie nie obrazila  :laugh:

a tymi chlopami jest tak, ze w mysl przyslowia ''jak se poscielesz tak sie wyspisz'' tylko niestety jedni sa bardziej chetni a wiec bardziej sklonni do wspolpracy, a inni mniej sie pala i sa to trudne przypadki  ;)
nad moim tez jeszcze musze popracowac bo nie lubi karmic i nie umie ubierac i nie kapie tez, przewinie i sie pobawi - tylko jak mnie nie ma w poblizu to nakarmi, ostatnio jest tez mniej chetny na spacery ale to mi nie przeszkadza bo wole jak razem wychodzimy...

Asiu to możemy założyć klub SUPER TATUSIÓW. mój też jest tatusiem idealnym - umie robić wszystko.
Fakt - w pierwszych 2 miesiącach życia Kamilki przeszedł przymusową szkołę "obsługi dzidziusia" i przez ok. miesiąc zajmował się nią przez większość dnia

Beata ale Twój mąż ma pracę... ja bym tak nie chciała

Pati zazdrosze Ci tych wakacji
Gocha Piotrus ślinijł mi telefon tam gdzie się wkłada ładowarke No i telefon padł Według mnie nie ma pancernych telefonów dla naszych dzieci ::)

ale mam nerwy od rana W nocy o 1 Piotrus obudził się na cyca a ja wredna matka nie chciałam mu go dac Wkurza mnie juz to wstawanie co 2h No i przez godzine była histeria z małymi przerwami W końcu wymiękłam i dałam mu cycusia ale po 2 No i dość że się nie wyspałam to jeszcze przegrałam ta walkę Teraz to juz jak Rafał wróci to mały robi papa cycusiowi a w nocy będzie mąz wstawał Kupie stopery i pójdę spać do drugiego pokoju

reklama
My tez sie dołączamy do tatusiów idealnych! Mój przewinie, wykąpie, nakarmi, pojedzie do lekarza, na szczepienie no po prostu zrobi wszystko! I jeszcze ma przewage nade mną, bo ma dużo siły i się porządnie wybawi z Mikołajem. Porobi samolociki i inne takie...

Sorbuś - a no się wozi... :p

Gocha - to tylko praca dorywcza, raz w roku, więc jakoś przeżyje...

Do góry